pa diokidina…daj se malo potrudi…
vjerojatno im ponestalo opet za plaće…
kažeš da si bio na skupštini, a onda se čudiš da se obistinilo da je Šestan potpisao ugovor…na kraju veliš da se na skupštini govorilo o tome kao gotovoj stvari…
u članku lijepo piše…120 milijuna eura…ali to je Šestanovih…za 160 000 kaciga…a Varteksa se ne spominje…pa kako je to Šestan potpisao ugovore, a trebalo je ići u kompletu?!
Kako se o tome nije očitovala uprava na glavnoj skupštini ili kako to nisu mediji popratili kad je gotova stvar?!
Kako je ono Košćec rekao na pitanje novinara…”Nemojte me pitat koklo je težak ugovor…”….koji ugovor kad ga nemaju, kad nisu ni došli u fazu da pregovaraju o iznosima niti o tome što će šivati…
Varteks se htio prikrpati Šestanu i HS produktu…našim najvećim izvoznicima što se tiče vojne opreme i oružja…ali očito mu u tome nije uspjelo…zato nema očitovanja uprave…zato nema novinskih naslova o dobivenom poslu…već stoji u članku kako je Šestan-Busch ugovorio posao…
promašili ste temu…kakva zloba?
na ovom forumu raspravljamo o ulaganju….svatko tko ulaže svoje novce, sam će procjeniti i prosuditi na osnovu čega će uložiti i znat će zašto je svoj novac tamo uložio…
ovdje prenosimo i informacije…većinom su to one na koje naiđemo u raznim medijima ili do kojih dođemo na glavnim skupštinama….ne znam gdi vi isčitavate zlobu?
ja niti doživljavam diokidinine postove niti svoje zlobnima…samo se trudimo prenijeti što korektnije i što točnije informacije…
a tu ne valja biti subjektivan, nego valja iznositi činjenice…koliko god to brutalno i nehumano zvuči…ali varteks je trebao propasti…što zbog nesposobne uprave, što zbog krize i recesije…jer sami smo odabrali kapizalizam, sve njegove blagodati, ali isto tako i negativnosti….
trenutno uživamo socio-kapitalizam…u kojem se spašavaju propala poduzeća otpisom dugova…pa više ne znam jesmo li na putu u taj kapitalizam kojeg smo toliko htjeli početkom ’90-tih ili se vraćamo natrag u socijalizam od kojega smo bježali…
što se Varteksa tiče…evo i kolega lebowski je stavio link o dodatnih 3.6 milijuna kuna dobivenih od ZABA-e..imate crno na bijelo…kao i to da još nije potpisan ugovor s nikakvim Iračanima o šivanju odora…
da li CERP dijeli braniteljima dionice…dijeli…iz više izvora je dobivena ta informacija…a i vidljivo je iz evidencije SKDD-a…
a na Vama je da prosudite što je utemeljeno pisanje na forumu na osnovu činjenica…a što je neutemeljeno…na osnovu nečijih želja…realnih ili nerealnih…ali to nema s veze s nikakvom zlobom…
To smo već nekoliko puta prežvakali…da bi bili dobar investitor, pratite valjda razvoj situacije na cijelom tržištu kapitala, gospodarsku situaciju u zemlji, BDP, politiku…a ne samo ono što se događa oko tvrtke čije dionice posjedujete…praćenje navedenih stvari daje vam širu sliku, a time i smjernice gdje ćete staviti svoj novac…demantirajte me ako mislite da nije tako…
forum služi za vođenje rasprava i diskusija koje se temelje na činjenicama, predviđanjima i mišljenjima…i nije nužno posjedovati dionice da bi sudjelovali u raspravi…
posjedovanje dionica određene tvrtke vas samo stavlja u položaj iz kojega teško objektivno procjenjujete stvari i pišete subjektivno…
kad smo već kod toga…prije bi zabranio pisanje na forumu onima koji posjeduju dionice određene tvrtke nego onima koji ne posjeduju…ovi su ipak na neki način u sukobu interesa…i za očekivati je da navlače vodu na svoj mlin…
Varteks me ne zanima kao investicija…ali to mi ne oduzima pravo da diskutiram situaciju…jer sam porezni obveznik od kojeg se financira država…koja istovremeno prašta nečiju nesposobnost i održava na aparatima tvrtke koje se nisu uspjele restrukturirati…pa me to sve podsjeća na stanje prije ’90-tih kada su se spašavali kombinati diljem Jugoslavije…čime se kupovao socijalni mir…zato smo danas tu gdi jesmo…Hrvatska država naslijedila je masu takvih poduzeća koja su bila upropaštena i uništena…zahvaljujući nesposobnom vođenju i neplanskoj proizvodnji…da li je model koji se primjenjuje na Varteksu i sličnim tvrtkama u Hrvatskoj povratak u ona vremena?
