nemaju svi diverzificiran portfelj, imao sam ja prije i 90% viadukta 😉
ooo, imaš pravo…. iz iskutva znam da se i meni dogodi 40-50 % biti u jednoj dionici… ali jako pazim da to ne bude često… i dugo… sklonost riziku je ponekd jača od racionalne diverzificirane sigurnosti [wink]
diverzificirani portfelj kao zaštita je kod Hrvata samo mit. kad tone, sve tone, nema veze nikakve s fundamentima. daleko smo mi od indijanaca gdje i u najvećim padovima gotovo uvijek u DJIA ima zelenih točkica.
Nemojte mene uzimati zaozbiljno ja sam samo jedan od smrtnika u VDKT koji se bori po cjeli dan sa lopatom u ruci na mješalici
momci uživajte
Rekvijem, ne bih se složio. Muka mi je već od toga savršeno uređenog američkog tržišta koje je i dovelo do ovoga!
Čak i na našem neuređenom TK pametno složen portfelj nudi sigurnost! Prošli je tjedan Crobex pao na tjednoj razini a znam ljude čiji je portfelj porastao na tjednoj razini.
Ma kad kod nas pada pada sve ja sam imao isto portfelj od 10 dionica i ništa
Najbolje bi bilo da sam odmah uzeo jednu ili dvje dionice i ništa ne dirao…
Sada imam VDKT 75% i INGRA 25% i ne brinem ništa
vjerovatno dvije najpodcjenjenije dionice na ZSE.
Možda neko misli da je to veći rizik možda je i u pravu
ali ove dvije dionice mogu jako puno za rasti i da smo vani prvo bi baš te dionice rasle
i to za par stotina posto .
Kod nas ne vrjede za sada nikakva pravila no možda u budučnosti se i ova burza krene
ponašati kao prava burza a ne špekulantsko carstvu u kojem se dešava sve suprotno od normalnog,
napuhavaju se loše dionice a fundamenti ništa ne znaće…
Danas se nadam rastu od barem 5% jer VDKT je najviše pao među građevinarima u zadnjih 10 dana.
Kada pogledamo grafove Amerike pa oni su skoro već sada došli do vrha ako ne računamo zadnjih
40% balona .Tu se kod nas još uspješno širi pesimizam ali čisto sumnjam da nećemo rasti i to
itekako puno.Hrvatske dionice su jako podcjenjene a neke i više nego jako a
maeđu najpodcjenjenijim je upravo VDKT koji ima najbolje izvješće među građevinarima
i daje uz Tehniku najbolju dividendu.Također mu stiže ogromna lova od države jer njemu su najviše dužni od svih građevinara pola miljarde kuna ..Također vjesti iz Libije su pozitivne.
Za dva dana sjedaju plaće pa čemo vidjeti za koliko oni koji danas okljevaju
budu kupovali VDKT u petak. A ja osobno mislim za barem 470 ako ne i više…
Rekvijem, ne bih se složio. Muka mi je već od toga savršeno uređenog američkog tržišta koje je i dovelo do ovoga!
Čak i na našem neuređenom TK pametno složen portfelj nudi sigurnost! Prošli je tjedan Crobex pao na tjednoj razini a znam ljude čiji je portfelj porastao na tjednoj razini.
slažem se kolega u potpunosti, no naravno ovisi i o strategiji ulaganja. kod daytrejdera neka ozbiljna diverzifikacija nema smisla, ulazi se unutra van na valovima, ponekad i u roku od par minuta. mnogo je takvih investitora u ovim vremenima, možda čak i većina, ne znam.
Danas kupnja nije popuštala…trgovalo se svega petstotinjak komada….
Zvuči kao da će biti još prilike za jeftin ukrcaj….
Danas kupnja nije popuštala…trgovalo se svega petstotinjak komada….
Zvuči kao da će biti još prilike za jeftin ukrcaj….
Oznaka Zadnja Najviša Najniža Prosječna Kupovna Prodajna Količina Promet Promjena
VDKT-R-A 443,00 457,00 443,00 444,11 443,00 455,00 38 16.876,00 -0,42%
Kolega, pratimo li mi isto TK?
Eto Vdkt nam je puno pao ali više ne ide dolje ionako
smo previše podcjenjeni i pali u odnosu
na ostale građevinare ovi naši investitori očito
ne čitaju izvješča i ne prate koliko je koja dionica rasla ili pala
a kamoli da gledaju koliika lova stiže VDKT od države
ali nalozi se odozdola gomilaju svi bi jeftino samo da vidimo
koliko ima još naivnih koji će im jeftino htjeti prodati došli smo do 500 kuna
a sada smo pali 10 % uskoro sljedi novi skok gore
pozdrav vlasnicima VDKT… [thumbsup]
Izgleda da vam vlasnička struktura nije tako bajna kao što neki tvrde [lol]
Viadukt je legenda HR građevinarstva i nadam se da će nekako prebroditi krizu i ići preko 2000kn ali mi ova priča o neisplati dividende ne djeluje dobro. Tim više što je to firma od preko 2000 zaposlenih, a dividenda "samo" nekih 6 milijuna. Toliko znaju ostvariti i neke manje informatičke firme ili trgovci od 15 zaposlenih u cijeloj firmi. Možda je sad idealno vrijeme za kupnju ako firma u međuvremenu ne propadne.
Kada pogledamo grafove Amerike pa oni su skoro već sada došli do vrha ako ne računamo zadnjih
40% balona .Tu se kod nas još uspješno širi pesimizam ali čisto sumnjam da nećemo rasti i to
itekako puno.Hrvatske dionice su jako podcjenjene a neke i više nego jako a
maeđu najpodcjenjenijim je upravo VDKT koji ima najbolje izvješće među građevinarima
i daje uz Tehniku najbolju dividendu.Također mu stiže ogromna lova od države jer njemu su najviše dužni od svih građevinara pola miljarde kuna ..Također vjesti iz Libije su pozitivne.
Za dva dana sjedaju plaće pa čemo vidjeti za koliko oni koji danas okljevaju
budu kupovali VDKT u petak. A ja osobno mislim za barem 470 ako ne i više…
Svi bi voljeli da stigne neka lova od države ali Viadukt tu lovu neće vidjeti…nažalost novac će se potrošti na servisiranje dospjelih rata kredita, na plaćanje dobavljača…kamo sreće da ostane za dividendu…