Data ja ljepo i pristojno hocu objasnit,a ispada da izmisljam, pa prijavi me za izmisljanje i obmamljivanje
-pisat cu tam di ja hocu a ne di tebi pase
-jesam mozda star al se mlado osijecam
Zato to i radim
znam ja da se tako na burzi racuna postotak….no omakne mi se u zurbi
razivciralo me danas ovo
ne može nitko dlake VDKT naci toliko mu je bila bespjekorna zadnja godina pa i ova
i onda izvlace 5 godina stare infoe nebi li
usklimali dionicu..
Pozdrav vlasnicima!!!
Data ja ljepo i pristojno hocu objasnit,a ispada da izmisljam, pa prijavi me za izmisljanje i obmamljivanje
-pisat cu tam di ja hocu a ne di tebi pase
-jesam mozda star al se mlado osijecam
Nema frke radi sto hoces ..
postavio si se krivo na mene tvrdeci da sam rekao da nije bilo dokapa a nisam...
stoga nist ne zamjeri na mojim reakcijama..
ak ti se ne svidja VDKT kao dionica ima druigih pa si uzmes neku drugu ne treba nama vlasnicima kvarit..
svaki puta kad porastemo par posto gomila jala se istrese na ovu dionicu
nemoj nist zamjerit nemam osobno nist protiv teba
Sad prije izbora kreće se u investicije pod svaku cijenu a građevinci su dušu dali za popravljanje i šminkanje opće slike, tako da ako je već skočio 300% unatrag godinu što će tek biti nakon najavljenih investicija. Kukuriku je to posljednji vlak, inače slijede novi izbori. Ovak ovo dalje ne ide.
Ok,
dobar građevinar, koliko malo znam o njemu vidim da poslovi dolaze, super.
Ipak, PE je recimo užasno varljiv jer dobit od 105 milijuna kuna nije realna niti konstantna pa je PE zapravo daleko viši, ako je realna dobit(2012 oko 5 milijuna kuna) puno manja realni EP je oko 30 ili više – što je jako puno.
Nije mi jasno otkuda ovih 100 milijuna neto dobiti viška u q4 2011 naspram 32 milijuna manjka u 3q 2011.
Ako je to smanjivanjem troškova ok, ali moguće da netko ima bolji odgovor.
Jer jako je zanimljivo vidjeti rast od 130 milijuna neto dobiti u jednom kvartalu bez posebnog objašnjenja na izvještaju(bar ga ja nisam našao).
Dakle,
dobra je firma, vidim da idu poslova ali je i veliki potrošać, pomak u dobiti u 2011 je stvarno velik ali i ne repetititvan i sumnjam da će se ponoviti skoro – što čini realni PE jako skupim osim ako se E dio jako ne poveća pa opravda tu valuaciju.
Nemam VDKT niti ništa protiv njega, čini se ok. Ali pitam, što je to bilo da je dobit povećana 100 milijuna tj 130 milijuna cca u jednom kvartalu?
Vidim da u nizu godina iza nas( i expanzionih) nije prešla neto dobit 10 milijuna kuna…
Zahvalan na odgovoru, vjeropjatno trebam istražiti više od 30 minuta…
Ok,
Ipak, PE je recimo užasno varljiv jer dobit od 105 milijuna kuna nije realna niti konstantna pa je PE zapravo daleko viši, ako je realna dobit(2012 oko 5 milijuna kuna) puno manja realni EP je oko 30 ili više – što je jako puno.
Nije mi jasno otkuda ovih 100 milijuna neto dobiti viška u q4 2011 naspram 32 milijuna manjka u 3q 2011.
Jer jako je zanimljivo vidjeti rast od 130 milijuna neto dobiti u jednom kvartalu bez posebnog objašnjenja na izvještaju(bar ga ja nisam našao).
Dakle,
dobra je firma, vidim da idu poslova ali je i veliki potrošać, pomak u dobiti u 2011 je stvarno velik ali i ne repetititvan i sumnjam da će se ponoviti skoro – što čini realni PE jako skupim osim ako se E dio jako ne poveća pa opravda tu valuaciju.
