Moj kum mi je jednom prilikom rekao da sam počeo pričati sam sa sobom na forumu. Pa evo, neka nastavim u tom ritmu…
Zaista sam ugodno iznenađen što nam je Fitch podigao rejting. PODIGAO !!! Pa to je skoro
nevjerovatno !
Drage kolege, što se ono kaže "otvorio bih šampanjac" i da smo ostali na istom nivou. A da ćemo
se popeti !? Ma ni u snu…
Ima to velike veze i sa trgovanjem na ZSE. To je možda mali koračić ali "Put od tisuću milja
započinje – prvim korakom".
Većini država u Europi (a u regiji baš svakoj) je rejting pao. Nekima i za dvije stepenice.
Tako da je ovo zaista veliki uspjeh.
Vjerujem da ću zbog ovog komentara biti ismijan od dežurnih negativaca ali oni bi se ionako naslađivali i da nam je rejting pao…
E da , i riječ, dvije o našem Viaduktu. Jak, čvrst, stabilan, bid visok… Čak i danas kad je zaista većini ozbiljnijih dionica cijena pala. I Crobex je završio na 1 667 te se i on dobro zacrvenio.
Danas se dosta skidalo s prodaje. Odlično !
Srdačan pozdrav, poštovane kolege…
Zaista sam ugodno iznenađen što nam je Fitch podigao rejting. PODIGAO !!! Pa to je skoro
nevjerovatno !
Kreditni rejting nam je ostao tamo gdje je bio. Ono što se dogodilo je to da je FITCH prognozu kreditnog rejtinga promjenio iz negativne u stabilnu. To ustvari znači da nam se u sljedećem razdoblju kreditni rejting neće spustiti na nivo SMEĆA već će ostati gdje jest.
Većini država u Europi (a u regiji baš svakoj) je rejting pao. Nekima i za dvije stepenice.
Tako da je ovo zaista veliki uspjeh.
Vjerujem da ću zbog ovog komentara biti ismijan od dežurnih negativaca ali oni bi se ionako naslađivali i da nam je rejting pao…
Bilo bi pošteno da napišete kakvi su kreditni rejtinzi tih zemalja sada kada su spušteni za dvije stepenice i koliko su oni stepenica od nas.
Nisam dežurni negativac te uvijek pokušavam pisati afirmativno ali me ponekad neznanje ljudi natjera da zvučim negativno. Argumenti su vam katastrofa, a činjenice potpuno izvrnute.
E da , i riječ, dvije o našem Viaduktu. Jak, čvrst, stabilan, bid visok… Čak i danas kad je zaista većini ozbiljnijih dionica cijena pala. I Crobex je završio na 1 667 te se i on dobro zacrvenio.
Danas se dosta skidalo s prodaje. Odlično !
S ovim se apsolutno slažem!
Poštovani kolega NevenS,
naravno da je rejting ostao na istom mjestu gledajući čisto formalno. I naravno da to znamo i Vi i ja.
Međutim, ovdje je tema Viadukt, pa nisam želio ljude gnjaviti sa terminima BBB-, BBB, BBB+, "smeće",
Fitch itd, itd… O toj temi bismo mogli raspravljati do jutra.
Ipak, dozvolit ćete, kad već moram napisati, da između BBB- i BBB postoji razlika. I te kakva… Znači,
više nismo na jednom, nego na dva koraka od smeća. Osim toga, o tome danas intenzivno pišu sve novine u zemlji, te svatko tko želi – može saznati o tome sve do u najsitnije pojedinosti.
Moj komentar je bio prije svega optimističan jer okruženi smo izrazito zatrovanom situacijom pa smatram da nam svima malo optimizma neće odmoći.
E sad, tražeći dlaku u jajetu, analizirajući baš svaku riječ, svaki zarez – u redu, evo priznajem,
kreditni rejting je samo spašen, nije se podigao. Samo je stabilan, nije se podigao…
Kolega NevenS, ne biste vjerovali, obavezno čitam Vaše komentare. Pisanje Vam definitivno ima glavu
i rep i definitivno je na svom mjestu…
Ipak, ima nešto na ćemu trebate poraditi, a to je razina komunikacije. Mislim da bi bilo bolje da tu razinu " podignete a ne da ostane na istom".
