http://www.poslovni.hr/133634.aspx [cool] i ne samo to vec ide i gradnja u nasoj ljepoj http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bozidar-kalmeta-u-cestogradnju-do-2012.-ulazemo-14%2c4-milijarde-kuna,62658.html pa vi malo sad razmislite jeli isplativo sada kupovat ili prodavat,ja dokupljujem [cool]
Nije jos bozic,malo pricekaj
Pitaju za INGR za tebe, garantirao si 120 kn do Božića
[lol]
[/quote]
Ovo mi nije jasno zar nisu uspjeli iz prve sve naštimati [undecid]
Ova dionica je trebala danas u pozitivnu blokadu u prvoj minuti
al nažalost nalazi se na pogrešnoj burzi
Valjda u negativnu blokadu?
Otkud ti to da bi to moglo u pozitivnu blokadu?
-koliko ja znam tu se računovodstvene namještaljke ponavljaju iz kvartala u kvartal, ovisno o potrebi insajdera za akumulacijom ili distribucijom……….
-tko zna kakav će fin.rez. biti na kraju godine
Valjda u negativnu blokadu?
Otkud ti to da bi to moglo u pozitivnu blokadu?
-koliko ja znam tu se računovodstvene namještaljke ponavljaju iz kvartala u kvartal, ovisno o potrebi insajdera za akumulacijom ili distribucijom……….
-tko zna kakav će fin.rez. biti na kraju godine
[/quote]
Vi kolega kao vrsni poznavatelj racunovodstva, što je sve tu namješteno ako može?
Pitajte uvaženog kolegu Fedyu, on vam je jedan od najboljih poznavatelja računovodstvenih namještaljki kod nas a i šire.
Mislim da je čak sudjelovao u izradi nekih financijskih izvješća Enrona?
Kolega Fedya budite ljubazni pa napišite koju riječ o finanacijskim trikovima kojima se kolege iz Viadukta i ostalih građevinara služe
Hvala
Pitajte uvaženog kolegu Fedyu, on vam je jedan od najboljih poznavatelja računovodstvenih namještaljki kod nas a i šire.
Kolega Fedya budite ljubazni pa napišite koju riječ o finanacijskim trikovima kojima se kolege iz Viadukta i ostalih građevinara služe
Hvala
Ma ja vas pitam.
Ako vi mozete, pustite Fedyu, znamo mi da Fedya ima znanje…
Hvala
Kolega Fedya, budite ljubazni pa nemojte izostaviti Hidroelektru [smiley]
odlično, to je ono što mi je i nedostajalo za analizu fundamenata koju sam poslao nekih 10-ak stranica unazad i pri tom napomenuo da je analiza rađena bez stavke poreza na dobit. Sada kad znamo i čistu dobit nakon amortizacije i poreza od 31 mil, te dobit pribrojimo zadnjeg kvartala 2008. od 4,5 mil ( a i ne moramo s obzirom da ni tamo nije iskazana ta stavka poreza) , dobivamo cca 36 mil netto dobiti na ttm periodu. Ako i ignoriramo dobit iz zadnjeg kvartala 2009, trenutni P/E je 4,5.
Što se tiče insinuacija nekih isfrurstriranih kolega o "namještenim izvješćima" to zaista ne bih komentirao jer to podliježe kleveti i mislim da bi se pravni aparat mogao pozabaviti tim kolegama, tim više jer su sva izvješća na ZSE prošla pravnu i revizorku regulativu.
Vidim, implicira na kvartalno izbacivanje raznoraznih brojki "kako kome paše". To naprosto nije istina i izvješća prate dinamiku rada i naplatu ovog građevinara. Neki kvartali su vrlo negativni, neki vrlo pozitivinii. Uostalom, pa zato sam i radio multiple na frejmu od zadnjih 4 službena kvartala, upravo da bi se izbjegli ti eventualni disrazmjeri. dakle na periodu od godine dana.
Kada je VDKT primjerice izbacio veliki gubitak za 1.kvartal 2009, ja sam znao da će 2Q biti izvrstan jer je to jednostavno dinamika poslovanja i financijskih izvještaja ovog građevinara, a to sam znao zato jer sam dobro proučio sva izvješća za svaki kvartal unazad 5 godina.
I ja također sa zanimanjem očekujem rezultate zadnjeg kvartala ove godine i imam razloga očekivati da rezultat neće ugroziti trenutne ttm fundamente, dapače da će ih i poboljšati.
Pustite izvješća na ovoj dionici….Ovdje je prisutna UNIPOR grupa u stečaju kao najveći pojedinačni dioničar…Na izvješću iz davne 2003 su također u vlasničkoj strukturi i tada su bili u stečaju….
U međuvremenu su i podebljali konto dionica…
Sve čisto ??? Prosudite sami…
Pustite izvješća na ovoj dionici….Ovdje je prisutna UNIPOR grupa u stečaju kao najveći pojedinačni dioničar…Na izvješću iz davne 2003 su također u vlasničkoj strukturi i tada su bili u stečaju….
Ne razumijem vas kolega Flyer. Što implicirate?
Kolega pa ne mislite valjda da bi i tamo trebao Uskok navratiti?? A i oni terenci mi nisu jasni? U kojoj funkciji su oni bili kod Prskala i lovrinčevića………
A Unipor doo u stećaju, ako su u stečaju to znači da treba tražiti Marinka Pajića ili koga…………….