Viadukt ne spada u firme koje se hvale i plaćaju lažne članke o dobivenim poslovima u novinama
Tako da izjava da kreču punom parom i da će biti zaposleni do maksimuma drugom polovinom
godine što je između ostalog već sad je i više nego
odlična vijest ..tako nešto nisam nikada čuo od uprave VDKT.
i tako kroz cijelu krizu te je svoju dobit podijelio dioničarima
u obliku masne dividende
DATA da tu ima posla kako ti pričaš onda nebi imali pad prihoda od 65%, razmisli malo.
Dobiven posao se odradi i knjiži u bilanci kao prihod.
Podjela dividende u najtežoj godini za građevinare u možda zadnjih 20 godina je glup i neodgovoran potez loše uprave
To je izjava uprave Viadukta a ne moja
daj se informiraj prije nego počmeš filozofirat..
Posao koji navode dolazi drugom polovicom godine tako da opet nema veze sa onime
što navodiš ..
Dali je neko glup ili nije što djeli dividendu to mislim da je izvan tvoje moći razumjevanja..
Pitaj HT jeli je on glup što djeli dividendu.
Nisam nikad čuo da firma koja djeli dividendu propada ili znaš neki primjer neke
u stečaju da je podjelila dividendu.
zanimljivo kako neki pokušavaju pozitivne stvari izvrnuti i prikazati u suprotnom
svijetlu
Meni su građevinari isto veliko razočaranje, na početku godine sam imao glupu viziju da bi vlada mogla pokrenuti veliki investicijski ciklus da bi se brže izašlo iz krize ali očito je da nema ništa od toga.
Zaboravi ATH, to se najvjerovatnije neće više ponoviti, bar ne u idućih 5 godina, razmisli racionalno što će VDKT raditi u narednim godinama i koliko će zarađivati.
Zarada je jedini relevantan pokazatelj vrijednosti firme.
Ovi poslići što VDKT, DLKV, INGR dobivaju vanka su samo mazanje očiju Balkan je jedino tržište gdje naši građevinari mogu zaraditi koju kunu.
viadkut je meni katastrofalna dionica, zaduženost 400%, eps – 165, a opet do ove godine su poslovali pozitivno. Sad je pitanje hoće li propasti ili nastavit raditi, jer ukoliko nove poslove ne dobiju do jeseni, mislim da će biti gadno
Meni su građevinari isto veliko razočaranje, na početku godine sam imao glupu viziju da bi vlada mogla pokrenuti veliki investicijski ciklus da bi se brže izašlo iz krize ali očito je da nema ništa od toga.
Zaboravi ATH, to se najvjerovatnije neće više ponoviti, bar ne u idućih 5 godina, razmisli racionalno što će VDKT raditi u narednim godinama i koliko će zarađivati.
Zarada je jedini relevantan pokazatelj vrijednosti firme.
Ovi poslići što VDKT, DLKV, INGR dobivaju vanka su samo mazanje očiju Balkan je jedino tržište gdje naši građevinari mogu zaraditi koju kunu.
nemam Viadukt i nema niakvi interes na ovoj dionici.
Međutim mišljenja sma da će krajem ove ili početkom slijedeće godine Vlada pokernuti investicijski ciklus u cilju ostiguranja pune zaposlenosti i tako podigunuti BDP znatno iznad prosjeka okruženja.
Sve u marketinške svrhe predizborne kampanje.
Pričat će se i trubiti na TV, "nama su svi prognozirali bankrot države ali mi smo sve to izdržali i izvrsno rukovodili državnim financijama, a svi naši programi su pokazali pozitivan efekt i danas imamo najveći rast BDP u regiji."
Poslije toga dolaze pristupni fondovi i investiranje u infrastrukturu i željeznicu, elektropostorjenja i centrale.
Osobno mislim da će veliki građevinari svoje dno doživjeti do kraja 3Q, također mislim da nasuprot većine analitičara koji prognoziraju stečaj mnogih građevinara vjerujem da će svi oni preživjeti pogotovi ni koji su listirani na burzi.
Jednostavno su prezaduženi i bankama ne odgovara stečaj, pa je bolje dati kredit državi po ekstremno visokim kamatama i kredit građevinarima da sve to odrade.
Malo po malo građevinari će u narednih 5 godina raditi samo za banke i leasing kuće.
