VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pola godine imamo padajuci trend. marcipan trlja ruke, diokidina dokupljuje a ja cekam okretanje trenda. mislio sam da ce se dogoditi na 18, pa na 17, do kud mozemo potonuti dok se ne ukljuci netko jaci u kupnju?

treba nam cash na bidu ili dobra vijest.

P/B 0,15 .
Jedan od najnižih na ZSE, ako ništa isplati se nešto sitno uložit , moguća premija je velika….a i da propadne neće se puno izgubiti!!
Zanimljivo!

1. marcipan ne trlja ruke…jer nema ništa od toga kad je varteks na 30 kn, kao ni kad je ispod 16 kn…budući da ne posjeduje dionice varteksa…
2. dokle god ima neku vrijednost može potonuti…dok ne dođe na nula…odnosno dok ga ne izlistaju…
Može se izgubiti puno/malo…to su relativni pojimovi….kao i to kad kažete da se može puno zaraditi…
nisam kupio, niti ne mislim kupovati Varteks, jer nema indikatora za promjenu trenda u poslovanju…ovo umjetno prikazivanje smanjenja gubitka od 50% je umjestno….koji je rezultat otpisa prijašnjih dugova….
međutim, kada se pogleda poslovanje, prihodi…troškovi osoblja i sirovina…oni su još uvijek preveliki za pozitivno poslovanje…a dugovanja su još poprilična…a što se tiče nekog okretanja trenda u sektoru…ne može se očekivati…jer je tekstilna industrija na rubu isplativosti…pogotovo sa 1800 ljudi…možda tvrtke sa 20-50 zaposlenih mogu izvuć neko pozitivno poslovanje…ali s ovolkim brojem ljudi i takvim poslovima koje ima varteks…da radi za plaće i sirovine…može se generirat samo gubitak…

Evo nedavno je bio prikazan film u Cannesu “The True Cost”, o cijeni rada u ovoj industriji. Ubrzo će se i ovdje moci pogledati. Kad počinješ raditi dobiješ tek 10$ mjesecno:

“Morgan’s film follows a 23-year-old Bangladeshi garment factory worker named Shima, who made the equivalent of $10 a month when first on the job. In an attempt to improve the factory’s unsafe working conditions and earn a living wage, she and several other workers started a union. When they gave the factory owner their list of demands, they were severely beaten.”

Još sam ja onda nedavno bio i previše rekao.

http://www.cnbc.com/id/102717203__source=yahoo%7cfinance%7cheadline%7cheadline%7cstory&par=yahoo&doc=102717203

http://zse.hr/default.aspx?id=59107
mjere iz sklopljene PSN se podmiruju uredno(mjera 5 i 6). U 2013. i 2014.g. su bili prikazani elementi provedbe PSN.drastično je smanjen minus u poslovanju,kao što smo vidjeli u 2014.g. i u samom I kvartalu 2015.g. osobno očekujem u slijedćim kvartalima pozitivno poslovanje.
strah me jedino prije nekog večeg uvoznog posla sa uniformama.[emo_smijesak]

jedva 600kom na kupnji,pa to nije ni 10000kn[emo_smijeh]

nemaš kome da prodaš[emo_smijeh]

volio bi da cijeli bid nestane da ovi mulci sa 196 komada mogu samo gledat u prazno [emo_smijeh]

fond300
Zna se koga se zastrasuje.nek se do 20kn stavi veci nalog od par tisuca komada pa da vidimo.☺

Sad stavit 2,3 tisuce komada na bid po 13 kn….

@vikend
Stavio bi ti da imas.

Dobro da ti znas koliko ja imam 🙂

Na bidu do 15kn 435kom.😄

New Report

Close