Poslovanje je loše, tu nema dvojbe.
Ali, ono zbog čega je većina špekulanata ovdje nalazi se na predzadnjoj stranici konsolidiranog revidiranog izvješća. Parcelacija matične lokacije i efikasnije upravljanje nekretninama – dakle, kreće prodaja, pregovori s kupcima su u tijeku.
Da lebowski, ali postoji nesto sto se u računovodstvu zove “going concern” (ne znam na hrvatskom), sto znaci da lova od prodaje te imovine ostaje u kompaniji, i onda se ta lova opet potroši u poslovanju. Kao npr. petrokemija. Daš joj bilo koliko i ona to spali na brzinu. Nista nije bitno osim osnovnog poslovanja. Nikakvi p/b-ovi i ostale stvari koje mislis da te mogu izvuci ako ti poslovanje šteka. A siguran sam da tu lovu od prodaje ne misle dati kao dividendu
Zato bi bila racionalna podjela drustva na Varteks nekretnine i na Varteks d.d. pa tko vjeruje u ovaj biznis neka dokapitalizira Vartels d.d. sa svojom lovom.
Druga opcija je da se ta lova jednostavno isplati kroz dividendu, medutim tu ovisis o odluci Uprave…
Dobra ideja. Samo naši biznismeni se kuze u poslovanje kao; bolje da ne kazem sta
Predzadnja stranica: “U tijeku su pregovori sa potencijalnim poslovnim partnerima na vise inozemnih trzista”.
So?
Pregovori su trajali i sa Iranom ili kim vec trecim, rezultati su ti koji se traze…kad ce Q1 izvjestaj?
nije ovdje samo stvar u ovom clanku dali radnici strajkaju ili ne , financijsko izvjesce za prvi kvartal jos uvijek nismo vidjeli a pitanje je i kad cemo, uglavnom kasni i to nije dobro, ne znam sta radi drzava i zasto se odgovorni nisu vec kaznili , dali direktore ili poduzece varteks dd ….
kao kaj sam napisao jednom, zar bi se svi trebali ugledat na varteks i objavljivat izvjesca sa nekoliko mjeseci zakasnjenja,,,
svi bi mi htjeli imat standard kao oni u njemackoj, svedskoj a u glavi je vecina kao da samo u ugandi ili burundiju..
posjedujem neku malu kolicinu dionica vart, nekih 1 posto portfelja ili cak manje, zanemarivo, tek toliko da imam pratit .
Očito vruće vrijeme smanjuje koncentraciju i strpljenje pa moderator onako zdravo seljački udri sve po spisku i “delete”…
Netko upravo progutao pola mj prometa. A ovi nemaju za platiti revizora. Tu se nešto muti…