Manji građevinari su u velikim problemima jer su orijentirani na lokalnu samoupravu, a tamo je novca sve manje pa je moguće da će neke manje (cca do 400 zaposlenih) kriza pomesti do kraja godine.
Međutim njima su se banke već upisale na sve nekretnine pa stečaj istih neće pogoditi bankarski stustav i neće nanijeti ozbiljnije štete.
Poslove manjih građevinara će preuzeti ovi veći i tako će doći do preslagivanja na RH tržištu građevine.
Iako ne posjedujem Viadukt, dobra vijest za dioničare jest odbijanac koji slijedi po zakonu TA.
Dokle će ići, bit ćete na vrijeme obaviješteni.
Autor ove poruke ne posjeduje VDKT-R-A.
A TA kaže da treba gore, a eto imate i dobru poslovnu vijest, nastavak AC ka Dubrovniku, financira EBRD. Plus za HDEL i VDKT.
Napokon dobre vijesti? Samo…S autocestom do Dubrovnika smo svi ionako i računali. Što se tiče pravca Ploče-Koridor Vc pitaj dragog Onoga tko će to dobiti, jer je EBRD već i prije tražio da se preispitaju ugovori Viadukta i Hidrice, a teško da smo im napeti. Most se uvijek spominje kada voda dodje do grla,a 2015.godina je jako , jako daleko i kao da je problem reći za 2 godine da će most biti dovršen o 2025. Mislim da ministar Brko priča bajke,jer muž mi je liječnik, ima plaču oko 7200 kuna, gadno su im najavili da im ide plaća od jeseni dolje za min. 10%, a vrlo,vrlo,vrlo lako bi se moglo dogoditi da iza 10.mjeseca nema više novca za plaće i mirovine. Za razliku od Splita koji trenutno malo lagi, debeli smo vlasnici VDKT-a,ne planiramo ga prodavati još godinama,zaista smo se nadali da je prošlo vrijeme lažnih priopćenja, a kad ono tek se zahuktava jer je slijedeća izborna godina. Pa ćemo debelo prodavati maglu,raja će pijano slaviti maglu i zamišljati kako skače sa Pelješkog mosta…Jad i bijeda. A ne da bi više voljela da je drugačije, samo mi je već previše muka!
Napokon dobre vijesti? Samo…S autocestom do Dubrovnika smo svi ionako i računali. Što se tiče pravca Ploče-Koridor Vc pitaj dragog Onoga tko će to dobiti, jer je EBRD već i prije tražio da se preispitaju ugovori Viadukta i Hidrice, a teško da smo im napeti. Most se uvijek spominje kada voda dodje do grla,a 2015.godina je jako , jako daleko i kao da je problem reći za 2 godine da će most biti dovršen o 2025. Mislim da ministar Brko priča bajke,jer muž mi je liječnik, ima plaču oko 7200 kuna, gadno su im najavili da im ide plaća od jeseni dolje za min. 10%, a vrlo,vrlo,vrlo lako bi se moglo dogoditi da iza 10.mjeseca nema više novca za plaće i mirovine. Za razliku od Splita koji trenutno malo lagi, debeli smo vlasnici VDKT-a,ne planiramo ga prodavati još godinama,zaista smo se nadali da je prošlo vrijeme lažnih priopćenja, a kad ono tek se zahuktava jer je slijedeća izborna godina. Pa ćemo debelo prodavati maglu,raja će pijano slaviti maglu i zamišljati kako skače sa Pelješkog mosta…Jad i bijeda. A ne da bi više voljela da je drugačije, samo mi je već previše muka!
nijedan liječnik u Hr nema plaću 7200 kn, specijalizanti imaju cca 8000, a specijalisti min. 9500 kn.. to se može provjeriti….
Jesam li vam rekao da ide gore….
ovako je i Validus mrljavio na 11,6kn pa odletio do 13kn.
Savjet prodavačima, izmaknite se na 255-265kn
Sve je ovo lijepo, ali VDKT praši po Libiji, a ugovara i nove poslove u Libiji, onako usput .
Ja koji pratim Ingru to znam, a vi u vdkt to neznate ??????????
viadkut je meni katastrofalna dionica, zaduženost 400%, eps – 165, a opet do ove godine su poslovali pozitivno. Sad je pitanje hoće li propasti ili nastavit raditi, jer ukoliko nove poslove ne dobiju do jeseni, mislim da će biti gadno
Neš ti ne štima u računici, si siguran da si gledao FI od Viadukta?