Nisam daytrader niti me to zanima jer se tako samo puši lova
ništa ti ja ne zamjeram pročitaj što sam ti napisao..
Visok rast dobiti Viadukta
http://www.croatiabiz.com/info_lnews-article.php?ID=38714
Pogledajte samo graf Viadukta što su mu učinil tračeri i koliko bi sada trebao biti
več pada mjesec dana no poručujem novinarima
U laži su kratke noge…
Citat:
"Iz Viadukta navode i kako dolazi do usporavanja već ugovorenih radova na pojedinim dionicama i smanjivanja investicijskih ulaganja te da će likvidnost društva biti ugrožena, s obzirom da je država njihov najveći investitor."
Moram priznati da je objavljeno 3Q izvješće dobro, tj. i bolje nego što sam se i sam nadao, palac gore za Viadukt. Ipak, kada bi to trebalo biti već dovoljno za uzlet dionice, Uprava vam iznese ovaj komentar da se još jednom zamislite što dalje činiti sa ovom dionicom. Pa zar neće biti naplate dugova HAC-a za 30-ak dana ili se opet nešto mijenja!?
građevinari su naš glavni izvozni proizvod,ako nisu bit će,jer su uvijek znali raditi,a sad su se pogotovo uvježbali gradeći po hrvatskoj.stalno ih kude po medijima,a brodogradnju hvale koja godinama životari na državnom budgetu,i što god proizvode naprave .
a viadukt je stara dobra iskusna firma,kojoj je dionica trenutno stvarno prejeftina.al dobro,taman,novac iz Janafa ću iskoristiti za još se pojačati u VDKT
sta mislite o ovom?
http://www.jutarnji.hr/gradevinarstvo-tek-ceka-katarza/318049/
Sa takvim bombastičnim naslovima se pere građevinare cjelu godinu ko oče neka vjeruje novinarima
i njihovim stlanim izmišljotinama koje im pune tiražu a jutarnji list pumpa bilo što što bi moglo škoditi onima na vlasti…
Ja rađe vjerujem izvješčima a ova dionica bome ima izvješča puno puno bolja nego večina firmi na cjeloj burzi..Mislim da su dokazali da mogu zaraditi i u najgoroj krizi i najgoroj likvidnosti
koliko im je tek država dužna imaju dobar posao u Libiji a kako čujem biti če još.
Cjena same dionice je mizerija i čisti dokaz da naža burza nije normalno mjesto.
Pitam se do kada će dionice koje su več iovako rasle više od Viadukta rasti na osnovi
svojih loših izvještaja i napuhavanja špekulanata.
Več dugo čekam dan na ovoj dionici kada će ljudi shvatiti koliko dionica Viadukta više vrijedi od
pišljivih 400-500 kuna koliko bi po mom mišljenju trebala vrijediti da je pred samim stečajem …
b]Vdkt nikako ne zaslužuje da se trži na desetini svoje prijašnje vrijednosti a naročito ne sada kada izvješča pokazuju da je zarada znatno veča nego 2007 godine[/b]
Zajedno sa ovim neznalicama na Seebiz i vi ovdje ne znate ili ne želite dobro pročitati izvješće.
Ne mogu a da ne napišem, oprosti DAta, možda vam i pomognem u neku ruku.
Dakle:
Aktiva i PAsiva – tu negdje kao i prošlo razdoblje.
Dobro??
Nije dobro, loše je. Zašto je loše?
Pogledajmo malo aktivu, što kaže…kaže da je dugoročna imovina povećana, pa to bi bilo super generalno gledajući.
Ali kad tamo pogledajmo po osnovi čega je povećana, po osnovi dugoročnik potraživanja i to za 120 mil. HRK. S druge strane dugotrajna financijska imovina, ona koja bi se mogla koristiti slijedeće godine kada dođu pravi problemi smanjena je za 40 mil. HRK.
Ajmo vidjeti kratkoročnu imovinu.
Zalihe povečane ca. 20 %.
T zalihe bi trebalo koristiti u nekoj investiciji, koje je upitno da li će biti.
Loše.
Kratrkoročna potraživanja su čak malo i smanjena, što je na prvi pogled čak i dobro.
ALi je to varka malog marka, kasnije ću pojasniti.
Novčanih sredstava imaju samo 4 mil. a imali su u istom razdoblju lani 42 milijuna.
Loše, jako loše, posebno za tvrtu koja ima problem sa likvidnošću, a to ćemo niže dolje pokazati da ima.
E pa sad aktiva je povečana, ali je struktura te aktive puno lošija nego što je bila.
Ajmo na pasivu.
Kapital i rezerve povećane zbog dobiti koja je godišnja veća, to je u svakom slučaju dobro.
Dugoročne obveze, ionako velike do sada, povečane, kratkoročne ostale na istome.
