molim upućenije da pojasne – glede zadnje mega vijesti – viadukt sam ide u realizaciju s ruskim partnerom, ili mu pripada dio posla? …. onih pominjanih 60.000 radnih mjesta – vjerovatno domaća (ruska) + nešto radne snage/stručnjaka iz hr?
pozz zajednici
Pripast će mu dio posla. Zaposlit će se i viaduktova radna snaga i stručnjaci.. ovo je odlična vijest i sad mi je jasno zašto je unazad par dana onaj stalno kupovao po 210 sa stoticama..
ove blokade uvelike doprinose nelikvidnosti ZSE , katastrofa…
vanhallen @ tako je…nema goriva…(lova) ne dolazi ,nego odlazi konstantno
22.11.10. | 15:13
zivac | privatna poruka | profil | korisnik je na listi ignoriranih korisnika | pogledaj poruku
korisnik od: 10.02.2010.
[Korisnik je online] [Korisnik s iskustvom] [Popularan korisnik unutar zajednice] [Korisnik spada u skupinu 60% najbolje ocjenjenih aktivnih članova foruma po ocjenama drugih korisnika.]
ocjena poruke
25%
zajednica
–
moderatori
OKO
Hvala na upozorenju al moram kupovat IGH ,VDKT ,DLKV polako bez obzira dokle će sve te količine nemogu kupit odjedno pogotovo VDKT zato sam zahvalan na svakoj prodaji to sam javno rekao unazad nekoliko dana i molio sam MIROVINCE da me usreće čekam ih na te tri dionice dobro došli sa istovarom
Hvala
Ovo sam napisao unazad par dana i zahvaljujem se na svakoj kupljenjoj dionici VDKT prodavatelju molim vas samo nastavite kupujem i dalje GRAĐEVINARE
molim upućenije da pojasne – glede zadnje mega vijesti – viadukt sam ide u realizaciju s ruskim partnerom, ili mu pripada dio posla? …. onih pominjanih 60.000 radnih mjesta – vjerovatno domaća (ruska) + nešto radne snage/stručnjaka iz hr?
pozz zajednici
Pripast će mu dio posla. Zaposlit će se i viaduktova radna snaga i stručnjaci.. ovo je odlična vijest i sad mi je jasno zašto je unazad par dana onaj stalno kupovao po 210 sa stoticama..
[/quote]
Čovjek zna šta valja niko vam nije kriv
Čovjek je kupovao nakon šta je dobio info imho. Mogao je bidati na 200 ali dao je premiu svakom prodavaču znajući šta će se desit kad izađe vijest.
Čovjek je kupovao nakon šta je dobio info imho. Mogao je bidati na 200 ali dao je premiu svakom prodavaču znajući šta će se desit kad izađe vijest.
Da bitno je stimulirat prodavače jer nemožeš količinu kupit na ovoj dionici
ja propustio uzeti analizirajući vijest, 10 godina od 70-80 milijardi kuna, znaci godisnje 7-8 miljardi…e pa nek je 5-10% viaduktov posao…to moze biti prihoda 350-800 mil kn godisnje..a koji je njihov udio u financiranju, plaćama itd..uglavnom, ovo je posao koji bi prije mogao dobiti epitet "posao desetljeća" a možda i stoljeća za viadukt. ja sam zato kupio hdel danas, jer cu tamo cekati neke dobre vijesti, vidim da su počeli pomalo, ogulinski pročistač voda. to je fino. a ima jos masu gradova po hrvatskoj koji ce to morati napraviti.
Ti si zato kupio HDEL? Zašto?
Ovo je dobra vest za Viadukt pod pretpostavkom da u projektu ne budu zadnja rupa na sviralu. Prema poslednjem izveštaju, Viadukt je imao 1.078 zaposelnih, ne verujem da će da prebace celu firmu u Rusiju, zato bi to mogao da bude posao po mojoj sopstvenoj proceni možda za trećinu uposlenih. Opet s druge strane pretpostavimo da će ako i kad realizacija projekta krene, zaposlit se i novi radnici. Takodje, da to nije direktan posao Viadukta svedoči i pokretanje nove firme, na koji će verovatno da se preseli deo operative i deo radnika koje kompanija više zbog nelikvidnosi i velikog duga ne može da plaća. Ne verujem da će ovaj posao da bude zlata vredan, već je to više lohn posao da se prežive krizne godine i uposli skoro pa propala gradjevinska operativa.
Ako uskoro posao i krene (poučen nekim sličnim poduhvatima, primerice IGH i njegov čelnik su se svojedobno hvalisali u medijima ogromnim poslovima u Rusiji koji su na kraju ispali čorak), ovo će svakako pomoći kompaniji da uzme vazduha i da lakše premosti ova olovna vremena.
jad i bjeda…a i ovih 122 sto je potroseno za blokadu…jedva uvaljeno ….