VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link …

@lebowski

Vi ništa do sada niste rekli, zajedno sa diokidinom….
Jeste li potkrijepili s ičime zašto bi to varteks trebao biti na 65 kn?
Prežvakavate samo neke članke..u kojima nesposobna garnitura, počevši od državnika do Uprave ne mogu mrdnut tvrtku s mrtve točke…samo želje da se dobije posao…da se okrene poslovanje u pozitivno…
Biti će sve rečeno idući tjedan s izlaskom izvješća…očekujem ga u petak pred sami kraj trgovanja ili nešto poslije 16 sati…kako to biva u zadnje vrijeme…gubitak od cca 6-7 milijuna….i onda puhanje i izvlačenje od strane forumske zajednice i blogera, kako je Varteks na dobrom putu oporavka…i da će idući kvartal zasigurno biti pozitivan…
been there, done that…
a onda u ponedjeljak najbrži prst…opet ćete izletit prije nego što ste uletili…sva sreća pa vam uvijek to pođe za rukom…

gore vam je moj post od 10.05.
gubitak ponovno….najavio sam gubitak od 6-7 milijuna u prvom kvartalu…pomnožite ovo sa 4…i dolazite ponovno do 30-ak milijuna kuna na godišnjoj razini….
dakle, kolega lebowski…uzmite i čitajte i čitajte i računajte…dok vam ne bude jasno…da je ovo gubitaš…i nema toga posla na vidiku koji će to promijeniti….

Iz Izvješća:

“Veći rast prihoda od prodaje Varteksova Uprava očekuje u drugom ovogodišnjem kvartalu, kao i kumulativno za prvu polovicu godine, a do kraja godine očekuje i pozitivan rezultat iz operativnog poslovanja.

“Do kraja 2015. godine očekuje se nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Grupe kroz realizaciju postavljenih ciljeva usmjerenih na uspješno restrukturiranje, te financijsku i poslovnu konsolidaciju kompanije”, kaže se u Varteksovu priopćenju.”

Bombastičan naslov,sutra se očekuje dvostruki rast je je gubitak u pola za razliku od prošle godine!

DOBRE VIJESTI
Varteks prepolovio gubitak

ma momci..pročitana ste knjiga…to sam upravo najavio još prije objave rezultata za prvi kvartal…
da će biti puhanja kako je varteks na pravom putu…kako je prepolovio gubitak u odnosu na prošlu godinu…itd itd…
ništa se diokidina ne javlja…niti doktor…ako se ne varam očekivao se opet pozitivan kvartal…i opet u ništa…
naravno da uprava kaže da se u drugoj polovici godine očekuju brda i doline…a šta da reknu? da neće biti za plaće radnicima?!
poslovni prohodi za 2 milijuna manji nego godinu prije…nema posla…treba rezat…pa su uspjeli smanjit rashode za 10 milja…ali još uvijek je 1800 ljudi na grbači…još uvijek koštaju više od 6 milja mjesečno…
zanimljivo je da su u odnosu na prošlu godinu smanjili troškove osoblja…hm…a ono kao cijelo vrijeme zapošljavaju…pa onda bi se to trebalo i vidjeti u izvješću…ili plaća ide na ruke?
gdje je kolega koji je tvrdio da tečaj ide na ruku…imao je pravo…jak dolar će ga izvuć…hahaha…
nema kruha ovdje…nema posla…žao mi je ali je tako…
dakle, reknite šta hoćete…na prošlogodišnjih 34 milje gubitka, dodali su još u ovom prvom kvartalu 6 milja…daleko je ovo još od pozitivnog poslovanja…a 235 milja dugoročnih i kratkoročnih obveza dolazi na naplatu..nešto prije, nešto poslije…

Uskoro ces biti vecinski dionicar

@diokdina

ma samo ti skupljaj…eto, neću se ja još gurati na bid…pa ćeš još lakše kupiti…
znam samo da si kupovao i jadroplov nedavno…i znam da nije bilo ponovno pozitivnog kvartala ovdje…

ma momci..

Odi, trlaj lan

@diokidina
pa zato jer nije bilo pozitivnog kvartala…možda u tom grmu leži zec…
biti će danas i jeftinije…nadam se da si ostavio nešto keša…prva kupnja na 16.70…

@lebowski

a nisam ti ja kriv što si se dao navuć…
game changer…kako da ne…

ako su oni prepolovili gubitak, onda mi trebamo uduplati broj dionica ili mislite da griješim, čak najavljuju + do kraja 2015[emo_zacudjen]

ako se ostvare najave o pozitivi do kraja godine varteks moze ponoviti ono sto je napravio riz. mozda ne do 0,5bv zbog prirode posla ali sigurno moze preskociti onih 30kn di je nedavno bio.

ako se najave ne ostvare barem ce biti spekulacija oko istih i variranja cijene sto je lijepa prilika za zaradu.

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.seebiz.eu%2Fvarteks-prepolovio-gubitak-u-prvom-kvartalu%2Far-111994%2F&ei=_D1cVa-MPIHtUqbngegO&usg=AFQjCNFP0HD5M7mIvOfNIfvqqtsLW7OAGg

izdvojeno iz članka:
Veći rast prihoda od prodaje očekuje se u drugom kvartalu 2015., tako da se kumulativno za prvu polovicu godine očekuje rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, a do kraja godine očekuje se i pozitivan rezultat iz operativnog poslovanja.

blizu smo preokreta.[emo_smijesak]

New Report

Close