VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

marcipan,istu smo priču prolazili kad sam objavio podatak da je vart dobio kredit.Tad je vart bio negdje na 13.U roku od tjedan-dva skočio je 100%.

14,velite?

Probajte x2,odnosno x4 nakon prvog pozitivnog izvješća.

A i kad dođe na tih 65 kn,vi ćete se i dalje čuditi ko puran glisti.

Cijena je otisla gore jer ljudi vjeruju u dobivanje posla i preokret u poslovanju kao i kod Đure. To ne znaci da ce ga biti, vec samo vjeru.

http://www.jutarnji.hr/-jaknu-sam-dobio-od-morh-a–svida-mi-se-i-stalno-je-nosim-/1346148/
izdvojeno iz teksta:
Iskorak na inozemno tržište već im je i uspio, jer osim za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izrađuju odore i za vojske i policije nekih drugih zemalja.

@lebowski

shaćam Vaše pisanje…ušli ste na razinama od 18 kn…natežete prema gore…kao i ostatak ekipe…koja već godinama zagovara teze o vrijednosti od 50 i više kuna…pa taj film još ovdje nismo gledali…kao i što se razlvači preseljenje pogona…dobivanje poslova itd…
sjetite se kako ste pisali o Varteksu kada je bio na 25+ kn…pa mi recite što se u poslovanju promijenilo u odnosu na onda?!
na čemu temeljite pretpostavke o pozitivnom kvartalu? jesu dobili i odradili koji posao u međuvremenu za koji se ne zna?
ako jesu, dužni su bili o tome obavijestiti ZSE…
skok o kojem pričate i koji je odrađen sa spomenutih 13 kuna pa tamo do 30 kuna…bio je zahvaljujući tome što firma nije propala, već je dogovoreno s državom i vjerovnicima što je dogovoreno…tvrtka je opstala….znači dalje je nastavila raditi…poslovati…nije delistirana s burze…ali dalje je nastavila raditi s gubitkom…to je ono što vam ne ide u prilog…jer unatoč otpisu dugova, unatoč povoljno dobivenom kreditu i smanjenim obvezama prema državi i bankama, nakon zaključene i provedene predstečajne nagodbe….firma je izgenerirala novih 33 milijuna kuna gubitka na godišnjoj razini…
kao što sam već ranije spomenuo….i dalje je ostalo na grbači 1800 ljudi koji svaki mjesec Varteks koštaju preko 6 milja kuna…a nema posla kojim bi pokrili troškove osoblja, materijala i koji bi im donio zaradu koja bi im trebala da iskažu konačno dobitak….
i pazite da ne bude s negativnim izvješćem bilo 50% dolje u par dana…
koji je to iskorak? pa gdje je objavljeno to da su s nekime nešto potpisali?
samopromocija ili navlačenje kako bi stvorili reputaciju da rade za ne znam koga….nek fino objave za koga to šivaju i kome isporučuju odore…i za koliko…pa to je normalno u svijetu da objaviš, bili smo na tom i tom natječaju, dobili smo taj i taj posao koji vrijedi toliko i toliko kuna, eura ili dolara…to su materijalne činjenice koje bi ulagatelji trebali znati…ako postoje…a ne da određene grupacije to znaju i manipuliraju u tome slučaju cijenom na burzi….dakle, ili je poslovanje netransparentno ili nema nikakvih ugovora…

Koja kobasica, a ništa rečeno. Treba i to znat, mašala.

@lebowski

Vi ništa do sada niste rekli, zajedno sa diokidinom….
Jeste li potkrijepili s ičime zašto bi to varteks trebao biti na 65 kn?
Prežvakavate samo neke članke..u kojima nesposobna garnitura, počevši od državnika do Uprave ne mogu mrdnut tvrtku s mrtve točke…samo želje da se dobije posao…da se okrene poslovanje u pozitivno…
Biti će sve rečeno idući tjedan s izlaskom izvješća…očekujem ga u petak pred sami kraj trgovanja ili nešto poslije 16 sati…kako to biva u zadnje vrijeme…gubitak od cca 6-7 milijuna….i onda puhanje i izvlačenje od strane forumske zajednice i blogera, kako je Varteks na dobrom putu oporavka…i da će idući kvartal zasigurno biti pozitivan…
been there, done that…
a onda u ponedjeljak najbrži prst…opet ćete izletit prije nego što ste uletili…sva sreća pa vam uvijek to pođe za rukom…

