Blefirati nije teško ali je prozirno.
VDKT je stabilna tvrtka bez obzira imali mi dionice ili ne.
Čekamo TSI-POD do 20.07.2012. i nakon toga slijedi odluka za ulaz ili izlaz.
Postovani kolega VDT
evo malo vam kasnim sa odgovorom …
Slazem se sa vama no ja sam svoje već kupio davno
kad sam kupovao radio sam upravo ovo sto vi predlažete i dionica je rasla…
eto nažalost broj investitora se smanjio i danas ljudi gledaju svaku lipu ..a sve vise je
spekulanata koji su uvjek štetni po dionicu i skloni short selingu…
Takve stvari nažalost ruše dionicu…na ovakove nerealne nizine..
no kao sto vidimo da se Americke dionice priblizavaju svom ATH
mozemo se nadat da ce za koju godinu VDKT biti barem na pola ATH ili blizu sto je oko 10X danasnja vrijednost…Vdkt je sada vrlo stabilan tako da se propasti same firme ne treba bojati
a kriza ce proci prije ili kasnije prosla je u svjetu pa ce isto u Evropi..
Sad se sjetim kako su na pocetku krize govorili kako je Amerika na koljenima a da je Evropu samo okrznulo..
Sad vidimo suprotno ..ova kriza je vise igra velikih nego prava kriza ,sve su to manipulacije
da se donesu zakoni koji ne bi nikad prosli u normalnim situacijama..
svim moćnicima u svjetu pase ujedinjena Evropa
ovo je samo igra da se donesu zakoni koji cetraliziraju vlast u rukama malog broja elite koja nije birana glasanjem ceć su je postavili raznorazni lobiji i bankari da vladaju svima ostalima i to se upravo provodi u Evropi…nema sanse za raspad opci cilj je ujedinjene cjelog cvijeta u jednu uniju i onda vladanje svima kroz razne institucije tipa svjetska banka…
Kolega Fortuna bez obzira na ishod TSI-pod izlazak iz ove dionice po meni moze biti samo krivi potez..
. Moje mišljenje je da smo trebali dizati cijenu lupajući po asku u skladu sa svojim mogućnostima (1,2,5.. dionica – svatko prema svojim mogućnostima). Da smo to radili od 280 kn, ubjeđen sam da bi cijena sada bila možda i viša nego npr, Petrokemija.
[undecid]
7.055,00 kn i dionica u banani……….pa , zar niko nije imao novaca da podrži prodavatelja…?
to je samo kupac spustio letvicu
Poštovana gospodo,
Posjedujem dionice Vijadukta, imam samo njih i u njima mi je kompletna ušteđevina.
Jako su loša vremena za imatelje dionica pa tako i ove naše. Međutim, mislim da jedan dio krivice snosimo mi sami – mali dioničari Vijadukta. Uopće ne branimo cijenu. Masakrirale su nas konstantne prodaje po bidu već dugo vremena. Moje mišljenje je da smo trebali dizati cijenu lupajući po asku u skladu sa svojim mogućnostima (1,2,5.. dionica – svatko prema svojim mogućnostima). Da smo to radili od 280 kn, ubjeđen sam da bi cijena sada bila možda i viša nego npr, Petrokemija.
Vjerujte mi , na drugim dionicama to rade. INGRA, PTKM… Netko će možda reći da su prometi ovdje
puno manji ali upravo zato mislim da bi cijena sada bila puno veća nego što je to sada. Imamo sreće što je razlika između aska i bida poprilično velika i baš tu je naša šansa. Da, dionice koje kupimo na ovaj način koštat će nas malo više, ali mislim da bi nam šteta bila puno manja nego da nam spuste dionicu na još niže razine. Sada je i cijena po asku više nego povoljna. Ponavljam, svatko u skladu sa svojim mogućnostima pa tako i ja. Nije nas baš tako malo i mislim da si možemo pomoći na ovaj način. Ne smijemo samo gledati i ni malo ne reagirati.
Molim za Vaše komentare za moj prijedlog.
Posebno bih molio uvažene kolege Barbosu i Datu da odgovore jer njihova mišljenja i stručnost izuzetno respektiram.
Nadam se da će moderator pustiti ovo moje razmišljanje iako se javljam prvi put jer ovo uistinu nije drukanje za pad ili rast dionice.
Svaka kriza je prošla, proći će i ova ali nije nam svejedno da liće rast početi sa npr. 150,00 ili sa 250,00 kn.
Srdačan pozdrav.
ovo od kada trgujem na ZSE je najveća glupost koju sam ikada čuo, makar mi je Viadukt jedna od najdražih dionica koju sam posjedovao. Zašto bi mali dioničari trebali lupati po asku, ako je neko voljan prodati po bidu za 10% manje. Mislim da je Viadukt jedini građevinac sa svjetlom budučnosti, i upravo zbog toga ako vi vjerujete u njega, bi trebali iskoristiti ovako niske cijene i smanjiti si prosjek ulaza. Jel ove godine je Viadukt jako lijepo povuakao do negdje 280kn, a ako ste vi kupovali na vrhu to vam nitko nije kriv
Otkud nam pare, za stalnu kupnju? To nek se odnosi na fondove, nek oni podržavaju cijene i
čuvaju cijelo tržište u normali…!Tako rade svugdje gdje je normalan financijski svijet, ovo je
zološki vrt….jedni druge gledamo u kavezima….a umirovljenici i hrvatski branitelji se šeću i
razgledavaju situaciju…
kolega vecolinho nema smisla za tolikom grubošću prema kolegi vdt
svako ima pravo na svoje misljenje…
U biti kad je VDKT rastao prije oko 2 godine bilo je to baš zato jer smo ga kupovali po asku,
mozda bi i vi drugacije razmišljali da vam je prosjecna cjena VDKT znatno viša od ove sada
a nemate novaca za dokup…
Poštovana gospodo,
zahvaljujem na svim vašim odgovorima.Napravili smo pravu malu debatu od mog mišljenja.
