Pesimistična sam , jer portfelj stoji..i ne mrda. Toliko koliko dvije dionice rastu, toliko ove druge dvije padaju- a srednja stoji i ne miče se ni gore- ni dole…/frankie,hvala./
Joj pa iskalite se na dionici koja vam pada…ja imam puno Ingre
kolegice pa vas potpuno razumijem.. ja nisam zadovoljan nimalo trenutnom cijenom VDKT no kako vidim graf raste
Cijela ova naša burza je pretjerano podcjenjena ..dali zbog hrvatskog masovnog pesimizma krize manipulacija burzo tko zna ćega..
ja kad sam ulazio u dionice htio sam uzet USA to nisam prežalio
ali tada naši brokeri nisu baš radili sa njima i eto me ovdje uživam kao i vi u debelim minusima..no necemo valjda plakat..strpljenja kapital je oprezan kao srna a pohlepan kao vepar
doći će i naših 5 minuta …a na VDKT vjerovatno i prije nego što mislimo
Moj osvrt na FI je vrlo dobar, s obzirom da tvrtka nastavlja financijsko konsolidiranje što se vidi u smanjenju obveza za kredite i pretvaranju kratkoročnih u dugoročne obveze, vidi se da je glavni uzrok gubitka u ovom tromjesečju veći trošak sirovine i materijala i financijski rashodi (možda zbog konverzije kartkoročnih u dugoročne obveze?!). Uglavnom, tek sada Viadukt postaje tvrtka kojoj banka može vjerovati i dati joj kredit za financiranje novih projekata. Neka samo tako nastave sa reorganizacijom i Viadukt je na dobrom putu da postane konkurent npr. Strabagu i drugim većim europskim građevinarima. Jedini joj je minus ona preskupo plaćena teglenica od koje nema nikakve koristi.
FI nije loše, ali teško da opravdava cijenu iznad 300 kn…po meni idući mjesec bit će VDKT opet po 2xx kn
Kolega imate pravo na mišljenje ..
takova predviđanja ide to na 2xx kuna i ide na 4xx kuna daju ljudi
koji nemaju pojima sto bi napisali pa bacaju prognoze iz graha…
Da iko ovdje ima pojima na koliko kuna će biti VDKT idući mjesec
ja bi ga nazvao najvećim strućnjakom na ZSE
cime je po vama bila opravdana cijena VDKT od 4650 kuna
kada vam ova od 300 sada nije opravdana
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/VDKT-fin2012-3Q-NotREV-K-HR.PDF
poklonite pažnju bilješkama uz financijske izvještaje!
naime prihodi obračunskog razdoblja prvih 9 mjeseci smanjeni su za 83 mil. kuna zbog dogovora s državom oko mosta Pelješac ( bili su priznati u prijašnjim godinama te su stornirani u ovom razdoblju zbog MRS-a 8 )
Da nije bilo navednog društvo bi ostvarilo dobit od 80 mil kuna u ovom razdoblju
Pa to smo shvatili da Viadukt neće graditi pelješki most.
Izvješće je moglo biti bolje priznajem ali i dalje VDKT ima osiguranu budućnost i jakog kupca.
Izvješće pozitivno,objava poslovoda od 50mil…di čes bolje?VDKT [emo_palacg][emo_novac]
Ovaj i dalje skuplja, sve što prodate prodati ćete Erste skrbničkom koji je i danas aktivan. Samo vi njemu prodajte.
Pa moramo nekom prodati. Kako će inače kupiti.
Neka prodaju,mi ćemo skupljati pa im poslije po višoj prodavat za par dana…[emo_palacg]