VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da ce trebati podignuti ljestvicu,nedaju vise po 250kn.Ajde jos samo 100…. [pray]

Izgleda da ce trebati podignuti ljestvicu,nedaju vise po 250kn.Ajde jos samo 100…. [pray]

Moj kum mi je jednom prilikom rekao da sam počeo pričati sam sa sobom na forumu. Pa evo, neka nastavim u tom ritmu…
Zaista sam ugodno iznenađen što nam je Fitch podigao rejting. PODIGAO !!! Pa to je skoro
nevjerovatno !
Drage kolege, što se ono kaže "otvorio bih šampanjac" i da smo ostali na istom nivou. A da ćemo
se popeti !? Ma ni u snu…
Ima to velike veze i sa trgovanjem na ZSE. To je možda mali koračić ali "Put od tisuću milja
započinje – prvim korakom".
Većini država u Europi (a u regiji baš svakoj) je rejting pao. Nekima i za dvije stepenice.
Tako da je ovo zaista veliki uspjeh.
Vjerujem da ću zbog ovog komentara biti ismijan od dežurnih negativaca ali oni bi se ionako naslađivali i da nam je rejting pao…
E da , i riječ, dvije o našem Viaduktu. Jak, čvrst, stabilan, bid visok… Čak i danas kad je zaista većini ozbiljnijih dionica cijena pala. I Crobex je završio na 1 667 te se i on dobro zacrvenio.
Danas se dosta skidalo s prodaje. Odlično !
Srdačan pozdrav, poštovane kolege…

Zaista sam ugodno iznenađen što nam je Fitch podigao rejting. PODIGAO !!! Pa to je skoro
nevjerovatno !

Kreditni rejting nam je ostao tamo gdje je bio. Ono što se dogodilo je to da je FITCH prognozu kreditnog rejtinga promjenio iz negativne u stabilnu. To ustvari znači da nam se u sljedećem razdoblju kreditni rejting neće spustiti na nivo SMEĆA već će ostati gdje jest.

Većini država u Europi (a u regiji baš svakoj) je rejting pao. Nekima i za dvije stepenice.
Tako da je ovo zaista veliki uspjeh.
Vjerujem da ću zbog ovog komentara biti ismijan od dežurnih negativaca ali oni bi se ionako naslađivali i da nam je rejting pao…

Bilo bi pošteno da napišete kakvi su kreditni rejtinzi tih zemalja sada kada su spušteni za dvije stepenice i koliko su oni stepenica od nas.
Nisam dežurni negativac te uvijek pokušavam pisati afirmativno ali me ponekad neznanje ljudi natjera da zvučim negativno. Argumenti su vam katastrofa, a činjenice potpuno izvrnute.

E da , i riječ, dvije o našem Viaduktu. Jak, čvrst, stabilan, bid visok… Čak i danas kad je zaista većini ozbiljnijih dionica cijena pala. I Crobex je završio na 1 667 te se i on dobro zacrvenio.
Danas se dosta skidalo s prodaje. Odlično !

S ovim se apsolutno slažem!

