A ja vidim da sam krivo računao broj dionica. Sa 4 900 000 novih ukupno bi bilo 9 000 000 dionica, pa dolazimo do veće EBITDA-e od 3.33 tj. 4.44 kn / dionici
Apsolutno je moguće, po meni i poželjno da se zamijeni dug sa dionicama. Recimo da se zamijeni po 10 kn, to je ukupno cca 10 000 000 dionica (trenutno ukupan broj dionica je 4 106 666, a ne 5 992 565 kao što ste naveli).
VART-R-1 je 4 106 686. VART-R-2 je još 1 885 879. Ukupno je to 5 992 565 kao što je čovjek i naveo.
Ja osobno očekujem ispuhivanje nakon ovog rasta, jer smatram da je postignut na “hypeu” kako se to u gaming industriji zove. Nastavak godišnjeg rasta, i to po stopi od 10% bi bilo fantastično postignuće. Za dizanje spomenika. Dapače, mislim da je i ovo što je do sada napravljeno izvanredno, a da je budućnost nažalost i dalje upitna.
”Vlada je u četvrtak ograničila najvišu maloprodajnu cijenu zaštitnih maski za lice na 12 kuna.”
https://www.poslovni.hr/hrvatska/vlada-ogranicila-maloprodajnu-cijenu-zastitnih-maski-4229544
slabo če si varteks pomoći s maskama 🙁
”Vlada je u četvrtak ograničila najvišu maloprodajnu cijenu zaštitnih maski za lice na 12 kuna.”
https://www.poslovni.hr/hrvatska/vlada-ogranicila-maloprodajnu-cijenu-zastitnih-maski-4229544
slabo če si varteks pomoći s maskama 🙁
Kolega, niste baš upućeni. Varteks ne prodaje zaštitne maske (to su vam one kiruške koje inače koštaju 0,80 kn prije COVID-19, a sada koštaju 7-8 kn u ljekarni).
Varteks prodaje modni dodatak koji se može prodavati slobodno…
Niste up to date, VART-R-2 ne postoji od 20.12.2019.
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/TG2n1grIHpZeRFF75pcpZQ==.pdf
Je li netko zna gdje je zapelo s 1q izvješćem. Koliko vidim nisu objavili da će kasniti.
Tu će se vidjeti kako su krenuli u godinu prije korone (poslovanje je do 17.3. ionako trebalo biti normalno jedino im je zadnja 2 tjedna maloprodaja bila zatvorena, a za veleprodaju su ionako napisali da su im smanjene narudžbe u travnju)
Je li netko zna gdje je zapelo s 1q izvješćem. Koliko vidim nisu objavili da će kasniti. Tu će se vidjeti kako su krenuli u godinu prije korone (poslovanje je do 17.3. ionako trebalo biti normalno jedino im je zadnja 2 tjedna maloprodaja bila zatvorena, a za veleprodaju su ionako napisali da su im smanjene narudžbe u travnju)
Objavljeno je kasnije navečer, zanemarite moj prijašnji post.
Varteks ne prodaje zaštitne maske (to su vam one kiruške koje inače koštaju 0,80 kn prije COVID-19, a sada koštaju 7-8 kn u ljekarni).
Varteks prodaje modni dodatak koji se može prodavati slobodno…
bio sam jučer u intersparu, vartekesove platnene maske su na akciji 10 po kn i nitko ih nije kupovao. toliko o tome
https://zse.hr/userdocsimages/financ/VART-fin2020-1Q-NotREV-K-HR.pdf
teška katastrofa, lani gubitak u 1q -4,4 mil.kuna, ove godine gubitak od čak -7,7 milijuna kuna!!!
očekujem zaron dionice nazad ispod 10 kn gdje će se zadržati dugo vremena
Vidiš kako sve ovisi o percepciji, ili lokaciji. Ja bio u utorak u Intersparu, nisu imali niti jedan komad, sve prodali.
Da smo mi normalan narod i normalna država, kupovali bi Hrvatske proizvode.
Pogledajte sve države, svoje građane javno pozivaju da ljutuju u svojim državama, i tako pomognu restoranima, hotelima,… u vlastitoj državi.
Pogledajte Njemačku, Francusku,… zabrane izvoz medicinske opreme, maski, dezificijensa,…
Bez domaće proizvodnje smo u BANANI! I bit ćemo sve više i više.
Neka samo dođe neka nova i veća kriza, pa zabrane izvoz hrane, tek onda ćemo vidjeti šta znači kupovati uvozne jeftinije proizvode, koji su većinom i dosta lošije kvalitete od domaćih.
Zanimljiva perspektiva dežurnih katastrofičara, pogledaš RDiG, vidiš -7.7 mil kn i kažeš Varteks u stečaju…
A onda malo pogledaš što stvarno piše u tom izvješću i vidiš rast prihoda u siječnju i veljači +24.3%. Kažu 1% iznad plana koji je bio i više nego ambiciozan.
Čitaš dalje i onda tek shvatiš da je maloprodaja rasla 50% (da podsjetim da Varteks zarađuje najviše upravo iz maloprodaje).
Evo skoro što nisam stavio nalog na 10 kn i prodao, suze mi krenule niz lice od ove katastrofe…