Uskoro stize rasprodaja 7% dionica varteksa koje ve cerp rasprodat da dobije love.
Jesi ti pročitao članak? Jesi li ti čuo za efikasno hrvatsko pravosuđe? Pa, taj spor će trajati dvije-tri godine, a do tad tko živ, tko mrtav…
zato su i clanovi no otisli jer su znali sto se valja iza brda i da ce to tesko obrazlozit . A da ce cijena dolje sigurno hoce.
Bolesno si opsjednut Varteksom stoga se nemam namjeru prepucavati.
imaš si članak na poslovnom, pa analiziraj…a ne da se baviš mojim kupnjama…ja sam rekao po koliko sam kupovao…i rekao sam da neću više kupovati…ne zato jer nemam novaca, već zato što je svako ulaganje na ovoj burzi postalo smiješno….
pola tvrtki koje su izlistane ili su u predstečaju ili stečaju ili bi tamo trebale biti…one koje generiraju dobit doničarima, trže se na smiješno niskim razinama i sa smiješnim prometima…i to je to….zato sam sredstva prebacio na strana tk….
a ti analiziraj iz dana u dan šta nosi Pusić…pravi si modni mačak…
ne znam o čemu uopće razglabate?! tko zna što će biti uopće s tom tužbom?! to je sve politika. svi su oni ista struja. kako je varteks dobio skoro pa sve natječaje za šivanje odora djelatnicima državnih institucija?! na lijepe oči?!
lako je meni da li će xy dobiti te dionice ili će dati radnicima.trenutno uz svoje redovito poslovanje varteksu je vjerujte mi najbitnije ovaj posao u iraku.i ne samo to već mu otvara vrata za daljnje poslove.kako sad stvari stoje nije upitno da je ministrica lobirala pogotovo za varteks.
ovaj forum je pun drukera,to nije upitno.zato mi je posebno drago da su stigli i na forum varteksa.znači da firma vrijedi i da su nanjušili zaradu.e sad po kojoj će cijeni uzet?!
zato su i clanovi no otisli jer su znali sto se valja iza brda i da ce to tesko obrazlozit . A da ce cijena dolje sigurno hoce.
Jesi ti uopće vidio tko je ušao u NO umjesto bivših članova? Da nije netko iz HANFA-e, osobni prijatelj i čovjek od povjerenja najvećeg pojedinačnog dioničara? 😉
@marcipan
ti si vidim veći ulagač,pa ti je ova burza premala.[emo_smijesak]
citiram te:”pola tvrtki koje su izlistane ili su u predstečaju ili stečaju ili bi tamo trebale biti”. tko te tjera da kupuješ portfelje tih firmama i to po duplim cijenama?!neznam stvarno kako bih nazvao takve likove koji ulažu kao ti?!
na stranim burzama je drugačije tamo su sve firme u pozitvnim poslovanjima,a ti imaš velike obrtaje novac,pa kao to ti se isplati.joj …
@lebowski
Ne bi me zacudila ni ponuda preuzimanja.
br.1 je blizu ili ako vec nije presao prag 25%.
nema se smisla s tobom navlačit…niti mi pada na pamet tebi razlagat kolike obrtaje kako ti kažeš novca imam…ti si sitna ribica…
tema je Varteks…nije marcipanov portfelj, po koliko je nmarcipan kupio jadroplov ili koliko marcipan ima novaca i u šta ulaže…
tema je varteks i njegovo poslovanje…a ti i ekipa ne možete argumentirano komunicirati i obrazložiti zašto je varteks dobra kupovina na 18 kn…
što se tiče ministrice…bolje joj je, a i za tebe kao dioničara, da nema nikakve veze s varteksom…jer bi se u suporotnome to moglo tumačiti da je na teret poreznih obveznika šetala po Iraku, Brazilu i ne znam kuda sve ne, ne bi li naštelala posao vartreksu…i time se okoristila….
time bi završio ovu diskusiju…a vi kada ćete imati nešto za argumentiranu raspravu…onda možemo opet pričat….
@diokidiona
Evo šta mi se ne sviđa u vašem odgovoru. Ne vjerujem da radite posao analitičara odnosno investicijskog savjetnika jer bi te teško davali ovakve savjete. Morate priznati da ovo nije toliko sigurna dionica da bi ste mogli sa sigurnošću davati savjete o kupnji i budućnosti iste.
Neki ljudi su teško zaradili novac i ja nikad ne bi, niti nisam, preporučio kupnju ovakvih dionica. Pogotovo ne ako nisu dio nekog sigurnijeg portfelja, a ovakva dionica čini zaista malen dio istog. Problem hrvatskih kompanija nije toliko kvaliteta koliko neznanje menadžmenta. Pa i za Kamensko sam čuo da ima najbolja odjela, pa pogledajte kako je to završilo.
Sjećam se isto kad sam odgovarao ljude od kupnje IGH-a na tamo nekih 800-900kn (iako sam već od puno ranije to govorio) i novi ljudi su dolazili na grupu i pitali da li to sada treba kupiti, jer je dionica pala s velikih razina. Svi su govorili da mi, koji smo govorili negativno, nemamo pojma i da je najbolje vrijeme za kupnju. Svi ti “pozitivnci” su sada promjenili po nekoliko nickova i uvijek me je zanimalo da li im je krivo što su ljudi pogubili novce ulažuči u tu dionicu. Jednog sam i pitao to i rekao mi je: “Pa nisam mu ja kriva ako je kupio dionicu. Tko sluša forumaše itd…” Samo želim reći da treba biti odmjereniji. Dati razlog zašto bi vi kupili dionicu, kao i zašto ne bi. Svaka dionica ima i pozitivne i negativne strane. Forum stvarno nije mjesto gdje bi ljudi trebali tražiti financijske savjete, ali neki ljudi to ipak čine.