VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja završio sa prebacivanjem prtljage. Mislim da ne treba čekati FI. Btw kada izlazi?[emo_palacg]

ušao si u dionicu nakon skoka od +30% u par dana??…nisi nikad čuo za onu sell on news? [emo_zacudjen]
[/quote]
Nisam zaradio 30%, puno manje.[emo_plazi][emo_smijeh]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Pogledajte tko je većinski vlasnik…

Malo nesigurnosti u sigurnosti.

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Većinski vlasnik čega?

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

ma misli na ove u stecaju 1. dionicar drustva, a ne shvaa da su u stecaju od 2000 godine., i spor se jos vodi i nemoze nista biti s tim

Ma znam ja šta misli. Nego napisati “većinski vlasnik” za tvrtku koja ima 8%.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)[/color]

Znate li tko radi projektiranje i nadzor zadnjeg Viaduktovog posla. Ima takvih ‘poslića’ još, ali bolje da se šuti o tome :).

Viadukt skopio posao vrijedan 55,2 milijuna kuna

Hvaljen Isus i Marija!

Prema stanju stvari izgleda kao da je Viadukt jedini građevinar u HR koji izlazi na natječaje pa zato i dobiva poslove. E sad, da li ostali zaista nisu u stanju dati prihvatljiviju ponudu, ili to ne mogu,…, ili neće?
Možda Viadukt daje ponude koje su na rubu profitabilnosti. Ako je tako, onda se može dogoditi da u skoroj budućnosti pod teretom obveza ne bude u stanju natjecati se za druge možda profitabilnije poslove. Tada bi mogli nastupiti ostali. Na kraju, da li će uopće biti u stanju i ovo obaviti?
Sve u svemu, ne vjerujem da je Vidaukt toliko moćniji te organizacijski i financijski toliko jači od ostalih naših građevinaca…, kvaka postoji!

nema kvake, kvaka je jedino da mi rusimo sve pred sobom, dobivamo sve natjecaje, imamo pre jak managmet, i poslujemo kako se posluje na zapadu,

Prema stanju stvari izgleda kao da je Viadukt jedini građevinar u HR koji izlazi na natječaje pa zato i dobiva poslove. E sad, da li ostali zaista nisu u stanju dati prihvatljiviju ponudu, ili to ne mogu,…, ili neće?
Možda Viadukt daje ponude koje su na rubu profitabilnosti. Ako je tako, onda se može dogoditi da u skoroj budućnosti pod teretom obveza ne bude u stanju natjecati se za druge možda profitabilnije poslove. Tada bi mogli nastupiti ostali. Na kraju, da li će uopće biti u stanju i ovo obaviti?
Sve u svemu, ne vjerujem da je Vidaukt toliko moćniji te organizacijski i financijski toliko jači od ostalih naših građevinaca…, kvaka postoji!

Kvaka je u tome sto u krizi slabi umiru a jaki postaju još jaći
to sto niko u Hrvatskoj kroz krizu nije doživljavao VDKT kao jaku firmu je krivnja ulagaća kao i cijena od sto kuna..

svima su bili zanimljivi IGH i slićni velićali su ih do neba
No istina je izašla na vidjelo kao i uvjek malo kasno ali ipak na vrijeme
Konkurencija lagano umire a VDKT dobiva njihove poslove
vrlo jednostavno veći dio kolaća za VDKT
Također propasti firmi tipa Konstruktor oslobađaju veliku kolićinu radne snage među kojima ima i vrhunskih strućnjaka
Viadukt sada zaposljava bas njih i siri se vrlo uspješno na inozemstvo
Stoga vjerujem da Viadukt postaje najaći građevinar u RH i da postaje jaća firma nego ikad…
Dani prave slave su tek pred nama i to zasluženo.

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Ma drago mi je zbog vas, ako je tako…još više mi je muka zbog ostalih. Ali da li to znači da svi ostali zaista nisu ni približno tako uspješni, iako su do jučer to bili… Mislim da nije sve kako se sada čini!

Zašto viadukt dobiva najviše poslova – vjerovatno zato što zaista i nudi nižu cijenu od drugih s manje profita, ali i zato jer je operativno najjači, jer ima upravu koja je fokusirana na poslovanje i koja je odlučila restrukturirati i očuvati firmu (bilo je i ono smanjenje plaća svima u vdkt-u na vrijeme koliko se sjećam).

Štovani,
VDKT ne dobiva najviše poslova zato što ima najnižu cijenu nego zato što ima optimalnu cijenu za svoj proizvod. U izvedbi posla nije bitna samo cijena nego prethodne reference, izvršenje rokova, prethodno iskustvo i naravno preporuka prethodnih poslodavaca.
Pored toga VDKT se ne bavi isključivo klasičnom građevinom, gotovo 20% poslova su alternativni. Oni su pokazatelj adaptacije tvrtke za vremena kada čistoj građevini padne potražnja.
Čitajući Vaš odgovor stječe se utisak da VDKT dampira cijene da bi dobio poslove što je besmisleno jer se ne radi o salati ili voćnim sokovima a osim toga ni kratkoročno nije održivo.

dobra diJonica.
ja sam je ne tako davno kupovao po 240, ali na margin, pa kad ju je cijedilo prema 200 i mene iscjedilo…nemam je više ni u tragovima…

drago mi je vidjeti VDKT na ovim razinama i vjerujem da će dogledno rasti barem do P/B 1,2… al ćemo se ipak samo gledati do daljnjega…

P.S.
nemojte da vas zavaraju oni VDKT platfusari kad ih vidite kako stoje kraj ceste i gledaju u prazno…oni stvarno nešto i naprave, a kad dođu Rumunji(1.7.) radit će više i još pola će ih kući, u kompletnoj firmi ima prostora za optimizaciju jako puno, moj je dojam.

možda je glupo reći za dionicu koja je toliko raslu u tako malo vremena, ali mislim da je VDKT još uvijek jeftin.
ako ništa, jeftiniji je od AUD$ sigurno, a i tamo je “neki” kapital…

New Report

Close