Slućajno ili ne, jedan naš kolega je danas skinuo 10 dionica u zadnjoj transakciji. To je baš to, s time da
se to može i za manje novca. Treba "štediti municiju".Uskoro se priključujem i ja…
bodul11- hvala na odgovoru i jako mi je drago da ste na tako niskim razinama krenuli.Nisam jalan čovjek
i volio bih sa svi u konačnici uspijemo.Nitko mi ne brani da krenem ali ne mogu sam.Samo više nas može nešto postići.
fortuna – hvala na odgovoru.
vecolinho – hvala na odgovoru ali mislim da bi se mogli ugledati na kolegu Invertera.Kako komunicirati
na kulturan i pristojan način iako se ne djeli isto mišljenje…Napisati za nekoga da piše gluposti, priznat ćete da je malo neukusno,pa i nekulturno.Na INGRI ste napisali prvo da ste kupovali u srijedu,
pa ste onda napisali da ste kupovali ipak u četvrtak, što je dosta kontradiktorno, tako da Vaše mišljenje ni ne mogu uzeti za ozbiljno.Naravno da se svi imaju pravo izjasniti ali ipak mi je važnije mišljenje dioničara Viadukta nego nekoga tko je te dionice "imao jednom".I odakle Vam ideja da sam kupio na vrhu !!??
inverter – nisam Vas očekivao na ovim stranicama ali mi je jako drago da ste se javili.Pratim Vaše pisanje već dugo vremena i cijenim Vas.Ipak molim da argumentirate odgovor.Pa ne smatram se ja najpametnijim,samo mislim da su luda vremena.Jasno da to ne smatram trajnim rješenjem već samo dok ne prođe ovo ludilo.
miami – upravo Vaša konstatacija na prvom javljanju danas ocrtava stanje stvari.Možemo ili gledati kao janjci koji bleje, a možemo i reagirati.Fondovi ??? Nije njima stalo ni do "njihovih novaca" a kamoli do naših. A i njihov nepogrešivi "osjećaj za zaradu" nam je odavno poznat.Ako si sami ne pomognemo, fondovi i "veliki" sigurno neće…Hvala na odgovoru.
Data – najljepša Vam hvala na svemu i držite se.Dočekat ćemo bolja vremena sigurno.
Srdačan pozdrav.
oprostite, ali morate biti spremni kad nešto napišete da će te naići na neslaganje, ali slažem se s Vama da sam pretjerao s nekim izrazima. vidim da Vas je kopkalo to što sam napisao, pa ste išli čitati šta sam pisao na drugim temama. što se tiče ingre, istina kupovao sam ju u srijedu ali i u četvrtak, ali napisao sam četvrtak, jer je ta dva dana prosječna cijena bila skoro pa indetična (oko 5,20) , tako da nisam smatrao da je bilo važno ponovno napisati da sam je kupio i u srijedu. što se tiče Vašeg prijedloga, transakcije pri kraju trgovanja, koje služe isključivo za "šminkanje" cijene, po zakonu o trgovanju na burzi, su kažnjivi, jer takve transakcije služe za manipulaciju dnevnog rasta ili pada dionice. naravno, svi smo svjedoci da kod nas takve transakcije postoje, jer kao što nam država nije uređena, tako nije ni burza, tako da takve manipulacije postoje. što se tiče konkretno Viadukta, nije mi to bila jedna od dionica koje sam posjedovao, na njoj sam najviše izgubio pa poslije dobro zaradio. kolega data, vdt, Vi ste po Vašem pisanju ste dugoročni investitori, pa stoga ne biste trebali biti zabrinuti trenutnom cijenom, čak neki od Vas obmanjuju druge investitore spominjanjem ATH Viadukta, što znamo svi da te razine Viadukt neće nikada doseći, jednostavno kompletan građevinski sektor je bio jedan veliki balon, koji se više nikada neće "napuhati" na te razine. rekli ste da sam napisao prijašnji post grubo, i jesam, za sve one koje misle ovdje uložiti, da budu spremni da na neki srednji period mogu i pop…….
marcello – samo sam jedan, ne brinite se, ne služim se trikovima. Iznad toga sam da se time bavim, volim iskrenost pa se trudim i sam takav biti. Ovo je četvrti put da se javljam ikada, od toga jednom kratko na INGRI. Ne mjenjem nikove…
vecolinho – veličina čovjeka je u tome da se ispriča kad pogriješi. Svaka čast… Zakapamo ratne sjekire i hvala na Vašem objašnjenju. I ja sam bio malo žešči nego što sam trebao.
Lijep pozdrav svima