VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo malo štiva pa pročite (iz davne 2007)…
………………
Društvo Unipor grupa u stečaju najveći je dioničar Viadukta s 11,87 posto dionica. No, o toj tvrtki gotovo nitko ni u građevinarskim ni u investicijskim krugovima ništa ne zna, a dostupni podaci vrlo su šturi. Tvrtka je, naime, u stečaju još od 1998. godine, a Viaduktove dionice stekla je prije pokretanja stečajnog postupka. Međutim, do 2005. imala je 1,79 posto dionica, dok je od 2005. značajno povećala svoj udjel postavši najveći dioničar.
Unipor grupa upisana je u sudski registar 1997., a do otvaranja stečaja godinu dana kasnije 50 posto udjela u društvu imao je Mladen Sokolić, a drugih 50 posto Danko Franetić. ́Sadašnja stečajna upraviteljica Davorka Huljev, koja je slučaj preuzela 2003. godine, objasnila je da je Unipor grupa upisana kao dioničar, ali ne raspolaže Viaduktovim dionicama zbog spora koji se pred Viskom trgovačkim sudom vodi s bivšim vlasnicima Sokolićem i Franetićem.

Naime, oni su prije otvaranja stečaja prenijeli dionice Viadukta na sebe kao fizičke osobe, ali stečajni je upravitelj iskoristio mogućnost pobijanja pravne radnje koja je na štetu vjerovnika. Iako je već jednom bila donesena prvostupanjska presuda da se dionice prenesu u stečajnu masu i namire vjerovnici, bivši su vlasnici žalbama uspjeli otegnuti postupak. Huljev navodi da je udjel Unipor grupe povećan vjerojatno naknadnim upisom dijela dionica koje su bile u vlasništvu Sokolića i Franetića ili smanjenjem temeljnoga kapitala Viadukta. Spor u vezi prava nad ukupno 36.437 Viaduktovih dionica koje trenutačno (po cijeni od 2.950 kuna) vrijede 107,4 milijuna kuna uskoro bi, nada se Huljev, nakon deset godina trebao dobiti epilog na sudu. U slučaju da odlukom suda dionice uđu u stečajnu masu Unipor grupe, krenulo bi se u prodaju na burzi, kaže Huljev, a taj bi iznos (neslućen u vrijeme pokretanja stečaja) bio više nego dovoljan da se namire svi vjerovnici

Kolega Vidra

Vi ovdje navodite nekakve neregularnosti u poslovanju..
Ako nešto mislite, gao građanin REPUBLIKE HRVATSKE duzni ste sve prijaviti nadležnim organima..
U protivnom radite protuzakonitu radnu

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Da li itko od kolega koji pišu nekakve smiješne i nejasne paušale može jasno i decidirano reći da su izvješća VDKT lažna?

Molim vas da se izjasnite. Dakle vi tvrdite da su izvješća VDKT lažna?

molim potvrdu jer mi treba javni pisani trag.

I molim moderatore da mi ne brišu postove jer ako mogu puštati lažne i neprovjerene insinuacije mogu i moje konkrteno pitanje. Nikoga ne vrijeđam, nikome ne činim loše. Samo želim pisani trag na ovom forumu o tome i želim da određene kolege stanu iza toga što impliciraju. Ok? hvala.

Evo malo štiva pa pročite (iz davne 2007)…
………………
Društvo Unipor grupa u stečaju najveći je dioničar Viadukta s 11,87 posto dionica. No, o toj tvrtki gotovo nitko ni u građevinarskim ni u investicijskim krugovima ništa ne zna, a dostupni podaci vrlo su šturi. Tvrtka je, naime, u stečaju još od 1998. godine, a Viaduktove dionice stekla je prije pokretanja stečajnog postupka. Međutim, do 2005. imala je 1,79 posto dionica, dok je od 2005. značajno povećala svoj udjel postavši najveći dioničar.
Unipor grupa upisana je u sudski registar 1997., a do otvaranja stečaja godinu dana kasnije 50 posto udjela u društvu imao je Mladen Sokolić, a drugih 50 posto Danko Franetić. ́Sadašnja stečajna upraviteljica Davorka Huljev, koja je slučaj preuzela 2003. godine, objasnila je da je Unipor grupa upisana kao dioničar, ali ne raspolaže Viaduktovim dionicama zbog spora koji se pred Viskom trgovačkim sudom vodi s bivšim vlasnicima Sokolićem i Franetićem.

