ovo je super što je dionica ovako reagirala na dobre vijesti iako je gubitaš.neki kao dlkv na nove poslove uopće ne reagiraju, ima tu dosta špekulacija što se vidi po postovima.ćim dodje novi posao neki dušebrižnici odmah pokušavaju to popljuvat…
ovo je super što je dionica ovako reagirala na dobre vijesti iako je gubitaš.neki kao dlkv na nove poslove uopće ne reagiraju, ima tu dosta špekulacija što se vidi po postovima.ćim dodje novi posao neki dušebrižnici odmah pokušavaju to popljuvat…
Da dušebrižnici kako ti kažeš ne pljuju, onda su se u Viaduktu mogli da pripreme pa da izveste javnost i napišu, koji je njihov deo posla, koliko će radnika na njemu da radi, kolika je vrednost tog dela posla etc. Ovako, sami hrane spekulasije jer napišu nešto uopćeno što ni ker s maslom ne bi proguto.
A šta se tiče drugih kompanija, pomenut je dalekovod, a odakle ti znaš druškane da Dalekovod sledeći kvartal neće da radi s ozbiljnim minusom. Ja to ne znam, no pogled na poslednji bilans i iskustvo mi kazuju da se verovatnost za takav dogadjaj poslednjih meseci jako povećao. I pusti što je bilo kad je bilo (historiju) već probaj da analizuješ sadašnjost i doneses konkluzije za budućnost. Samo tako ćeš da zaradiš pare, ako si onomad kada si donosio odluku bio u pravu. Berza je očito za većinu ovde kladjenje, a to ne mora da bude tako…
Pustite moje građevinare na miru…..idite tamo kupovati brendove na ZSE…..koje su zapakirali
u šarene papire- M.M. skupa sa prijateljima iz marketing resora….
Da dušebrižnici kako ti kažeš ne pljuju, onda su se u Viaduktu mogli da pripreme pa da izveste javnost i napišu, koji je njihov deo posla, koliko će radnika na njemu da radi, kolika je vrednost tog dela posla etc. Ovako, sami hrane spekulasije jer napišu nešto uopćeno što ni ker s maslom ne bi proguto.
A šta se tiče drugih kompanija, pomenut je dalekovod, a odakle ti znaš druškane da Dalekovod sledeći kvartal neće da radi s ozbiljnim minusom. Ja to ne znam, no pogled na poslednji bilans i iskustvo mi kazuju da se verovatnost za takav dogadjaj poslednjih meseci jako povećao. I pusti što je bilo kad je bilo (historiju) već probaj da analizuješ sadašnjost i doneses konkluzije za budućnost. Samo tako ćeš da zaradiš pare, ako si onomad kada si donosio odluku bio u pravu. Berza je očito za većinu ovde kladjenje, a to ne mora da bude tako…
[/quote]
Ako hočeš glumiti Slovenca-Srbina onda se barem potrudi da pišeš Slovensko-Srpskom gramatikom.
Što rade admini na ovom forumu?
Ako hočeš glumiti Slovenca-Srbina onda se barem potrudi da pišeš Slovensko-Srpskom gramatikom.
Što rade admini na ovom forumu?
[/quote]
Orginalan je glava boli, Silicon Valley materijal.
James…..nemoj da te šupim..sad si ti ljubomoran i vrijeđaš bez veze…
James…..nemoj da te šupim..sad si ti ljubomoran i vrijeđaš bez veze…
Ljubica jesi ti to kapitalizirala ili opet samo platonska zarada?
ja propustio uzeti analizirajući vijest, 10 godina od 70-80 milijardi kuna, znaci godisnje 7-8 miljardi…e pa nek je 5-10% viaduktov posao…to moze biti prihoda 350-800 mil kn godisnje..a koji je njihov udio u financiranju, plaćama itd..uglavnom, ovo je posao koji bi prije mogao dobiti epitet "posao desetljeća" a možda i stoljeća za viadukt. ja sam zato kupio hdel danas, jer cu tamo cekati neke dobre vijesti, vidim da su počeli pomalo, ogulinski pročistač voda. to je fino. a ima jos masu gradova po hrvatskoj koji ce to morati napraviti.
Ti si zato kupio HDEL? Zašto?
Ovo je dobra vest za Viadukt pod pretpostavkom da u projektu ne budu zadnja rupa na sviralu. Prema poslednjem izveštaju, Viadukt je imao 1.078 zaposelnih, ne verujem da će da prebace celu firmu u Rusiju, zato bi to mogao da bude posao po mojoj sopstvenoj proceni možda za trećinu uposlenih. Opet s druge strane pretpostavimo da će ako i kad realizacija projekta krene, zaposlit se i novi radnici. Takodje, da to nije direktan posao Viadukta svedoči i pokretanje nove firme, na koji će verovatno da se preseli deo operative i deo radnika koje kompanija više zbog nelikvidnosi i velikog duga ne može da plaća. Ne verujem da će ovaj posao da bude zlata vredan, već je to više lohn posao da se prežive krizne godine i uposli skoro pa propala gradjevinska operativa.