Povečanje kapitala i rezervi malo je poboljšalo equity ratio koji je sada na minimalno prihvatljivoj granici od 20 % ( bio 18 % ).Ali i dalje loš pokazatelj,al ajdei to je pozitivno, ide kao na bolje.
Koeficijent financijske stabilnosti je ovdje 1,55, treba biti manje od 1. Loše jako loše.
Kratkoročna podbilanca, to vam bankari jako vole je ovdje 0,73, minimalno je potrebno 1. Nema kredita dakle.
Koeficijent likvidnosti je 0,76, poželjno je 2 u ova teška vremena barem 1.
Loše, posebno kad se uzme u obzir da je u prethodnom razdoblju bio 0,82 a posebno kada se uzme u obzir struktura kratkoročne imovine o kojoj sam gore pisao ( povečane zalihe, love nema )
Koeficijent zaduženost vam je 77 %, prihvatljivo je do 55 %. Tvrtka se previše financira iz tuđih izvora kapitala, a saa ima problem kako to vratiti zbog nelikvidnost.
Faktor zaduženosti, još jedan pokazatelj kod zaduženosti je ca. ( ipak je kvartalno izvješće ) 10 ili i više, pitanje je šta će biti u zadnjem kvartalu, da li će biti dobiti ili ne. Dakle faktor zaduženosti 10 a prihvatljivo je max. do 5, inače je granica obično čak i oko 3,5. Ovo je dokaz da tvrtka trenutno ne može podmirivati svoje obvete iz redovnog poslovanja, dakle treba kredit, pogledajte gore da li bi im vi dali kredit ili ne.
Radnog kapitala ne treba računati koliki je, oni ga nemaju.
Prihodi u tromjesječju, ne gledate kumulativno, već tromjesječje, jer to je razdoblje koje nije uračunato u perspektivu dionice na burzi, dakle prihodi u padu 30 %.
Dobit u tromjesječju je pala 27 %.
Novčani tok, to vam je sada jako aktualno, posebno kod građevinara koji imaju problema sa naplatom i otplatom:
Bitno povečanje kratkoročnih obveza.Bitno povečani izdaci za financijski najam, što god to bilo.
I… pogledajte na kraju svih krajeva, novčani ekvivalenti na kraju razdoblja, u prethodnom razdoblju 80 mil. HRK, sada 4 mil HRK.
Ovo nije dobro izvješće, kumulativna dobit koja je ovdje prikazana kao dobra stvar je već uračunata, jer je ostvarena u prethodnim razdobljima a u zadnjem razdoblju je bio pad dobiti.
Bravo Plavi, dakle po tebi je situacija "GORE NE MOŽE?".
Odličan signal za rast!
Bravo Plavi, dakle po tebi je situacija "GORE NE MOŽE?".
Odličan signal za rast!
Ne, ne, može gore, uvijek može gore, isto kao što uvijek može bolje, zar ne?
Suzdržat ću se od toga što bi po mojem mišljenju značilo gore od ovoga u nekom duljem periodu, par kvartala recimo,pogotovo ako dobit nestane, a bojim se da bi mogla.
kolega plavi zbog takve situacije cijena se i kreće mjesecima od 300-400 kn.da je sve sjajno bila bi puno veća.da li vi vjerujete da će ova firma propasti? to je osnovno pitanje
ako neće može biti samo bolje….
Kolege, svatko ima pravo na svoje tumačenje FI za 3Q. Po meni je dobro s obzirom na to kako je moglo biti, a ako sjedu novci od HAC-a za 30-ak dana ovi pokazatelji koje navodi kolega Plavi će biti znatno bolji kod FI za 4Q.
Ključno i dalje ostaje orijentacija firme na dobivanje poslova u inozemstvu jer u Hrvatskoj će se svi poslovi niskogradnje značajno usporiti.
Nemam VDKT, al ova burza je stvarno smeće, zacrtali si dečke da idu urokat građevinare i hebe se njima za bilo što,a kamoli izvješća, bitno da se napucavaju nekakve drlog dionice, ali doći će to sve na svoje, bože samo pošalji nekog bogatog stranca, a onda nek se koprcaju u vlastitom blatu.
Upravo tako Mcinha!Čovjek koliko god da misli ,nikako da nađe razloge koji su uzroko da se ova dionica ovako strmopizdila,da dobro ste pročitali,strmopizdila jer ovo niti ne mogu nazvat običnim padom.I čini mi se da nema sreće ,ne samo ovde,nego na ZSE općenito dok strani kapital ne uđe i počme kupovat šta valja.Nažalost uvijek ima ljudi koji će prodavat dionicu ili iz straha od većeg pada ili iz sušte potrebe ,a to samo i čekaju manipulatori u Hrvata,da se nakrcaju i opet će prasci manipulatori najbolje proć u cijeloj priči.
P.S. ispričavan se na malo slobodnijem izražavanju,al to je odraz raspoloženja.