Mogu im pomoći oko daljnjeg lobiranja da ne propadnu…čitaj…donirat će maske…a onda se nadati da će ih se država sjetiti kad će trebati otpisivati dugove i sređivati kredite za plaće…
Ovo je totalno parazitski…i od jednog ulagača, kapitalista kao što je NB bi očekivao više…a ne da se ovako dodvorava ne bi li se spasili…
Ako nešto treba propast…ako nije samoodrživo…neka propadne…a oni koji su promašili s investicijama nek snose gubitke…
Ovu politiku pomaganja nečega što je neodrživo imali smo 50 godina u socijalizmu…
Pa jel zena predsjednika rh nosila Varteksovu haljinu na inaguraciji. Sve smo rekli. Prije je Bakic to rjesavao putem robota. Pokusaji koje mu sugerira direktorica koju je postavio uopce ne kuzi da vise ne vodi svoj boutique nego masineriju od 1.000 radnika. Tipican potez koji je pokazao kako razmislja.
Neće više oni od države dobiti ništa jer niti COVID im tu neće pomoći.
Dobili su 200 milijuna k otpisa od države u predstečaju pred 5 godina!!!!! A prije toga još puno milijuna kad još nisu bila definirana pravila igre.
Ovo što sad radi NB mu ne služi na čast, i očito gleda kako će na teret 1000 jadnih radnica izvući što više svojih loše uloženih milijuna.
Jadne radnice zbog NB? Standardni Hrvatski mentalitet. Da nije bilo NB, jadne radnice bi ostale bez posla. Što ih ti ne zaposliš?
Nadam se da će konačno i u ovu državu jednom doći kapitalizam, i podrška poduzetnicima. A da će konačno i ovakva razmišljanja biti prozvana od strane većine kao vrlo nepoželjna.
Jadne radnice zbog NB? Standardni Hrvatski mentalitet. Da nije bilo NB, jadne radnice bi ostale bez posla. Što ih ti ne zaposliš?
Nadam se da će konačno i u ovu državu jednom doći kapitalizam, i podrška poduzetnicima. A da će konačno i ovakva razmišljanja biti prozvana od strane većine kao vrlo nepoželjna.
Ne znam na što ste se referirali, ali g NB je u ovoj prici najmanji poduzetnik.
Ulozio je u firmu koju drzava obilato stotinama milijuna kn sufinancira vec 15ak godina.
Nemojte mi patronizirati da je ušao s dobrim namjerama i da nista nije znao i da je bivsa uprava sve kriva. Pa on je podržavao i davao razrjesnice na glavnim skupstinama.
I da zaposlit cu 1000 ljudi kad mi drzava da sve one stotine milijuna kn koje je davala Varteksu.
Nemojte samo o kapitalizmu mi pametovati jer sam isti doktorirao
Da je država pustila da tržište odradi svoje prije 6-7 godina, radnice bi danas radile u normalnim tvrtkama za puno veću plaću od minimalca kojeg vec 20 godina primaju
Slažem se da je trebalo pustiti da tržište odradi svoje. I Vart je trebalo pustiti da propadne.
Nažalost većina radnica koje rade u Vart bi nažalost ostalo na burzi i ne bi radile 6-7 god.
Moj komentar je bio na vaš komentar da će NB na račun tih radnica izvući milijune. Kako i na koji način?
Da se pustilo trziste da odradi svoje jedini spasen bi bio NB koji bi sacuvo svoju lovu koju je ovako ulupo u Varteks, ali radnice bi zavrsile i ostale na ulici kao sto su nezaposlene sve ostale radnice iz istog sektora diljem hrvatske.
vjerujte da se u Kini više neće tako skoro išta šiti, a epidemiološke mjere će im poskupiti izradu svega i svačega tako da će Hrvatska postati jeftinija i sigurnija
gotovo je s proizvodnjom odjeće u Kini
vjerujte da se u Kini više neće tako skoro išta šiti, a epidemiološke mjere će im poskupiti izradu svega i svačega tako da će Hrvatska postati jeftinija i sigurnija
gotovo je s proizvodnjom odjeće u Kini
rezoniranje na razini desetogodišnjaka. po toj tvojoj logici se ona neče uvoziti niti tehnika iz kine, obuća, medicinske potrepštine itd.?
a sve se to već iznova počelo uvoziti jer nedostaje u EU i cijelom svijetu!!
Kakva glupost, pa zapad vise nema ni kapaciteta za proizvodnju vecine stvari koje smo preselili u Aziju. Ali promjena lokacije proizvodnje uopce nije ni rjesenje, pa ako otpisemo Kinu nismo nista napravili, ili smo zaboravili da je recimo pandemija svinjske gripe prije 10 godina potekla iz SAD-a? Ocemo i Ameriku onda otpisati? Smijesno. Svijet ce brze bolje nastaviti po starom, a i bolje nam je tako jer nema nikakve garancije da bi bilo kakve ishitrene promjene isle na bolje.