Nemam VDKT niti ništa protiv njega, čini se ok. Ali pitam, što je to bilo da je dobit povećana 100 milijuna tj 130 milijuna cca u jednom kvartalu?
Vidim da u nizu godina iza nas( i expanzionih) nije prešla neto dobit 10 milijuna kuna…
Sad će te vjerovatno napasti, ali to je zaista legitimno pitanje. I koliko sam pratio ovdje na forumu nitko nije objasnio tih 100 mil. Ne znam jedino da možda nije na skupštini nešto objašnjeno, ali nitko nije ništa prenio. To je po meni realno prevelika dobit jer očekivati da građevinar ima npm od 12 % je ludnica. Mislim svaka čast ako je tako, ali ne vjerujem.
Što se tiče profitabilnosti ona je i u “zlatnim godinama” bila preslaba (e sad šta se radilo tada to bog zna). Očekivao bih barem 2% NPM dok bi 3% značilo da firma stvarno dobro radi.
Sa 2 % PE je trenutno oko 9, a s 3 % PE oko 6 (s prihodima za 2011 i cijenom od 420 kn).
Ok,
Dakle,
Sad će te vjerovatno napasti, ali to je zaista legitimno pitanje. I koliko sam pratio ovdje na forumu nitko nije objasnio tih 100 mil. Ne znam jedino da možda nije na skupštini nešto objašnjeno, ali nitko nije ništa prenio. To je po meni realno prevelika dobit jer očekivati da građevinar ima npm od 12 % je ludnica. Mislim svaka čast ako je tako, ali ne vjerujem.
Što se tiče profitabilnosti ona je i u "zlatnim godinama" bila preslaba (e sad šta se radilo tada to bog zna). Očekivao bih barem 2% NPM dok bi 3% značilo da firma stvarno dobro radi.
Sa 2 % PE je trenutno oko 9, a s 3 % PE oko 6 (s prihodima za 2011 i cijenom od 420 kn).
[/quote]
Ma ne pitam ja iz objesti, nego ne vidim odgovor sam, pa mozda netko zna.
Jer pe 30 je ogroman, i obično je takav ako se očekuju velike stvari tj rast dobiti i poslovanja u firmi, ali ne vidim tako lagano opravdanje sadašnje cijene.
Na Q3 je dobit 1,5 milijuna na 650 milijuna prihoda, da je i 3 milijuna na kraju to je po dionici 7 kuna a cijena je 400 kn dakle znate dijelit;)
Ne kažem ništa, dobra je firma sve 5 ali se nadam da nije narasla temeljem toga što nitko nije pogledao otkuda dolazi tih 100 milijuna kunda viška i kako će se to ponoviti u budućnosti(na stranu dobrih ugovorenih poslova, jer znam da dugoročnost na ZSE nije jača strana)
Koliko ja znam to je od dizalice koju je država trebala platiti kod odustajanja od posla od pelješkog mosta. 100mil kuna je bila dizalica koja je ostala u vdkt-u. Nisam 100% ali mislim da je to
Poštovani kolega gklemenc,
Nije dizalica nego teglenica vrijedna točno 100 miliona kuna.
Srdačan pozdrav
Koliko ja znam to je od dizalice koju je država trebala platiti kod odustajanja od posla od pelješkog mosta. 100mil kuna je bila dizalica koja je ostala u vdkt-u. Nisam 100% ali mislim da je to
Evo odgovora.
E sada, što me racionalno brine. Ta se dizalica ne bude ponovila, što znaci isto i za dobit, bar ne na taj način.
Onda imamo upitnik težak 100 milijuna kuna jer sam siguran da je dobar dio rasta cijene isao kroz PE 1,2 a hbg E u PE je nerealan.
Znam da imaju puno posla, neka rade, ali dali je trenutni PE opravdan?
Zbog toga bi još jedna firma koju nemam, ATPL kada proda brod trebala rasti 100% ali to nije nikakav plus za mene(nije isti smjer ali je ista poanta, neponovljivvi prihodi/profit).
Ako su pak ulagači gledali na dugi rok (@klemenc znam da jesi) onda je to ok, ali sumnjam u CRO burzu.
Sve super, dobra firma ali nerealna dobit i po meni trenutno teško ponovljiva, samo to kažem.