Ako uskoro posao i krene (poučen nekim sličnim poduhvatima, primerice IGH i njegov čelnik su se svojedobno hvalisali u medijima ogromnim poslovima u Rusiji koji su na kraju ispali čorak), ovo će svakako pomoći kompaniji da uzme vazduha i da lakše premosti ova olovna vremena.
[/quote]
Zato sto kad sam krenuo kupiti, vec je otisla u blokadu…mozda sutra uzmem 10-15 komada onako da se nadje.
TK su im zapravo tu negdje, obje kompanije vrijede recimo kao messi-eva i ronaldova plaća za godinu dana.
Rusija – sjajna vijest za Viadukt,
HAC – danas dobili novi kredit EBRD-a, nešto će se ipak raditi iduće godine i u HR,
još da se otvori nešto novo u sjevernoj Africi/Njemačkoj…
i ovakve pozitivne blokade će biti puno češće. [thumbsup]
Ajde, napokon malo optimizma dolazi nad ovu dionicu…
Fimi media je račun za to fakturirala Viaduktu, koji je bio izvođač radova, u iznosu od 1,1 milijun kuna, a u to su bili uključeni i troškovi za veleplakate od 450.000 kuna iako ta kampanja nikad nije realizirana. Fimi media je Viaduktu ispostavila i račun za snimanje promotivnog filma u iznosu od milijun kuna iako taj film nikad nije bio snimljen.
Preko Viadukta je Fimi mediji plaćen i svečani početak radova na pelješkome mostu – 506.000 kuna te početak radova na splitskoj obilaznici – 413.000 kuna.
kad me nije šlogiralo !!
prvo izađe vijest da su dobili posao od 14 milijardi nečega i stjerju ga u blokadu a danas izlazi vijest da je Viadukt igrao igru sa Fimi medijom?
smrdi,smrdi,užasno smrdi
Rusija – sjajna vijest za Viadukt,
HAC – danas dobili novi kredit EBRD-a, nešto će se ipak raditi iduće godine i u HR,
još da se otvori nešto novo u sjevernoj Africi/Njemačkoj…
i ovakve pozitivne blokade će biti puno češće. [thumbsup]
Ajde, napokon malo optimizma dolazi nad ovu dionicu…
ma nema tu sreće, dobro je jučer netko rekao, jednokratan skok, pa opet pad prema 200 kn…nema para na burzi da se cijena održi trajnije na 220-230 kn [undecid]
p.s. evo sad sam vidio i članak koji je stavio kolega lokalnodno…bojim se da VDKT već danas biti na 200 kn [cry]
Fimi media je račun za to fakturirala Viaduktu, koji je bio izvođač radova, u iznosu od 1,1 milijun kuna, a u to su bili uključeni i troškovi za veleplakate od 450.000 kuna iako ta kampanja nikad nije realizirana. Fimi media je Viaduktu ispostavila i račun za snimanje promotivnog filma u iznosu od milijun kuna iako taj film nikad nije bio snimljen.
Preko Viadukta je Fimi mediji plaćen i svečani početak radova na pelješkome mostu – 506.000 kuna te početak radova na splitskoj obilaznici – 413.000 kuna.
kad me nije šlogiralo !!
prvo izađe vijest da su dobili posao od 14 milijardi nečega i stjerju ga u blokadu a danas izlazi vijest da je Viadukt igrao igru sa Fimi medijom?
smrdi,smrdi,užasno smrdi
A ovo iz članka?
Građevinari imaju status svjedoka
U izvlačenju novca preko Fimi medije iz HAC-a bile su uključene i velike domaće građevinske tvrtke, kojima je N. Jurak izdavala račune, i to po prenapuhanim cijenama za svečana otvaranja autocesta, a građevinari bi zatim to prikazali kao dodatne i nepredviđene radove koje bi onda prefakturirali HAC-u i naplatili. Tako je primjerice 2006. i 2007. godine Fimi media Zagorje Tehnobetonu ispostavila račune od 732.000 i 1,7 milijuna kuna. Te je račune, istraga je pokazala, Zagorje Tehnobeton platio iako te usluge nikad nisu bile izvršene.
Čelnike građevinskih tvrtki koje su sudjelovale u svemu tome – Hidroelektre – Niskogradnje, Konstruktora, Zagorje Tehnobetona istražitelji tretiraju kao svjedoke. Oni su, pokazala je istraga, sve to radili po napucima privedenih čelnika HAC-a.