http://www.jutarnji.hr/-jaknu-sam-dobio-od-morh-a–svida-mi-se-i-stalno-je-nosim-/1346148/
izdvojeno iz teksta:
Iskorak na inozemno tržište već im je i uspio, jer osim za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izrađuju odore i za vojske i policije nekih drugih zemalja.

Čitajte ovaj članak, čitajte i čitajte i čitajte sve dok ga ne uspijete razumjeti.

@lebowski
za VART simatizere članak kao da smo ga sami pisali po želji.
he he, pari mi se da bi moglo solarno izvješće za VART. Pod time mislim na nedavni rast od 20% RH tekstilnog izvoza.
tome kad se nadoda jaki dolar i USA partner za Levis …
he he moralo bi biti dobro!

P.S.
molim negativce da me poštede negativnih drukova i kritika. Zadržite što znate za sebe, VART ne kupujte za svoje novce i sritno Van bilo.
hvala

izdvojeno iz teksta:

Čitajte ovaj članak, čitajte i čitajte i čitajte sve dok ga ne uspijete razumjeti.
[/quote]
Onaj dio u članku da je Varteks ušao u vlasništvo Čateksa ne odgovara istini
jer prema SKDD Top 10 danas je prvih pet vlasnika:
ČATEKS D.D./REDOVNA DIONICA CTKS-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB)

Stanje

[%]

Vrsta računa

1.
PREDILNICA LITIJA HOLDING (97945937312)
44.425 18,04 Osnovni račun
2.
V-PROJEKT D.O.O. (65657916431)
42.155 17,12 Osnovni račun
3.
ČATEKS D.D. (16536095427) (1/1)
21.435 8,71 Osnovni račun
4.
NEWMAN NICHOLAS STEPHEN (05531294779)
6.276 2,55 Osnovni račun
5.
PRO NATURA D.O.O. (87603735332)
3.535 1,44 Osnovni račun
….osim ako nisu kupili PREDILNICA LITIJA HOLDING [emo_ooooo]

marcello

Kada na ove vijesti nije dionica reagirala, kad će ?

Kolega Parchy ipak je reagirala,ne tako kako se očekivalo ali možda je početak.

izdvojeno iz teksta:

U posljednja dva mjeseca iz vlasničke strukture Čateksa izašao je Davor Patafta, vlasnik T7 grupe, a ušli su Slovenci.
Naime, varaždinska tvrtka V-projekt prodala je 17,12 posto udjela, čime je pala ispod praga od 20 posto, slovenskom društvu Predilnica Litija Holding. V-projekt je bivša tvrtka VIS PROI preko koje je u vlasništvu Čateksa početkom ove godine ušao Patafta.

On je u svibnju Varteksu prodao 50 posto udjela u VIS PROI-ju, a u studenom ostalih 50 posto. Tako je Varteks postao njezin 100-postotni vlasnik, a samim time Patafta nema više utjecaj na paket od 84.310 dionica, odnosno 34,24 posto, koji je bio u vlasništvu te tvrtke.
Vaš link … [google.hr]

[/quote]
Onaj dio u članku da je Varteks ušao u vlasništvo Čateksa ne odgovara istini
jer prema SKDD Top 10 danas je prvih pet vlasnika:
ČATEKS D.D./REDOVNA DIONICA CTKS-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB)

Stanje

[%]

Vrsta računa

1.
PREDILNICA LITIJA HOLDING (97945937312)
44.425 18,04 Osnovni račun
2.
V-PROJEKT D.O.O. (65657916431)
42.155 17,12 Osnovni račun
3.
ČATEKS D.D. (16536095427) (1/1)
21.435 8,71 Osnovni račun