Pozdrav luzer1 vidim nisi prodao svaka čast drago mi je da si več dugo u igri,
ajde nemojmo plakati radi pojedinca koji več dugo ruši Vdkt u zadnjim minutama..
to kaj je zadnja cjena pala zbog jednog dva iskrcaja ne znači ništa..
On je danas rasto točno koliko se od njega očekivalo
Kolega Split baca analize a uopče ne vidi da je srednja cjena
danas rasla sa 460 na 488 što je rast finih 6% po srednjoj cijeni..
Što je po meni pravi znak rasta a ne zadnja cjena koju svaka šuša može
manipulirati.
Dakle, tko se jučer iskrcao danas pred kraja dana mogao je dobiti 1kn manje!
A bome ne vidim ti ja tu 6%. Prije sreća onima koji su prodali na 495kn jer defitnivno će kupovati povoljnije. Barem 15%
[/quote]
Ti kao da ga drukaš prema dolje mora da si ti bio pohlepan pa si prodao pa bi sada jeftinije
Ako ne vidiš 6% između 460 i 488 mora da si markirao matematiku u školi…
Pozdrav luzer1 vidim nisi prodao svaka čast drago mi je da si več dugo u igri,
ajde nemojmo plakati radi pojedinca koji več dugo ruši Vdkt u zadnjim minutama..
to kaj je zadnja cjena pala zbog jednog dva iskrcaja ne znači ništa..
On je danas rasto točno koliko se od njega očekivalo
Kolega Split baca analize a uopče ne vidi da je srednja cjena
danas rasla sa 460 na 488 što je rast finih 6% po srednjoj cijeni..
Što je po meni pravi znak rasta a ne zadnja cjena koju svaka šuša može
manipulirati.
Dakle, tko se jučer iskrcao danas pred kraja dana mogao je dobiti 1kn manje!
A bome ne vidim ti ja tu 6%. Prije sreća onima koji su prodali na 495kn jer defitnivno će kupovati povoljnije. Barem 15%
[/quote]
splite brate mili da je meni vise takvih,znaci ti si definitivno na kupnji…zaboravi par dana TA,jer vijest koja je dosla bitno popravlja bilancu tvrtke,frende ovih dana se baci na fundamente pa kroz neko vrijeme na TA…lp
@ dodjoh
VDKT je debelo preko boolingera, ako se malo ne ohladi, naknadno hlađenje može biti bolno.
Moja je procjena da postoji dobra zaliha za rast u bližoj budućnosti.
@ dodjoh
VDKT je debelo preko boolingera, ako se malo ne ohladi, naknadno hlađenje može biti bolno.
Moja je procjena da postoji dobra zaliha za rast u bližoj budućnosti.
hugo ako pratis TA onda si u pravu..no s druge strane ,neki su poceli ozbiljnije sumnjati u ovu tvrtku koju je gusila nelikvidnost,sad kad lova stize prica je druga,doslo je nesto sto se moze nazvati tura iznenada i to je ono sto trziste nije anticipiralo i sad hoce,sjetite se u 3mj kad je IGH krenuo s 1500 na koliko probijani su otpori …mozebitno ste u pravu no vidjet cemo…
Ne znam dali ljudi mogu shvatiti ove nevjerovatne podatke
Godišnja neto dobit Viadukta 2007 5,18 milijuna kuna
Godišnja neto dobit Viadukta 2008 6,86 milijuna kuna
Dug države koji će dobiti 500 milijuna kuna pa to je
godišnja dobit za deset godina unapred [thumbsup]
Ko ne vjeruje neka pročita koliki je dug ovo je stvarno ogromna cifra !!!
Enormna lova je u pitanju !!!
http://www.bankamagazine….=Details&ItemID=54084
"Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste, od kojih Viadukt po nekim informacijama potražuje čak oko 500 milijuna kuna."
Ne mogu uopče zamisliti koliko bi Viadukt u biti trebao vrijediti
sa tolikim ogromnim kešom u rukama..
Sada mi tek postaje jasno da bi ova dionica
mogla za koju godinu vrjediti duplo od svoga nekadašnjeg maksimuma
Očito je da plivaju u novcu kako nikada nisu plivali.
Teško mi je više zamisliti Viadukta kao podcjenjenu dionicu .
Nokon odličnog izvješča i ovolike love na putu nema više ikakve sumje u
veliki uspjeh Viadukta.
Ne znam dali ljudi mogu shvatiti ove nevjerovatne podatke
Godišnja neto dobit Viadukta 2007 5,18 milijuna kuna
Godišnja neto dobit Viadukta 2008 6,86 milijuna kuna
Dug države koji će dobiti 500 milijuna kuna pa to je
godišnja dobit za deset godina unapred [thumbsup][/b]
Ko ne vjeruje neka pročita koliki je dug ovo je stvarno ogromna cifra !!!
Enormna lova je u pitanju !!!
http://www.bankamagazine….=Details&ItemID=54084
"Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste, od kojih Viadukt po nekim informacijama potražuje čak oko 500 milijuna kuna."