Napisati za nekog da je neznalica, hm… ne zvuči baš uljudno i pristojno. Ako ste baš 100% sigurni
da je netko pogriješio, može mu se to ukazati na bezbolniji način. Npr. na privatnoj poruci. Tako ćete izbjeći da ocrnite svog kolegu pred svima ostalima i uz to ukazati mu na eventualnu pogrešku.
Osim ako nije sam razlog ocrniti i osramotiti. Duboko vjerujem da to kod Vas nije slućaj. Bar nisam to
primjetio u prijašnjim Vašim komentarima.
A ako ponekad niste sigurni gdje je ta linija, bit ću slobodan pa ću Vam dati savjet. Preispitajte sebe
kako bi reagirali i kako bi se osjećali kad bi Vam netko poručio pred svima da ste neznalica i da su Vam argumenti katastrofa.
Srdačan pozdrav Vama, kolega NevenS i svi ostalim dragim forumašima.
Poštovani kolega NevenS,
…
Ipak, ima nešto na ćemu trebate poraditi, a to je razina komunikacije. Mislim da bi bilo bolje da tu razinu " podignete a ne da ostane na istom".
Napisati za nekog da je neznalica, hm… ne zvuči baš uljudno i pristojno. Ako ste baš 100% sigurni
da je netko pogriješio, može mu se to ukazati na bezbolniji način. Npr. na privatnoj poruci. Tako ćete izbjeći da ocrnite svog kolegu pred svima ostalima i uz to ukazati mu na eventualnu pogrešku.
Osim ako nije sam razlog ocrniti i osramotiti. Duboko vjerujem da to kod Vas nije slućaj. Bar nisam to
primjetio u prijašnjim Vašim komentarima.
A ako ponekad niste sigurni gdje je ta linija, bit ću slobodan pa ću Vam dati savjet. Preispitajte sebe
kako bi reagirali i kako bi se osjećali kad bi Vam netko poručio pred svima da ste neznalica i da su Vam argumenti katastrofa.
Ispričavam se.
Pretjerao sam i to je to.
Lp
Evo narod bi Pelješki most, mogla bi država ponovno natječaj raspisati. 🙂
Ipak kreće Pelješki most, doduše 2014.g, a ja mislim da će Viac biti značajan izvođač, ako ne i vodeći partner…btw. netko je danas žrtvovao tri dionice u nadi da će sutra uspjeti ugrabiti na otvaranju malo veću količinu po povoljnijoj cijeni, nek mu je sa srećom.
Sutra je uvijek novi dan i ne može se predvidjeti….
Pelješki most ima veliku perspektivu izgradnje, to se može predvidjeti….
http://www.24sata.hr/politika/ministar-potvrdio-ek-je-dala-zeleno-svjetlo-za-peljeski-most-280831
Sa zadovoljstvom mogu reći kako je Europska komisija pristala sufinancirati projektnu studiju Pelješkog mosta, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture
Ovo rusenje cijene sa 3 dionice je bezobrazluk naše burze
shodno ogromnom nizu novih dobivenih poslova zaposljavanju novih radnika i opcem dobrom stanju u firmi
Realna cjena VDKT bi trebala biti najmanje 500-600 i više kuna
Imamo ugovorenih poslova za nekoliko godina unaprjed… [thumbsup]
Ipak kreće Pelješki most, doduše 2014.g, a ja mislim da će Viac biti značajan izvođač, ako ne i vodeći partner…btw. netko je danas žrtvovao tri dionice u nadi da će sutra uspjeti ugrabiti na otvaranju malo veću količinu po povoljnijoj cijeni, nek mu je sa srećom.
Šuplje priče kao i nebrojano puta do sada, jedno veliko ništa.