VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro da znam.
Stavit ću,onda,ovo što imam na 599,99, da izbjegnem probleme.

I to kakvu korekciju jadnik
ostali ga građevinari šibaju
Čudo od podcjenjenosti ovim današnjim investitorima
više nikakva dobra vjest nije dobra…
Vrvi od špekulanata i daytradera koji misle da budu neznam kaj zaradili
a u biti velika večina samo popuši…
Viadukt i dalje jedina dionica iz CROBEX-a koja se trži na 1/10 ATH

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

I to kakvu korekciju jadnik
ostali ga građevinari šibaju
Čudo od podcjenjenosti ovim današnjim investitorima
više nikakva dobra vjest nije dobra…
Vrvi od špekulanata i daytradera koji misle da budu neznam kaj zaradili
a u biti velika večina samo popuši…
Viadukt i dalje jedina dionica iz CROBEX-a koja se trži na 1/10 ATH

Kad ćeš ti više prihvatiti da se cijena od 4500 kn ne može računati kao ATH zbog dokapitalizacije.
To ti je već pet ljudi napisalo ovdje, a ti opet tvrdoglavo vrtiš svoje.

Dobro onda 1/8 ATH
A koliko da računam INGRI koja je djelila stotine hiljada dionica koperantima pod dugove
a nije se dokapitalizirala ali kako se to zove kada pustiš ogromnu količinu dionica
bez dokapitalizacije (lažna ili umjetna dokapitalizacija)
Ingra je jedini iole konkurent VDKT a nalazi se na 1/6 ATH što bi isto mogli zbog velike količine izdanih dionica koperantima spustiti na barem 1/4,8ATH pa ispada da je VDKT i dalje skoro duplo manje rasto u odnosu na ATH od drugog najpodcjenjenijeg građevinara Ingre.

Ostalo ne bih uspoređivao jer znamo ko ima bolje izvješče i stoji od te dvije firme.
Ali da navedem onda po redu..

IGH 1/3,5 ATH
DLKV 1/4,1 ATH
THNK 1/4,8 ATH
INGR 1/4,8 ATH
Vdkt 1/8 ATH
Lijepo se vidi da VDKT je u odnosu na ostale rasto duplo manje od ATH

Dobro onda 1/8 ATH
A koliko da računam INGRI koja je djelila stotine hiljada dionica koperantima pod dugove
a nije se dokapitalizirala ali kako se to zove kada pustiš ogromnu količinu dionica
Ingra je jedini iole konkurent VDKT a nalazi se na 1/6 ATH što bi isto mogli zbog velike količine izdanih dionica koperantima spustiti na barem 1/4,8ATH pa ispada da je VDKT i dalje skoro duplo manje rasto u odnosu na ATH od drugog najpodcjenjenijeg građevinara Ingre.

Ostalo ne bih uspoređivao jer znamo ko ima bolje izvješče i stoji od te dvije firme.

IGH 1/3,5 ATH
DLKV 1/4,1 ATH
THNK 1/4,8 ATH
INGR 1/4,8 ATH
Vdkt 1/8 ATH

Da, a HDEL,gospon DATA? Ne smijemo uskratiti taj podatak,zar ne?

HDEL 1/6 ATH ispričavam se

Također proučavao sam cijenu dionice VDKT tokom vremena dokapitalizacije
U razdoblju od 26. kolovoza do 15. rujna 2008. godine proveden je proces upisa i uplate novih redovnih dionica Viadukta d.d.
16.9.2009 476,99
15.9.2009 487,79
14.9.2009 460,13
11.9.2009 409,05
10.9.2009 401,26
9.9.2009 396,83
8.9.2009 400,02
7.9.2009 381,08
4.9.2009 382,46
3.9.2009 378,9
2.9.2009 365,04
1.9.2009 369,23
31.8.2009 374,61
28.8.2009 382,98
27.8.2009 373,32
Jasno vidimo da je cjena dionice VDKT u vrijeme upisa novih dionica rasla a ne padala.

Također ovdje vidimo šta se desilo sa VDKT kada je objavljena odluka o dokapitalizaciji

24.4 2008 Jutros je cijena dionica Viadukta (ZSE:VDKT-R-A) krenula sa 2315 kuna, dogurala do 2600, nakon čega je bila blokirana. Nakon prestanka blokade cijena je otišla na 2899 kuna, što je najviša cijena od sredine veljače.

