Kako reče jedan ulagač dionica nije likvidna jer je cijena preniska. Likvidnost će eksplodirati kad dosegne 550-600 kn. Sad se još procjenjuje ući ili ne. Odluka pada kasnije[emo_smijeh]
Zrelost ulagača na ZSE se vidi najbolje po pričama o preuzimanju. Na svaku objavu leti se iz jedne u drugu dionicu s pomisli o zaradi. Ja još nisam vidio da se dogodilo preuzimanje kad su svi o tome razglabali.
Lakše je investirati u tvrtke s gubicima koji se broje stotinama milijuna kuna[emo_smijeh]
Ulagaci su cisti naivci…vidim kako im fond cisti dionice pred nosom vec 2 mjeseca …
Dok kolege razmisljaju kako bi kupili jeftinije u biti sami sebe budu
prevarili kad preleti 400 kuna svi ce navalit a sada se neckaju ..
Neka samo meni drago da fond pokupi sto vise biti ce manje u opticaju
pa ce se svi malo iznenadit na kraju kad budu htjeli uci…
Građevinske firme u HR se opasno klimaju i propadaju i sve više posla
ostaje za naseg superstabilnog i sposobnog Viadukta
do koje cijene danas čistiš? [emo_smijeh] samo prije početka trgovine da se očituješ, poslije svi možemo biti generali.
Ajde neka Viaduktu ide dobro. Da i ja s nekom dionicom, u kojoj sam srednjeročno, budem u plusu ;).
Dividenda ili ne, EU sada ili kasnije, fućka mi se živo-samo neka se dobro posluje…
U uvjetima neugroženosti tvrtke bankrotom vrlo koristan podatak je Kurs-Umsatz Verhältnis ili KUV(omjer između tržišne kapitalizacije-Mcap i ukupnog prihoda na godišnjoj razini). Pogledajmo taj omjer kod nekih od tvrtki kojima ne prijeti bankrot.
VDKT 0,15
VIRO 0,63
KTJV 0,29
VPIK 0,57
LEDO 2,06
KORF 0,94
KODT 0.42
HT 2,27
ERNT 1,05
KOEI 0,67
Što je taj omjer manji veći je prostor tvrtke za rast na burzi (naravno ukoliko ima stabilne prihode u svojoj djelatnosti).
15.01.2013 >
T: 10.01.13
RB Dioničar Broj %
1. UNIPOR GRUPA D.O.O. U STEČAJU 36.437 7,98%
2. VIADUKT D.D. (1/1) 35.680 7,81%
3. DOVOĐA IVICA 32.408 7,09%
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 16.053 +152 3,51%
5. KEZELE DAMIR 14.665 3,21%
6. ZAGORJE GRADNJA D.O.O. 13.492 2,95%
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 11.723 2,57%
8. SEKUŠAK RUDOLF 11.633 2,55%
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 10.310 2,26%
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 10.000 2,19%
UKUPNO 192.401 42,12%
Nemojte slijepo gledati poslove VDKT-a jer su oni već očito ukalkulirani u cijeni dionice koja je rasla više od ikoje dionice na burzi. Može tu doći još i do daljnjeg ograničenog pumpanja, ali se po prometu vidi kako toga nema. Nisam ljubitelj TA, ali zna ona ponekad pogoditi. Zato smanjiti očekivanja kako bi se zaštitili od razočaranja.
Kolega nego što bi trebali gledat ako ne dobivene poslove
Valjda vaše savjete špekulnatske buy sell savjete da slušamo
dali vi znate koliko je posla viadukt dobio od kada je bio prije 2 mjeseca na 380 kuna oko miljardu kuna a cjena nije nista veća
Velite rasli smo jako a ne spominjete da je ova dionica uz Ingru najviše pala na cijeloj burzi….