VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako su FOND manageri mirovinaca pametni, a jesu- onda su dionice ove tvrtke- već “kupili “- ali na RAČUNIMA drugih svojih društava gdje se to može bez ograničavanja / – pa će ih kasnije… kad se steknu
zakonski uvjeti – jednostavno preseliti u mir.fondove, gdje sada ne zadovoljavaju
zakonske uvjete….
..meni je svejedno, samo nek pakiraju i slažu…….nije bitno gdje.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@ gklemenc
Ovo ti neću niti komentirati. Zaista nema smisla.

CoRot, bez uvrede, preporučujem da se uhvatite udžbenika iz matematike. Pozdrav!

Večernji list

Konzorcij za ZLZ još nije osigurao financijska sredstva, upitan početak gradnje koji je treba započeti najkasnije do travnja 2013!!!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

@ gklemenc
Ovo ti neću niti komentirati. Zaista nema smisla.

CoRot, bez uvrede, preporučujem da se uhvatite udžbenika iz matematike. Pozdrav!
[/quote]

Ili da se ti uhvatiš (bez uvrede). Trebalo bi ti.

Promet je zamro. U takvoj situaciji obično malo-pomalo počnu dominirati ovi na desnoj strani jer se uvuče nelagoda kad kupaca nema. Ovih 300 posto bi se moglo istopiti, uskoro.
P.S
Nemam ove dionice, niti ih ne namjeravam kupovati jer su u statusu balonke. Ali tko zna, kad budu ispod 200 kuna, možda se odlučim.

@ CoRot2em

100% rasta od 100kn je 200kn. 200% rasta od 100kn je 300kn. To su još osnove matematike

E moj gklemenc! Ajd probaj još jednom, ali ne vlastitom logikom, već uz pomoć kalkulatora

http://kalkulator.com.hr/izracun-postotka/izracun-postotka.aspx
http://web.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/postotak.htm
http://www.go-mrav.com/bedastoce/postoci.html

Evo da izbacimo malo statistike za VDKT. Dionicom se ionako ne trguje, pa možemo malo računati.
Dana 30.11.2011. god. bila je dotakla 97,50 kuna. Dana 4.10.2012. god. dosegla je 369,90 kuna. Dakle, za manje od godinu dana narasla je nevjerojatnih 379,38 posto. Da li je balonka zaista pretjerani izraz?

Kolega nitko vas ne dozivljava, 300posto??Ja cu vas samo pitati tko ima manji ulaz od 25o?Te dionice su vec odavno prodane,a taj koji ih drzi ne misli prodavati uskoro,lp

Nisam htio CoRot2em-a sramotiti ali kada on mene ući da svi vide onda da ja njemu objasnim kako se računa postotak. Ovo sam mu napisao na PP da ne ispadne (znate već šta), ali kad se pravi pametan pred svima onda jednostavno moram ići njegovim stopama.
Nemoj biti smješan. Pa znam formule. daj da ti objasnim. formula za promjenu postotka ti je (yt-yt-1)/yt-1 *100. gdje ti je yt iznos (cijena dionice) ove godine tj.sad, a yt-1 ti je iznos od početka od kada gledaš (cijena dionice na početku razdoblja). Znači ako je dionica sada 550kn a 1.1.2012 je bila 500kn to ti je (550-500)/500 = 10% (rasta). Ako je dionica sad 313kn a bila je 111kn (govorim ti o viaduktu) to ti je (313-111)/111 * 100 = 182% rasta. Nemoj se ovako sramotiti. Sad vidim zasto si u igh-u. Pa ti ni matematiku ne znaš. Ako je npr dionica sad 600kn a bila je 850kn to ti je (600-850)/850 * 100 = -29.41% (pada). Ne želim ti pametovati ali pazi na neke osnove

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

@ gklemenc
A jesi volja u svom neznanju. I dalje ne znaš izračunati koliko je posto nešto naraslo sa 97,50 kn na 369,90 kn. Daj više ohladi.

@ CoRot2em

I ti se baviš dionicama. Žalosno. Daj pitaj nekoga tko se razumije u osnove matematike za 6 razred da ti objasni. Ahahah. Stvarno žalosno. Po vašoj je logici kad je nešto koštalo 300kn i palo je na cijenu 100kn pad od 300%, a ne pad od 66%. To ti je po mojoj formuli (100-300)/300 * 100 = -66.66%. Ovo stvarno ne mogu vjerovati. Promjeni nick. Pa to je kao da je čovjek programer, a ne zna šta su windowsi.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Stvar je u tome da ako si ušao na 97,5kn 100% vrijednosti si već imao tako da tu vrijednost ne računaš kao rast tj. dobit. Jedno je reći da je nešto naraslo na … postotnu vrijednost a drugo da je raslo za … posto.

New Report

Close