VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ček ekipa – nakon ovih gore postova nameće mi se (bar meni) jedno logično pitanje : pa tko je ovdje vlasnik? Znam reći ćete pogledaj TOP10 na SDKK…
Ali tko je taj ko bira direktora? Tko je taj ko donosi krucijalne odluke?

radi se o tome da je predstečajna nagodba realizirana i zaključena početkom 7. mjeseca 2013. godine…
nemojte zaboraviti da je država koja je bila među najvećim vjerovnicima, kroz nagodbu otpisala gotovo 200 milijuna kuna potraživanja….i dobiven je kredit od 10 milijuna eura…
unatoč svemu, varteks do danas nije izbacio pozitivan kvartal….a kako najavljuje diokidina, rezultata za 1. kvartal neće ni biti…ne zna nitko zašto…ali to ne može biti nikako dobro….kada vodstvo počinje netransparentno poslovati…to obično biva loš znak….isto kao i Košćecova izjava da nema pojima kolka je cijena dionice na burzi…pa nemaš gorega od toga…uopće ih dioničari ne zanimaju…pa zašto onda uložiti svoje novce tamo, gdje uprava i vodstvo ne mare za dioničare?!
ovdje bez nekog većeg posla, nema šanse za oporavkom….samo životarenje…

marcipan, s obzirom da pratite VART jako dugo, onda biste trebali znati da je predstečajna ovdje završila onog dana kada je VART-u odobren kredit, a to svakako nije bilo u srpnju 2013. godine.

Znate, to vam je onaj kredit za koji ste jedno 50 puta na ovoj temi rekli da ga neće biti.

Zato ote spat. I sanjajte brodove.

lebowski, kad me potežete za jezik, evo vam članak na jutarnji…od 11.07.2013., piše da je taj dan bilo ročište i okončana je predstečajna nagodba…dakle država, banke i ostali vjerovnici složili su se na neki način otpisati svoja potraživanja…
kredit je istina dobiven kasnije….ali dajte mi molim vas recite kako je to pomoglo tvrtki?
dobila je malo na vremenu…da radnici prekinu štrajk i vrate se radit…isplaćene su im zaostale plaće…ali da li je varteks u međuvremenu uspio dobiti posao koji bi ga gurnuo u pozitivno poslovanje….i osigurao mu da može vraćati svoje kredite i zaduženja…i normalno poslovati?!
bordovi neka plove…tamo sam napisao šta imam…drž’ te se teme…očito da ste ušli na ovim razinama…pa niste više realni i objektivni kako ste bili prije…

http://www.jutarnji.hr/uspjesno-okoncana-predstecajna-nagodba-u-varteksu–vjerovnici-s-vise-od-2-3-potrazivanja-potpisali-nagodbu-s-tvrtkom/1113841/

evo, kredit je odobren u siječnju 2014….ali to nema veze sa otpisom dugova…na kojeg su išle kamate i opterećivalo poslovanje….
5. mjesec je 2015. godine…dakle imali su godinu i 4 mjeseca da nešto naprave…najvaljivano je u nekoliko navrata i od forumaša i blogeraša pozitivno poslovanje…ono se nije do danas dogodilo…već je generiran novi gubitak…

@lebowski
[emo_smijesak]

@alias
cijenim tvoje misljenje.moji postovi nisu nagovor.
slazem se firma je bila na rubu propasti,ali samo bila.danas je poprilicno uredena nakon PSN.vidjet ces pomak jos ovu godinu,bez novih uvoznih ugovora.
vidim da si razocaran dionicama u HR,tako da nema smisla da gubimo vrijeme prepucavanjem na forumu.pozdrav

Ma nemam ja ništa protiv dionica kod nas, ali gledajući izvještaje to je strašno. Ima par kompanija koje zarađuju dioničarima novce i za to nisu nagrađene, nego rastu one koje imaju “potencijal” koji još nije otkriven. Niti neće. Stalno se čeka. Pa pogledajte na IGH-u. Ljudi tamo 4 godine pričaju sljedeći kvartal sljedeći kvartal, a ništa od toga. Ja moram biti iskren i reci da jednostavno ne vidim potencijal Varteksa, DDJH-a i sličnih kompanija. Ja se nadam da griješim, ali razlozi zbog kojih ulažete u ovakve dionice mi se čine totalno promašeni. Pametni investitori kao Buffett nikad ne otkrivaju toplu vodu nego kupuju dionice koje su dokazano dobre. Kad sam počeo raditi analize stranih dionica tek sam vidio koliko sam u krivu što se tice razmišljanja ulaganja. Vec sam negdje napisao pa nije na odmet: “When things are damn near impossible, maybe you should stop trying.”
Everyone should know the difference between patience and stubbornness. Patience is the willingness to wait a long time while remaining open to changing your mind when the facts change. Stubbornness is the willingness to wait a long time while ignoring and dismissing evidence that you’re wrong.

a jaki ste s onim svaki cigo svoga konja hvali … predobri, kao da će se svađanje i isprazno nadmetavanje pokazat katalizatorom rasta neke dionice.
he he he

Varteks je zakon, uvijek koupujem njihove proizvode jer su brand i kvalitet. Nije njih Levis zaništa odavna odabraokao partnera.

Ne znam da li znate da je taj isti Levis utekao prije 2 godine

@alias
I?Sto Varteks je izgubio sto su ih ovi napustili?Varteks se preporodio.Tko vise kupuje Levis?!

Pa nije se baš preporodio i to mu je bio siguran prihod novca. Ne može se reći da im je sad bolje. Nema logike. Ne znam. Nadam se da će te zaraditi novce

PA eto kad me vučete za jezik Levis utekao pred dvije godine kada je dolar bio 5,00 Kn, sad kad je 7,00 US$ ima logike da se vrati? zar ne?
Mislim da sam Vam uvaženi kolega nedavno objašnjavao implikacije jakog US$ pa ste me negirali, rekoh Vam da ne bi ni razumjeli pa eto nek ostane tako.

[emo_namigusa]

New Report

Close