VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Split, luka?

Ja ne vidim nikoga drugog ko bi to mogao odradit

Evo nas među prvih 10 po padu danas….lijepa reakcija na dobiven posao
svaka ćast…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Luka split?, nije nitko odgovorio ko pozna firmu, ja mislim da cemo i to dobit?

Da li je neko zbrojio vrijednost radova koje je viadukt dobio u 2012 godini?
Ne mora biti točno na kn/eur:-)

Našao sam moj post 13.3 2012 3 miljarde kuna poslova
http://www.poslovni.hr/forum/tema/vdkt-viadukt-dd-557?page=227
onda smo izgubili bosnu 1 miljardu znaći 2 miljarde do 3 mj 2012
na to nadodati još hrpetinu poslova koje smo dobili tokom godine
vrijednih oko miljardu kuna
Cestarinski prolaz 120
jakuševac 125
Most Svilaj 180
Hrvatske vode Dubrovnik 27
Prijelaz Klek 23
Alžir 163
Macelj 15.3
Pet ugovora 22.12.2012 59
i odštetu za Pelješki most
Gata vrulje ?
Orehovica Kuzam ?
Tu je i nekoliko većih Konstruktorovih poslova koje smo preuzeli jer ih on nije bio sposoban napraviti

Ima sigurno još ali mi se neda tražit žao mi je što ja jedini ovdje moram obavljat poslove dok većina šuti i uživa….
Ako se kome da neka nadopiše poslove koji fale

Znaći oko 3 miljarde kuna poslova

http://www.novossti.com/2012/08/operacija-savski-most/
Obratite pažnju na Viadukt – mjesecima jedni druge upozoravaju sitni burzovni špekulanti na internetskim forumima, onim gdje se takvi lovci u mutnom roje poput djece oko igre “Monopoly”. Ali, katkad upru kursorom i na određenu relevantnu političku činjenicu. Zagrebačka građevinska tvrtka kojoj se, čuli smo, smiješi vedra poduzetnička budućnost, navodno je veoma konjunkturna

Tužno je što godinu završavamo na ovako nepravednim cjenama shodno da smo dobili posla više nego svi građevinari zajedno i povećali broj radnika za oko 500 samo u ovoj godini
Za razliku od ostalih koji su samo otpuštali radnike

Pozdrav vlasnicima!

data , sve pet i istina , al što nije zato jedini građevinac koji je cca 200 % od svojih najnižih razina, dok se ostali bore da nađu dno ili su tu negdje cijenom oko dna, ma rast će vijadukt bez brige al ima dionica koje bi s današnjih razina mogle prije i lakše povuć recimo 100% nego viadukt i zato stoji tu di je , ma super je da je stabilan i nepada ko pokošen kao ostali

pepe7

Uvijek se na ovakvom nelikvidnom tržištu može špekulantski neka dionica povući 100% ili održavati neko vrijeme(dok netko ne proda) na razini daleko iznad realne (npr IGH)s “pričama o nečemu” pa sell by the news a realno je na rubu bankrota. Špekuli vole nestabilnost a VDKT je to bio na razini 300-100-300kn. Danas jedino VDKT i HDEL stoje na čvrstim nogama, dolje neće sigurno.
Interesantno je promotriti:
IGH DUG dugoročni (bankama): 459,7 (367,7)
kratkoročni (bankama):399,4 (164,4)
DUG UKUPNO (bankama): 859,1 (532,1) 61,9% duga je bankovni
Bankovni dug/Kapital: 111,6%

Evo kako isti podaci stoje kod npr. VDKT
VDKT DUG dugoročni (bankama): 150,0 (63,9)
kratkoročni(bankama):334,1 (29,3)
DUG ukupno (bankama): 484,1 (93,2) 19,3% duga je bankovni
Bankovni dug/Kapital: 45,4%
Što se ugovorenosti poslova tiče tu VDKT nema problema što se za IGH baš ne bi moglo reći.

