Uplaćena dividenda…
kad(datum) je ono trebalo posjedovat dionice da bi se dobila dividenda?
kad(datum) je ono trebalo posjedovat dionice da bi se dobila dividenda?
[/quote]
VIADUKT d.d. – provedena isplata dividende
08.08.2008
Agencija je dana 8. kolovoza 2008. godine provela isplatu dividende u novcu dioničarima Izdavatelja Viadukt d.d. iz neto dobiti ostvarene u 2007. godini, sukladno odluci Glavne skupštine Izdavatelja.
Pravo na isplatu dividende ostvarili su dioničari na čijim su računima u Agenciji na dan 9. srpnja 2008. godine bile upisane redovne dionice društva, oznake VDKT-R-A.
Iznos za isplatu iznosio je 13,97 Kn po dionici.
Viadukt je firma finog potencijala. Hoće li uspjeti prerasti granice Hrvatske i krenuti na profitabilne inozemne poslove u cestogradnji saznati ćemo vrlo brzo. Ono što će im biti problem je premala bilanca koja će pratiti inozemne nastupe. Tu Uprava mora nekom magijom naći rješenje.
Ma problem je što nema većinskog vlasnika. Eto, prvih 10 ima oko 40% s tim da mislim da je onaj sa najvećim udjelom u stečaju.
Puno baba kilavo dijete.
@ malimrav85 _ iz pisanog teksta *dijeteta vidljivo je ne poznavanje problematike poslovanja turbulentnih promjena zemelje tranzicije HR, politicki totalno izmucene, bez vidljive , opipljive strategije … uskoro dostizemo dugovanjem 1. mjesto po zaduzenosti . Tvrtka Viadukt dd svo to vrijeme radila je i radi u nasoj zemlji uspijesno… , i nema *kilavog _ strategija vidljiva , a * stecajac nije imao pravo sudjelovanja u dokapitalizaciji, zakonski grupa u stecaju ne sudjeluje u dokapitalizaciji, ukupni rasplet i totalna privatizacija _rijesenje tek slijedi [thumbsup]
upravo obratno, nije odlicno i treba se brinuti , no rijec *briga oznacava stanje prolaznosti _ problem je nesto sto je stalno i sigurno prisutno…. i tada treba imati viziju … digorocnu, a to upravo zagovaram …. i kod ove dionice gdje su jos uvijek prisutne i sire mase ,a ne samo *povlasteni *lideri iznjedreni u spekulativnim vremenima ove drzave_ radom, disciplinom vizijom u *sutra doci ce i rezultati. [wink]_ i nisam naivac_ samo skromni optimista .
Pa i ja sam opitmist, unutra sam preko godinu dana bez prekida [cry] ali to ne znači da mi se sviđa razvoj događaja. Bilo bi puno bolje, barem po meni, da ima jedan vlasnik sa većinom a ostatak sitno.
Vidjet ćemo što će nakon dokap. biti…
na forumu *moj novac_jedan od forumasa dobio obavijest o …dopuni prospekta poslatog *hanfa-i sa strane trgovackog drustva Viadukt dd . znaci_ prolongira se dokap [smiley] .
Ma ništa se ne prolongira, zvao danas u viadukt i rekli su da od ponedjeljka počinju slati prospekte svojim dioničarima.
pozdrav
sa sjednice i stranica hanfe:
Rješenje kojim se trgovačkom društvu VIADUKT d.d., Zagreb, Kranjčevićeva 2, odobrava prospekt o izdavanju 153.500 redovnih dionica na ime, privatnom ponudom, ukupne vrijednosti 46.050.000,00 kuna, pojedinačne nominalne vrijednosti 300,00 kuna po dionici
Ne mogu danas odobriti a sutra opet prolongirat odobrenje prospekta!!!