Evo prilike da i HR napravi nešto za domaću proizvodnju. Bio to Varteks ili neka druga firma, bilo bi poželjno da se konačno pokrene domaća proizvodnja maski, hrane, i svih strateških bitnih proizvoda. Vidimo kada krene krize, svi zabranjuju izvoz i sve ostavljaju za svoje vlastite potrebe.
“Nijemci i svi naši ostali prijatelji” u jeku krize, blokiraju izvoz.
Znači, prodajem vam kada ja imam dovoljno. U drugom slučaju, crknite balkanci. Tko vam je kriv pa sve uvozite.
Zanimljiva perspektiva dežurnih katastrofičara, pogledaš RDiG, vidiš -7.7 mil kn i kažeš Varteks u stečaju…
A onda malo pogledaš što stvarno piše u tom izvješću i vidiš rast prihoda u siječnju i veljači +24.3%. Kažu 1% iznad plana koji je bio i više nego ambiciozan.
Čitaš dalje i onda tek shvatiš da je maloprodaja rasla 50% (da podsjetim da Varteks zarađuje najviše upravo iz maloprodaje).
Evo skoro što nisam stavio nalog na 10 kn i prodao, suze mi krenule niz lice od ove katastrofe…
Jake brojke…sve raste…rastu prihodi, raste maloprodaja…dvocifreni postotni iznosi…samo nikako da iskažu kakvu takvu dobit…nego uz sve to imaju u odnosu na prošlu godinu 3 milje kuna većeg gubitka…
Tu ti u toj računici nešto ozbiljno smrducka…
Zanimljiva perspektiva dežurnih katastrofičara, pogledaš RDiG, vidiš -7.7 mil kn i kažeš Varteks u stečaju…
A onda malo pogledaš što stvarno piše u tom izvješću i vidiš rast prihoda u siječnju i veljači +24.3%. Kažu 1% iznad plana koji je bio i više nego ambiciozan.
Čitaš dalje i onda tek shvatiš da je maloprodaja rasla 50% (da podsjetim da Varteks zarađuje najviše upravo iz maloprodaje).
Evo skoro što nisam stavio nalog na 10 kn i prodao, suze mi krenule niz lice od ove katastrofe…
I baka je crvenkapici rekla da ima velike oči i uši…
A Pinokiu su rekli da kad laže da mu naraste nos…
Što sam lagao? Da je maloprodaja u siječnju i veljači porasla 50%, da je to najprofitabilniji dio Varteksa ili da su prihodi rasli 24.3%? Ili sam sve slagao?
Što sam lagao? Da je maloprodaja u siječnju i veljači porasla 50%, da je to najprofitabilniji dio Varteksa ili da su prihodi rasli 24.3%? Ili sam sve slagao?
Nisam rekao da lažete već da vjerujete u bajke…Ali pustimo vrijeme da odradi svoje…
Žao mi je tih žena što rade tamo za crkavicu ali bojim se da je kompanija uništena u dužem vremenskom periodu ne prilagodjavanjem tržištu I rastakanjem kapitala te rasprodajem kurentnih nekretnina na dobrim loacijama.
A sve to uz potporu vlasnika koji su davali istoj toj upravi nekoliko godina za redom razrješnice.
Teško se ovo može spasit PR-om I marketingom iako im želim uspjeh!
@media
Slažem se s vama u gotovo svemu što ste napisali osim u perspktivi Varteksa. Ove godine bi imali oko 200 mil kn prihoda da nije bilo COVID-19. Vidjet ćemo kakva će biti situacija do kraja godine, ali ako 2021. bude normalna i Varteks ostvari 100 mil kn maloprodaje to će biti znak da su na dobrom putu.
jesu to opet neki spinovi u režiji NB?
objavljuju obavijest o sklapanju predugovora o pradaji nekretnina – a niti su napisali s kime su ga sklopili, niti su napisali cijenu…osim da je veća nego u knjigama, da malo raspire maštu malim dioničarima i da ih navuku na kupnju….
a onda će, kao i već puno puta do sada, samo misteriozno taj predugovor ostati u nekoj tamo ladici u stolu i ništa od realizacije….kao što je i trebao dokapitalizirati onaj fond, kao i što su Iračani dolazili u posjete kako bi im Varteks šivao odore za policiju itd itd….
Ovdje nije pitanje da li je prodaja nekretnine dobra ili loša vijest, već za koga je dobra, a za koga loša. Monetizacija je dugo niz godina najavljivana, a očito će sada biti i realizirana. Što se tiče cijene malo su smiješni s objavom, ako se pogleda revizorsko izvješće tada vidimo da su tek na 31.12.2019. usladilo ispravili vrijednost nekretnina u knjigama pa i ta knjigovodstvena vrijednost više nije napuhana. Ako realiziraju cijelu
imovinu koju su izdvojili za prodaju to je cca 75 milijuna kn. E sada dolazi i najbitnije pitanje: Na koga će se to dijeliti i u kojem omjeru?
1. Banka (radi se o glavnom kolateralu za kredite preko 100 milijuna kn)
2. Pozajmica vlasnika (koje su dospjele – cca 45 milijuna kn)
3. Tvrtka – likvidnost za nastavak poslovanja.
Ako će 3. biti =0 onda je to
game over ta Varteks
I da se obistini ta prodaja taj outlet ima par sto kvadrata sa skladistem tako da je to kikiriki prema ostalim nekretninama u sklopu Varteksa. Mozda im treba za materijal za novu Fashion kolekciju koju hrvati zeljno ocekuju pa su se odlucili na taj potez
Jedva ste dočekali da možete širiti negativu i pljucnuti malo… Pričekajmo realizaciju ugovora i izvješće za Q2, pa ćemo biti pametniji 🙂
Zamislite da se ugovor realizira do 30.06. i Q2 bude par miliona (ili par desetaka) u plusu, umjesto stečaja… Kakav game over za Varteks, ha kolega GOTA? Hoćete neki vatromet organizirati, kladim se da kolega Bently već vježba šibice za spktakl?