Tomo to da Viadukt ne može povući više su mislili i kad je bio na 100 kuna
gle kako su se samo prevarili…
jedna od najboljih firmi građevinac ili ne ali tuće i druge firme koji nisu građevinci po poslovima stabilnosti broju zaposlenih ćemu hoćeš.

A kad veliš da su drugi na nižim razinama koji to drugi koji su pali više od VDKT koliko ima od 320 do 4650 kuna . i dalje smo pali 15X

Navedi jednu jedinu firmu koja ima pozitivna izvješća na ZSE koja je pala 15X
O ogromnim poslovima povečanju radnika da ne prićamo …ovo je duboko podcjenjena dionica tvrdio sm to na 100 kn
kuna tvrdit ću to i na 800 kn ….

A zašto stalno pricate?
Ja si svaki dan ubodem 20-30 komada i sutim…
A sto vise sutite to u tisini ide bolje gore 🙂

Cijena u prošlosti nema nikakve veze sa sadašnjom niti cijenom niti vrjednošću. Na žalost u HRV postoji mentalitet YU a glavna odrednica toga je život na staroj slavi. Tipičan primjer toga su tvrtke tipa DLKV, Konstruktor, INGR i IGH koje funkcioniraju u mutnim igrama i namještenim poslovima uglavnom državnim.Izdavanje obveznica s kamatama 9% (IGH)ne znači da je firma spašena, upravi suprotno, nigdje nisam pročitao niti jedan komentar ili pitanje kako će tvrtka isplaćivati tolike kamate?? Dragi “investitori” pa treba raditi da se isplati kamata 9% a uz to vratiti gomilajuća ranija zaduživanja.

Poštovani,

Dugo se nisam javio, da budem potpuno iskren, iz razloga što jednostavno nisam imao što pametno za napisati. Što se tiće ugovorenih poslova, naš Viadukt kao da je s neke druge planete. Neke druge galaksije… I tu je uistinu više nepotreban bilo kakav komentar, jer to za hrvatske građevinske prilike skoro da više nije normalno.
Svaka čast sposobnoj upravi, menadžmentu, kadrovskoj itd. pa sve do posljednjeg radnika.
E sad, da se nalazimo u iole, ali zaista iole normalnoj državi – cijena dionice bi definitivno bila u stratosferi (termin koji je jednom prilikom spomenuo cijenjeni kolega DATA).
Povečalom tražim bilo kakve dobre vijesti na globalnoj (državnoj ali i svjetskoj) razini ali – ne ide. Mislim da za pravi konstantni i dugotrajni rast moramo čekati dok sve zajedno ne krene prema gore. Ovako se bojim da se borimo protiv vjetrenjača. Teška je, preteška i preduboka kriza…
Kolega Andy, drago mi je da ste nakon dugo vremena aktivniji na ovoj temi. Užitak je čitati Vaše postove…
Srdačan pozdrav.

Dragi kolege vlasnici…drago mi je ćuti vaša mišljenja no i dalje u njima
vidim traženje razloga zašto više nismo rasli…traženje utjehe u krizi
i nikakvoj nažoj burzi…no najviše ste vi krivi jer ne kupujete
da nije bilo fonda tko zna kako bi bilo jer ste škrti i htjeli bi samo jeftinije tako dionica ne raste…

Ja pak vidim dionica koje su jako lijepo narasle tokom krize…
dionice firmi koje posluju lošije od nas i otpuštaju radnike
su rasle i dalje rastu a mi nismo i dalje smo na cijeni od poćetka
krize….nema tu meni opravdanja
Makar ste u pravu ali razlog za ne se uvjek može naći no di je logika
da se naša firma zove Konćar ili Viro itd…a ne VDKT nakon ovih poslova i svih mogućih vijesti
bi rasli 200% i to ne od minimuma nego nominale.

Vdkt su investitori godinama zaobilazili dok je svima bilo IGH i slićni to su prave firme no istina je izašla na vidjelo …pitam se samo di je pravda i kada će ova ponižena dioonica više dobiti ugled koji zaslužuje..

New Report

Close