njima je ova kriza došla u najgori trenutak jer su već bili u velikim problemima, a ovo će ih dotući
nažalost, uljanik scenarij je na vidiku
Ajde sada kupujte zara i ostale spanjolske proizvode koji se siju u kini.
Preprodati ce se varteks nekome tko ce zeljeti proizvodnju u europi.
@renči
a kad se corona pojavi u varaždinu, onda više nećemo kupovati ništa od varteksa, jel tako? koja tupasta logika
Prihodi od maloprodaje idu u nulu jer se zatvaraju trgovački centri.
Veleprodaja (Boss i ostali Lohn) ce drasticno pasti zbog gore navedenog razloga samo tu nisu prva ruka kao u maloprodaji.
Nema tu više razlike u
brandu, top talijanskom materijalu, top šivanju i ostalim PR forama.
Moda je do daljnjeg out.
Ne hrvalin nego je to tvoje neznanje jer unatoc svim dostupnim info nisi shvatio sto se dogodilo. Trenurno je divljanje covida 19 u Italiji,.u Milanu i okolici,. Milano jecentar svijetske mode i tekstilne industrije. Ta ista je ovisna o Kini. Puno Kineza oroizvodi materijale za talijansku modnu induatriju i ima i tvornice po Italiji. COVIDbje doao u Italiju sa preko 100 indexnih slucajeva i rasirio se potiho po Milanu. Pored Milana se nalazi grad Bergamo u kojemu se nalazi najveci klinicki centar u Italiji. Tamo su dolazili.bolesnici sa tajanstvenom upalom.pluca i zarazilinpreko 1000 lijecnika. Lijecnici su.po tome zarazili sve pacijente koji su umrli, a po tome sve svoje kontakte, a kontakti druge kontakte itd. U Milanu i Bergamu je krenulo slobodno sirenje virusa zbog modne indutsrije. Nakon ovoga nikada vise evropljani nece kupovati odjecu u kini. Jer COVID je bio sada i naravno da se moze i hoće ponoviti, ako.ostane na istom. Za Kinesku modnu i teksrilnu industriju je odzvonilo.
Zanima me tko bi se od vas sada ususdio kupiti odjecu koja je peoizvedena u Kini ili iz kineskih materijala.
https://www.bbc.com/news/business-21350013
Evo otkud COVID 19 u Italiji. Nije to slučajno. Hocete li kupovati robu radjenu o od kineskih materijala ? Mislim da bi modna i teksrilna ind. zemalja sjeverne evrope i usa mogla imari koristi od covida. Zara ce prva poceti proizvoditi u evropi i to koriatiti u marketingu. Hoce li varteks peezivjwti do cjepiva za covid ?
normalno da ću kupovati robu od kineskih materijala jer u wuhanu danas nema niti jednog novog zaraženog, ali neću kupovati EU robu dok god ovdje ne bude niti jedan novo zaraženi!
Renči i teorije zavjere…i kako ćemo nakon ovoga kupovati svi u Varteksu…
Činjenice su neumoljive…varteks ima oko 1000 zaposlenika…virus se širi europom…zatvaraju se trgovine, zabranjuju se javna okupljanja…nitko ne zna koliko će ovakvo stanje potrajati…a ni kad je sve bilo redovno, varteks nije uspio pozitivno poslovati…
Treba uzeti u obzir da će uslijed ove krize s virusom, doći i do gospodarskog loma…financijskog…kako država, tako i malog čovjeka…neki će ostati bez posla, past će standard…
Kako to misle prebrodit u varteksu…ne znam…kao ni što ne znam od kud će dati plaće…valjda vam je jasno da ni država neće moći uskočiti svima…tu je već i previše uskakala i opraštala…
renči
o čemu vi pričate? tko bi kupio odjeću proizvedenu u kini? Pa svi oni koji kupuju i dalje u kineskim dućanima jer nemaju dovoljno novaca da kupe Varteks, Armani, Gucci itd.
Pa 90% proizvodnje vam je iz Kine. Neće virus pomoći Varteksu nikako, jer je to još jedan od posljednjih dinosaura koje po difultu mora umrijeti. Jeste kada bili u Varteksu. Ja jesam i kao kupac običnog odijela, te isto tako i na druge načine. Jel Vi imate uopće spoznaju što znači prošetati se kroz 25.000 kvadrata tvornice, pogona, hala, skladišta. Naravno da niste. Pa na svakom koraku vidite kako novac doslovno isparava, od samog zagrijavanja, kamiona, nafta, spremišta, menza, ljudi koji svakodnevno rade jer ih uprava ne želi poslat kući. Oni i dalje rade i pune skladišta. I ono što je najvažnije zamislite politički napad od strane župana Čaćića i gradonačelnika Čehoka kada bi u bilo kom trenutku Varteks prestao raditi. To odma ispoljava 1.000 radnika na burzu. To njima nikako ne treba, a oni to jedva čekaju da pokopaju Varteks i na njegovom mjestu niknu stanovi. Suma sumarum Bakić je ne između 2 vatre, nego između 10 vatri i 100 plemićaka koje on više ne može financijski rješavat te probleme. Možda će još malo pokušat podić cijenu za izlazak, ali nakon toga slijede posljedni čin zatvaranja.
Materijali se proizvode u kini 🙂 just go for it…ja cu ameticki pamuk, engleski stof, varteks, zara i slicno…a nakon zavrsetka pandemije covida cujemo se tko gdje i sto kupuhe:)
Gle, Marcipan kada ovo zavrsi i kada Armani napise Covid free EU garanteed production shvatiti ce te. Ako bude Armania.