Naime, oni su prije otvaranja stečaja prenijeli dionice Viadukta na sebe kao fizičke osobe, ali stečajni je upravitelj iskoristio mogućnost pobijanja pravne radnje koja je na štetu vjerovnika. Iako je već jednom bila donesena prvostupanjska presuda da se dionice prenesu u stečajnu masu i namire vjerovnici, bivši su vlasnici žalbama uspjeli otegnuti postupak. Huljev navodi da je udjel Unipor grupe povećan vjerojatno naknadnim upisom dijela dionica koje su bile u vlasništvu Sokolića i Franetića ili smanjenjem temeljnoga kapitala Viadukta. Spor u vezi prava nad ukupno 36.437 Viaduktovih dionica koje trenutačno (po cijeni od 2.950 kuna) vrijede 107,4 milijuna kuna uskoro bi, nada se Huljev, nakon deset godina trebao dobiti epilog na sudu. U slučaju da odlukom suda dionice uđu u stečajnu masu Unipor grupe, krenulo bi se u prodaju na burzi, kaže Huljev, a taj bi iznos (neslućen u vrijeme pokretanja stečaja) bio više nego dovoljan da se namire svi vjerovnici

čekajte kolega Flyer, sad ste skrenuli temu sa lažiranih izvješća do vlasničke strukture. Ja ovime ne ulazim u vlasničku strukturu. Ja vas samo pitam.. da li smatrate da su službena izvješća ovog građevinara lažirana? I možete li stati iza toga da su izvješća lažirana?

I još nešto. Molim da mi konkretno dogvorite. Što impicirate ovim tekstom o vlasničkoj strukturi iz 2007. godine. Što nam zapravo želite reći? dajte nam vaš epilog, komentar, zaključak ili bilo što. Nemojte biti paušalni. Budite temeljiti, britki i konkretni. Budite ubojiti. [thumbsup]

@Gubernator
…pošalji mi broj… [wink]

Izvješća….osobno mislim da je lažirano 90% izvješća u RH…samo to je nama nažalost jedina informacija o poslovanju tvrtke….jedni od najvećih muljatora je ekipa iz Končara….Zašto ???
…e sad to je već druga priča…..

U ovom textu stoji da ako sud završi s Uniporom dionice idu na brzu…Drugim rječima, dolazi 36.000 ili kolko već imaju na ask…to j u današnja vremena ipak jak pritisak na prodaji….
Da li će do toga doći ja osobno sumnjam, ali treba imati na umu….

@Gubernator

…pošalji mi broj… [wink]

Izvješća….osobno mislim da je lažirano 90% izvješća u RH…samo to je nama nažalost jedina informacija o poslovanju tvrtke….jedni od najvećih muljatora je ekipa iz Končara….Zašto ???
…e sad to je već druga priča…..

U ovom textu stoji da ako sud završi s Uniporom dionice idu na brzu…Drugim rječima, dolazi 36.000 ili kolko već imaju na ask…to j u današnja vremena ipak jak pritisak na prodaji….
Da li će do toga doći ja osobno sumnjam, ali treba imati na umu….

eto kolega, samo sam to tražio. Nakon copy-paste-a nečijeg teksta nekakav vaš zaključak, komentar i osvrt.

Inače… ne mogu a da ne primjetim da se gotovo redovito pojavite na topicu VDKT kada se cijena mota oko 300 kuna. Imali ste sličnu prijepisku ljetos sa mojim bratom, ako se sjećate… tada niste stigli kupiti, nadam se da vam nije pomrsio račune[tongue]. Zato sada pažljivo… [wink]

Što se broja tiče, dapače… navodno smo i susjedi [wink]

@Gubernator
…pošalji mi broj…

Pazi Gubernatoru , flyer je dobio neprovjereni info da se iza tvog nicka krije Nikolina Pišek, ak se pojavi s cvijećem u ruci, nemoj se iznenadit [lol]

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/bA5HsrpdThGHd63JYBx4DQ==.doc

odlično, to je ono što mi je i nedostajalo za analizu fundamenata koju sam poslao nekih 10-ak stranica unazad i pri tom napomenuo da je analiza rađena bez stavke poreza na dobit. Sada kad znamo i čistu dobit nakon amortizacije i poreza od 31 mil, te dobit pribrojimo zadnjeg kvartala 2008. od 4,5 mil ( a i ne moramo s obzirom da ni tamo nije iskazana ta stavka poreza) , dobivamo cca 36 mil netto dobiti na ttm periodu. Ako i ignoriramo dobit iz zadnjeg kvartala 2009, trenutni P/E je 4,5.