Ne mogu uopče zamisliti koliko bi Viadukt u biti trebao vrijediti
sa tolikim ogromnim kešom u rukama..
poštovani gospodine!
dugovanja vlade (odnosno potraživanja viadukta) ne predstavljaju nikakvu novu dobit. ta potraživanja već su zaračunata kao prihod vjerojatno u računu dobiti i gubitka za veći broj godina (pa i u onim koje vi navodite).
dakle, nema novih prihoda, ta potraživanja su prijašnji, već zaračunati prihodi.
naplatom potraživanja poboljšat će se, naravno, likvidnost.
Ako je tako uredu moja greška
ali i ja sam se zeznuo 500 milijuna je neto dobit viadukta za 100 godina…
Molio bih kolege da pomognu i nađu kolika je godišnja bruto dobit Viaukta
pa da vidimo koliko 500 miljuna iznosi godišnjih bruto dobiti..
Ali očito iz svega ako je VDKT na zadnjem izvješču ima 400% povečanje neto dobiti
znači da se je itekako pokrio i bez ovih 500 milijuna koji stižu..
Pitam se koliko bi se dionica ingre dalo kupiti za 500 miljuna
Meni se čini možda se varam za 500 miljuna se daju kupiti sve dionice ingre koje su na tržištu
broj izdanih dionica INGRE 7.500.000 x 54 kune=405 milijuna kuna
Znači mogu kupiti sve ikada izdane dionice Ingre i još da im ostane 100 miljuna
neka me neko ispravi ako nešto krivo računam..
Ako je tako uredu moja greška
ali i ja sam se zeznuo 500 milijuna je neto dobit viadukta za 100 godina…
Molio bih kolege da pomognu i nađu kolika je godišnja bruto dobit Viaukta
pa da vidimo koliko 500 miljuna iznosi godišnjih bruto dobiti..
Ali očito iz svega ako je VDKT na zadnjem izvješču ima 400% povečanje neto dobiti
znači da se je itekako pokrio i bez ovih 500 milijuna koji stižu..
Pitam se koliko bi se dionica ingre dalo kupiti za 500 miljuna
Meni se čini možda se varam za 500 miljuna se daju kupiti sve dionice ingre koje su na tržištu
broj izdanih dionica INGRE 7.500.000 x 54 kune=405 milijuna kuna
Znači mogu kupiti sve ikada izdane dionice Ingre i još da im ostane 100 miljuna
neka me neko ispravi ako nešto krivo računam..
Pa brate mili kako ce se preuzet firma tako? da postave nalog na kupnji? Nema sanse,viadukt ce te novce dobiti i nema zime,strpite se malo i bit ce nagrade [cool]
S obzirom da je VDKT trenutno aktualan, izdvojio sam, po mom mišljenju, dvije ključne razine cijene za tu dionicu . Obje su utvrđene čisto na temelju tehničke analize(dosadašnjih S/R razina, stDevijacije i normaliziranog dnevnog ATR-a). Obje razine su kratkoročno relevantne samo za vrijeme trajanja ovog brakeout-a.
Prva razina, 500kn po dionici, mogla bi predstavljati prvi ozbiljniji resistance trenutnom rastu. Ukoliko VDKT dođe do razine 500kn i ne uspije ju odmah probiti, zadrži trenutni volumen trgovanja i ne padne jako (mora ostati iznad 400kn) – u roku od nekoliko dana mogao bi rezultirati "proboj" te razine i "napad" na drugu ključnu razinu, 620kn po dionici. Isto toliko dobra solucija je i proboj razine od 500kn odmah, ograničen rast (do max. 550), i korekcija natrag do 500 (ali, ne ispod!). Za drugu soluciju je važno da promet na dan susreta s razinom 500 bude veći od prometa tijekom dana korekcije. Odbitak od 500 i ostanak iznad te razine trebao bi signalizirati "jačinu" kupaca dovolju za rast do razine 620kn u relativno kratkom roku.
Timeframe za obje solucije je max. 6 tjedana. i obje predstavljaju školski primjer testiranja S/R razine, prevagu kupaca (bulls) nad prodavačima (bears) i bullish signal (za kupnju) koji se nakon toga javlja…
Izvor grafa: http://www.investa.hr
I što sad da radim? Ušao bih u VDKT i ovaj me post pobrkao. Sad ne znam da li mi je pametnije čekati da vidim što se događa oko tih 500 ili da se ne obazirem na tehničku analizu i jednostavno kupim dionicu?
I što sad da radim? Ušao bih u VDKT i ovaj me post pobrkao. Sad ne znam da li mi je pametnije čekati da vidim što se događa oko tih 500 ili da se ne obazirem na tehničku analizu i jednostavno kupim dionicu?
Je li planiraš do kraja dana izlaziti?
Je li planiraš do kraja dana izlaziti?
[/quote]
Tehnička analiza i gatanje iz graha su slične metode
kada bi se burza dala izračunati svi bi plačali tehničkim analitičarima
masne novce da im otkriju što če sutra rasti a što pasti..