Danas stižu obavjesti o prvom krugu na adrese svih dioničara. Navodno je upisano oko 80% ponuđenih dionica, što pokazuje da je dokapitalizacija uspijela bez problema i pokazuje koliki je ipak interes za Viadukt, posebice ako znamo da najveći dioničar nije sudjelovao u dokapu. Pod prespostavkom da imam točnu informaciju, u drugom krugu, koji počinje od danas (prema gospodinu iz RBA), bi svatko mogao kupiti 25% od dionica koje je uplatio u prvom krugu.
(X x 80)/100=20
X= 2000/80=25%
Ako se kužim u matematiku to je to.
Ako je uplačeno 70%, onda = (X x 70)/100=30
X=3000/70=42%
Kao što vidite razlika je dosta velika, ali mislim da sam u pravu.
Upravo sam bio u RBA, imao sam na skrbničkom računu 39 kom, upisao 19 u prvom krugu i dobio 5 kom u drugom…, na ime sam imao samo 6 dionica i u prvom krugu sam dobio 3 a u drugom 0 kom.
Evo pa računajte.., inače već sada možete uplatiti za drugi krug samo odete u RBA, a za skrbničke račune morate čekati poziv Banke Skrbnika…,
Dakle u prvom krugu je uplaćeno između 76% i 78% dionica. A neki su sumnjali hoće li dokapitalizacija uspijeti. [tongue]
evo me malo medju gradjevinarima od danas
pofuk
ha..ha koji te vrag natjerao…..ovamo…
mi smo u drugom krugu..dragi pofuk
Fond300 je 04.6.2008. napisao slijedeće:
"U većem fokusu danas je i dionica Viadukta. Njome je ostvareno 1,6 milijuna kuna prometa, a cijena joj je blago pala, za 0,24 posto, na 2.594 kune.
Kako ističe Hatvalić, ta dionica u većem je fokusu jer je danas posljednji dan za kupnju a da bi se ostvarilo pravo na sudjelovanje u dokapitalizaciji.
Glavna skupština dioničara Viadukta u ponedjeljak će odlučivati o povećanju temeljnog kapitala za najviše 46,05 milijuna kuna, na 138,15 milijuna kuna. Povećanje kapitala provelo bi se privatnim izdanjem novih redovnih dionica, a izdalo bi se najviše 153.500 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 300 kuna.
"S obzirom da je većinski dioničar Viadukta, tvrtka Unipor u stečaju pa ne može sudjelovati u dokapitalizaciji, ostali dioničari moći će upisati znatno više novih dionica od onoga što bi im inače pripadalo po visini vlasničkog udjela", ističe Hatvalić."
Ako sam dobro izračunao recimo dioničar koji ima redovnih 39, iz prvog kruga još 19 i drugog još 5 a uz uvjet da je zadnji dan za ostvariti pravo na dokapitalizaciju kupio po cijeni tog dana ( 2.594,00kn) znači da njegova prosječna cijena iznosi 1.777,24kn. Po ovome kupnja jučer po 1.000,00 kn je pun pogodak( ako s obzirom na situaciju na tržišti to ne ide još dolje!?) [sad]
na zalost ,oni koji nisu prodavali su u pušingu i to debelom
Bojim se da kod Viadukta sve te kalkulacije malo vrijede. Zadnjih godinu dana niti jedna pozitivna vijest nije znatnije podigla cijenu dionice (osim malo kod najave dokapa), tako da mi se čini da se cijena planirano rušila cijelo vrijeme. Sve znam, tržište je palo, kriza, bla, bla, bla, ali ova dionica je sada stvarno ispod svih razumnih razina. Sjetite se prije godinu dana su neki plaćali po 4500 kn za dionicu koja je sad na 1000 kn.
Da napravite kakvu god kalkulaciju, ekipa koja prodaje po ovim cijenama ne može nikako biti u plusu, ali mislim da će oni koji ovih dana kupuju biti u debelom plusu za par mjeseci.