Što se tiče insinuacija nekih isfrurstriranih kolega o "namještenim izvješćima" to zaista ne bih komentirao jer to podliježe kleveti i mislim da bi se pravni aparat mogao pozabaviti tim kolegama, tim više jer su sva izvješća na ZSE prošla pravnu i revizorku regulativu.

Vidim, implicira na kvartalno izbacivanje raznoraznih brojki "kako kome paše". To naprosto nije istina i izvješća prate dinamiku rada i naplatu ovog građevinara. Neki kvartali su vrlo negativni, neki vrlo pozitivinii. Uostalom, pa zato sam i radio multiple na frejmu od zadnjih 4 službena kvartala, upravo da bi se izbjegli ti eventualni disrazmjeri. dakle na periodu od godine dana.

Kada je VDKT primjerice izbacio veliki gubitak za 1.kvartal 2009, ja sam znao da će 2Q biti izvrstan jer je to jednostavno dinamika poslovanja i financijskih izvještaja ovog građevinara, a to sam znao zato jer sam dobro proučio sva izvješća za svaki kvartal unazad 5 godina.

I ja također sa zanimanjem očekujem rezultate zadnjeg kvartala ove godine i imam razloga očekivati da rezultat neće ugroziti trenutne ttm fundamente, dapače da će ih i poboljšati.
[/quote]
svaka čast kolega,opet si onaj stari,evo ti ćista stotka i lp

Evo malo da se educirate

Najveći pojedinačni dioničar Viadukta, s udjelom većim od 11 posto, tvrtka je Unipor, koja je već nekoliko godina u stečaju. Prema riječima stečajne upraviteljice Davorke Huljev, ovoga lipnja Unipor je dobio već treći po redu spor u kojemu je uspio dokazati pobojnost ugovora o prijenosu dionica Viadukta s Unipora na bivše vlasnike tvrtke.
– Nadam se da ovaj put Visoki trgovački sud neće tražiti ponavljanje postupka kao u prva dva slučaja i da će Unipor napokon moći raspolagati navedenim dionicama. Što se tiče našeg odnosa s Viaduktom, mogu reći da nemamo primjedbe na rad Uprave, koja nam je redovito isplaćivala dividendu – kaže Huljev.

Poslije Unipora, najveći dioničar Viadukta je Petar Pećina, vlasnik dviju tvrtki, Atticus i Partita, koji tim putem posjeduje 10,1 posto tvrtke. Uvidom u sudski registar može se saznati da je jedna od tih tvrtki, Partita, jedan od najvećih (90-postotni) vjerovnika Unipora, pa bi eventualnim prijebojem potraživanja Pećina preko svojih tvrtki kontrolirao gotovo četvrtinu dionica Viadukta. Iako Huljev kaže da ona kao stečajna upraviteljica to neće dopustiti te namjerava dionice prodati najboljem ponuđaču, činjenica je da Pećina, ako su njegove tvrtke sudjelovale u dokapitalizaciji, već sada ima najveći utjecaj u Viaduktu. Budući da nije želio razgovarati za Lider o svojim namjerama oko Viadukta, nije poznato stvara li se neki novi građevinski magnat ili Pećina samo papirnato figurira kao dioničar, pripremajući teren za zasad nepoznatoga kupca.

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Bilo bi najbolje da se te dionice prodaju postojećim dioničarima VDTK-R-A, srazmjerno udjelu u kompaniji. Po nominalnoj cijeni od 30kn.

Ne brinite se za VDKT, Guvernor i Delux su pazarili, dakle to samo znači da idemo brutalno gore.
Doduše 2 velika špekulanta i nisu poželjni ovdje. Al eto nek ga poguraju do 1000kn, kasnije inercija radi svoje i mirovinci do 2500kn.

Pustite izvješća na ovoj dionici….Ovdje je prisutna UNIPOR grupa u stečaju kao najveći pojedinačni dioničar…Na izvješću iz davne 2003 su također u vlasničkoj strukturi i tada su bili u stečaju….
U međuvremenu su i podebljali konto dionica…
Sve čisto ??? Prosudite sami…

Kolega pa ne mislite valjda da bi i tamo trebao Uskok navratiti?? A i oni terenci mi nisu jasni? U kojoj funkciji su oni bili kod Prskala i lovrinčevića………
A Unipor doo u stećaju, ako su u stečaju to znači da treba tražiti Marinka Pajića ili koga…………….
[/quote]

Kolega, čini mi se da je ovo slučaj za gospodina Marinka

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

New Report

Close