Poštovani kolega NevenS,
naravno da je rejting ostao na istom mjestu gledajući čisto formalno. I naravno da to znamo i Vi i ja.
Međutim, ovdje je tema Viadukt, pa nisam želio ljude gnjaviti sa terminima BBB-, BBB, BBB+, "smeće",
Fitch itd, itd… O toj temi bismo mogli raspravljati do jutra.
Ipak, dozvolit ćete, kad već moram napisati, da između BBB- i BBB postoji razlika. I te kakva… Znači,
više nismo na jednom, nego na dva koraka od smeća. Osim toga, o tome danas intenzivno pišu sve novine u zemlji, te svatko tko želi – može saznati o tome sve do u najsitnije pojedinosti.
Moj komentar je bio prije svega optimističan jer okruženi smo izrazito zatrovanom situacijom pa smatram da nam svima malo optimizma neće odmoći.
E sad, tražeći dlaku u jajetu, analizirajući baš svaku riječ, svaki zarez – u redu, evo priznajem,
kreditni rejting je samo spašen, nije se podigao. Samo je stabilan, nije se podigao…
Kolega NevenS, ne biste vjerovali, obavezno čitam Vaše komentare. Pisanje Vam definitivno ima glavu
i rep i definitivno je na svom mjestu…
Ipak, ima nešto na ćemu trebate poraditi, a to je razina komunikacije. Mislim da bi bilo bolje da tu razinu " podignete a ne da ostane na istom".
Napisati za nekog da je neznalica, hm… ne zvuči baš uljudno i pristojno. Ako ste baš 100% sigurni
da je netko pogriješio, može mu se to ukazati na bezbolniji način. Npr. na privatnoj poruci. Tako ćete izbjeći da ocrnite svog kolegu pred svima ostalima i uz to ukazati mu na eventualnu pogrešku.
Osim ako nije sam razlog ocrniti i osramotiti. Duboko vjerujem da to kod Vas nije slućaj. Bar nisam to
primjetio u prijašnjim Vašim komentarima.
A ako ponekad niste sigurni gdje je ta linija, bit ću slobodan pa ću Vam dati savjet. Preispitajte sebe
kako bi reagirali i kako bi se osjećali kad bi Vam netko poručio pred svima da ste neznalica i da su Vam argumenti katastrofa.
Srdačan pozdrav Vama, kolega NevenS i svi ostalim dragim forumašima.

Poštovani kolega NevenS,

Ipak, ima nešto na ćemu trebate poraditi, a to je razina komunikacije. Mislim da bi bilo bolje da tu razinu " podignete a ne da ostane na istom".
Napisati za nekog da je neznalica, hm… ne zvuči baš uljudno i pristojno. Ako ste baš 100% sigurni
da je netko pogriješio, može mu se to ukazati na bezbolniji način. Npr. na privatnoj poruci. Tako ćete izbjeći da ocrnite svog kolegu pred svima ostalima i uz to ukazati mu na eventualnu pogrešku.
Osim ako nije sam razlog ocrniti i osramotiti. Duboko vjerujem da to kod Vas nije slućaj. Bar nisam to
primjetio u prijašnjim Vašim komentarima.
A ako ponekad niste sigurni gdje je ta linija, bit ću slobodan pa ću Vam dati savjet. Preispitajte sebe
kako bi reagirali i kako bi se osjećali kad bi Vam netko poručio pred svima da ste neznalica i da su Vam argumenti katastrofa.

Ispričavam se.
Pretjerao sam i to je to.
Lp

Evo narod bi Pelješki most, mogla bi država ponovno natječaj raspisati. 🙂

Vaš link

Ipak kreće Pelješki most, doduše 2014.g, a ja mislim da će Viac biti značajan izvođač, ako ne i vodeći partner…btw. netko je danas žrtvovao tri dionice u nadi da će sutra uspjeti ugrabiti na otvaranju malo veću količinu po povoljnijoj cijeni, nek mu je sa srećom.

Sutra je uvijek novi dan i ne može se predvidjeti….

Pelješki most ima veliku perspektivu izgradnje, to se može predvidjeti….

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

http://www.24sata.hr/politika/ministar-potvrdio-ek-je-dala-zeleno-svjetlo-za-peljeski-most-280831

Sa zadovoljstvom mogu reći kako je Europska komisija pristala sufinancirati projektnu studiju Pelješkog mosta, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture

Ovo rusenje cijene sa 3 dionice je bezobrazluk naše burze
shodno ogromnom nizu novih dobivenih poslova zaposljavanju novih radnika i opcem dobrom stanju u firmi
Realna cjena VDKT bi trebala biti najmanje 500-600 i više kuna

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Imamo ugovorenih poslova za nekoliko godina unaprjed… [thumbsup]

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Evo narod bi Pelješki most, mogla bi država ponovno natječaj raspisati. 🙂

Vaš link

Ipak kreće Pelješki most, doduše 2014.g, a ja mislim da će Viac biti značajan izvođač, ako ne i vodeći partner…btw. netko je danas žrtvovao tri dionice u nadi da će sutra uspjeti ugrabiti na otvaranju malo veću količinu po povoljnijoj cijeni, nek mu je sa srećom.

Šuplje priče kao i nebrojano puta do sada, jedno veliko ništa.

New Report

Close