Gota
Varteks je posljednji mastodont na aparatima kao i ddjh i niz ostalih kompanija koje je vrijeme, tehnologija pregazila i ne mogu drzati korak sa svijetskim igračima. Kada u Varteksu radnici stalno nesto proizvode, potrebno je to negdje plasirati, kako tako velikog trzista za njihovu robu nema, gomilaju se zalihe koje kad tad morate na kraju dati u bescjenje i tako to stalno funkcionira. Previse ljudi, preveliki troskovi a mali ulaz love kroz prodaju. Ljudima vise apsolutno nije stalo da li pise Varteks ili Gap. Bitan je trenutak, design na sto ce kupac reigariti i kupiti. To sto Varteks ima tradiciju i niz razlicitih provjera i kvalitetu u konacnica jakoooo poskupljuje proizvod, a kupcu je to najmanje bitno. Zivimo u vrijeme kada se ne kupuje kaput kao prije 50 godina koji je trajao i neko ga nosio kao moj djed cijeli zivot. Stoga ne desi li se brzi ulazak velikog partnera u Varteks cijena ce ponovo na grane na kojima je bila, s velikim pitanjem kako ce na kraju prica zavrsiti.
Varteks danas na 11.70 s tendencijom daljnjeg pada. S obzirom da su i njihovi planovi dosta temeljeni u buducnosti na izvoz, vec sada polako pune skladista zadnjih mjesec dana s robom koju svakodnevno proizvedu a nemaju je kamo plasirati.
Draga Upravo, raditi ciklicke greske u tekstilnoj industriji koje su radili sve tekstilne tvornice u hr a kojih vise nema. Proizvodite bez veze, jer nemate hrabrosti ljude poslat doma i tako sprijeciti daljnje dubioze.
Svatko tko je radio u pogonu tekstila sa 5 i vise radnika zna da je to osnovno pravilo.
Nema kupaca, nema proizvodnje!!!!!!
Dionica tone, a nitko ne komentira izvješće. Čudno da nitko nema baš nikakvo mišljenje.
Mnogi su se čudili kad sam upozoravao da bivša Uprava ne izvješćuje transparentno, a posljednja objava je dokaz.
A volio bi čut mišljenja diokidine, doktora, Kresse….
A znam ja šta je…korona će sad ispast kriva za sve….a nije korona varteksu kriva još od predstečajne nagodbe što ne može okrenut poslovanje…
Ovo samo može ubrzat postupak stavljanja ključa u bravu…a i NB je rekao svoje po pitanju Varteksa…
ne smatram se nekim velikim ulagačem čak što više… No istina je da na ovoj dionici ja mogu srušit cjenu na 4 a i podić na 16… tako da ovdje lako stvari odu gore/dole…
Svakako sam još IN.
Svjestan sam svih mina iz FI… tako da ovo računam kao rizično ulaganje…
Po meni je ovo sada turbo rizično ulaganje neovisno o relativno niskoj cijeni dionice jer oni su i do sada imali problema s prodajom i plasmanom robe pa se bojim da će ih ovo zatvaranje granica i vjerojatno otkazivanje velikog broja narudžbi-dotući!
Na ovoj, ali i ostalim dionicama burze će se vidjeti koliko su tvrtke spremne za worst case scenario, a mislim da je tu lagani game over.
Tvrtke moraju imati spremne rezerve, a Varteks ne da nema
rezerve vec je pitanje da
li uopce ima jos sto temeljne
supstance
kad bi postojala kladionica, po meni bi ovdje na stečaj bio koeficijent 1,05-1,10..ali nisu oni jedini, isti koeficijent stavio bih i na DDJH, DLKV i još par izdanja koja se tek za nijansu bolja od ovih.
da ima zrna soli vec bi sivali 100000 maski dnevno
meni je jasno tko i zašto prodaje, ali ne kužim da netko ovo plaća 8 kn??? ne kužim….
Mi tu o spremnosti na worst-case scenario nemožemo govoriti, pa ovdje se nadljudskim naporima pokušala održati glava iznad vode.
Teško,teško ovo da može preživjeti ovaj udar.Uza sve pozitivne napore u zadnjih godinu dana jdnostavno teško…
Gledajte malo širu perspektivu: koliko materijala imaju na lageru, kolika je dostupnost istih,kako će se ponašati kupci,tko će kupovati odjela u narednom periodu,cash flow,razina duga.
I danas se u Vz radi punom parom i pune se skladista ko da kupci i kamioni cekaju ispred tvornice. Uzalud je Bakic postavio nekadasnju dizajnericu i vlasnicu brenda na celno mjesto jer s time nije postigao nista vec je samo povecao trosenje love. Oni koji su u ,,svijetu mode,, nemaju taj osjecaj od kuda dolazi lova vec im je bitno da su modeli sto bolji, ljepsi, inovativniji i ostalo. Mozda da u svijetu, ali kod nas na selu to nema nikakve veze. Pa prosle godine je Varteks bio na Fashion hr. Sto je dobio od toga. Nista osim velikog troska minimalno mjereno u stotinama tisuca kuna a efekat 0! Tako da sada tko zeli van po 8 kn ima na stolu ponudu koja se nikako ne odbija.