Također
Dokapitalizacija podigla cijenu Viadukta
http://www.croportal.net/dionice/Dokapitalizacija_podigla_cijenu_Viadukta-107988

Dobro onda 1/8 ATH

IGH 1/3,5 ATH
DLKV 1/4,1 ATH
THNK 1/4,8 ATH
INGR 1/4,8 ATH
Vdkt 1/8 ATH

Ne želim reklamirat INGR, ali plaćanje kooperanata dionicama je bio jako pametan potez. Mogu s sigurnošću garantirat da niti jedna dionica nije prodata na burzi. To su bile trezorske dionice pa nema razloga da utječu na cijenu.
VDKT i INGR nisu konkurenti jer se bave dvama različitim segmentima građevine.
ATH ti nije baš najbolja referntna vrijednost jer će vrijednost u budućnosti određivati isključivo poslovni rezultati, a tu ne treba donositi zaključke na temelju par dobrih ili loših kvartala, nego treba pogledati širu sliku.
Vjerujem da će i INGR i VDKT jako teško dosegnuti ATH, moji favoriti su tu IGH i DLKV.

Planirani prihodi/planirana dobit Viadukta:

2006. godina: 1,6 milijardi kuna, dobit: 120 milijuna kuna
2007. godina: 2,0 milijardi kuna, dobit 150 milijuna kuna
2008. godina 2,2 milijardi kuna, dobit 200 milijuna kuna

U slučaju ostvarenja tih projekcija, dionica Viadukta 2008. godine vrijedila bi 9.000,00 Kn.

Pametan dugoročni investitor svakako bi trebao iskoristiti ovu jedinstvenu priliku koja se pruža na našem tržištu.

Evo ti jedan post iz 2006g s prve stranice ove teme.
Tu najbolje vidiš šta se planiralo s VDKT, a što se realiziralo.

Taj rezultat od 9000 kuna bi se i desio da nije izbila jedna od največih kriza u povjesti
Ajde Antiša ili priznaj da te jako zanima VDKT ili odi pa postaj na stranama svojih
favorita IGH i DLKV na kojima između ostalog nisi postao niti jedan post.
Dosta je bilo mazanja očiju …
Htio bi ti Viadukta i to jako jako ali si škot pa bi ga ispod svake cijene..
Postaš ovdje po cjele dane i stalno bi ga ocrnio koliko god ide
pucaš od truda ali neče iči,dok je tu Data a Data je stalno tu !!!

Taj rezultat od 9000 kuna bi se i desio da nije izbila jedna od največih kriza u povjesti
Ajde Antiša ili priznaj da te jako zanima VDKT ili odi pa postaj na stranama svojih
favorita IGH i DLKV na kojima između ostalog nisi postao niti jedan post.
Dosta je bilo mazanja očiju …
Htio bi ti Viadukta i to jako jako ali si škot pa bi ga ispod svake cijene..
Postaš ovdje po cjele dane i stalno bi ga ocrnio koliko god ide
pucaš od truda ali neče iči,dok je tu Data a Data je stalno tu !!!

Nisam nikako napisao da će VDKT padati da ga treba prodati i da ne vrijedi 500 kn samo iznosim činjenice i svoje mišljenje.
Moje i tvoje pisanje neće utjecati nikako na cijenu jer nju formiraju puno jači igrači, a u konačnici cijena je odraz prave vijednosti firme, govorim o razdoblju od nekoliko godina.
Imam INGR, ali nigdje nisam pisao da je to najbolja firma na svijetu.
Možda VDKT ostvari rezultate koji su bili zacrtani 2006g. i vrijeme pokaže da si ti bio vizionar.
U tom slučaju biti će mi drago što si zaradio, a ja ću nešto korisno naučit.
Ja sam na burzi da zaradim i to želim svim malim dioničarima, ali da bi se ostvarilo treba naučiti ispravno razmišljati.
Neću više pisati na ovoj temi i želim ti sreću s VDKT!

Gospodo-Antisi i Data,zasto se prepirate tako agresivno oko ove dionice,zar vam nije dosta sto Viadukt potrazuje 500 milja kuna od Vlade HR,Viadukt je jako perspektivna firma koja ima iza sebe fenomenalne rezultate i dobro odradjen poso,dionica je trenutno jako jako podcjenjena, ona ce svoje odradit do 1200 kuna sa vama ili bez vas,zato se nemojte zamarat,dionicu ostavite da odradi svoj target do 1200,uzivajte [cool]

Hvala i ja tebi želim sreču sa tvojim dionicama…
Ingra mi je odmah na popisu iza VDKT i mislim je kupiti nešto u dogledno vrijeme
ali me je nje doista strah jer sam na njoj do sada u
predebelim minusima .
Mnogi su se na njoj opekli ..sada raste i meni je drago neka vam raste
treba imati isto puno hrabrosti za tu dionicu nadam se da če ti biti dobro nagrađena.
a bome i za VDKT treba imati konjske živce
i puno strpljenja…

New Report

Close