@diokidina
To smo već nekoliko puta prežvakali…da bi bili dobar investitor, pratite valjda razvoj situacije na cijelom tržištu kapitala, gospodarsku situaciju u zemlji, BDP, politiku…a ne samo ono što se događa oko tvrtke čije dionice posjedujete…praćenje navedenih stvari daje vam širu sliku, a time i smjernice gdje ćete staviti svoj novac…demantirajte me ako mislite da nije tako…
forum služi za vođenje rasprava i diskusija koje se temelje na činjenicama, predviđanjima i mišljenjima…i nije nužno posjedovati dionice da bi sudjelovali u raspravi…
posjedovanje dionica određene tvrtke vas samo stavlja u položaj iz kojega teško objektivno procjenjujete stvari i pišete subjektivno…
kad smo već kod toga…prije bi zabranio pisanje na forumu onima koji posjeduju dionice određene tvrtke nego onima koji ne posjeduju…ovi su ipak na neki način u sukobu interesa…i za očekivati je da navlače vodu na svoj mlin…
Varteks me ne zanima kao investicija…ali to mi ne oduzima pravo da diskutiram situaciju…jer sam porezni obveznik od kojeg se financira država…koja istovremeno prašta nečiju nesposobnost i održava na aparatima tvrtke koje se nisu uspjele restrukturirati…pa me to sve podsjeća na stanje prije '90-tih kada su se spašavali kombinati diljem Jugoslavije…čime se kupovao socijalni mir…zato smo danas tu gdi jesmo…Hrvatska država naslijedila je masu takvih poduzeća koja su bila upropaštena i uništena…zahvaljujući nesposobnom vođenju i neplanskoj proizvodnji…da li je model koji se primjenjuje na Varteksu i sličnim tvrtkama u Hrvatskoj povratak u ona vremena?
Ok , normalno da pratite situaciju na tržištu kapitala , analizirate, čitate, promišljate, ali ne morate komentirati ono što nemate , a onda je jedini razlog komentiranju ili zloba ili možebitna kupnja određene dionice. Što vi mislite?
a da imam dionice i napišem istu stvar, to bi nešto promijenilo?
i dalje nema ugovora i dalje se tvrtka zadužuje i dalje generira gubitak…i dalje branitelji prodaju dionice koje dobivaju od CERP-a…to su činjenice…bez obzira ima li ili nema marcipan dionice…nazivati pisanje o tome zlobnim je degutantno…
Cerp će do kraja mjeseca sve rasprodati,cijena stabilna(24-25kn)kupaca ima a šta nakon rasprodaje…a kupaca će i dalje biti…[emo_smijesak]
@ amerikanec
Nije istina da će CERP do kraja mjeseca sve “rasprodati”…možda će podijeliti…ali to ne znači da je kraj s iskrcajem…može biti tek početak…to znači da su dionice došle u ruke branitelja…koji ih tek moraju prodati…
da li znate koliko je dionica imao CERP? da li znate od koliko dionica su branitelji dobili paketiće?
bit će tu rapsrodaje još neko vrijeme…a u međuvremenu će i 4. kvartal i godišnje izvješće…koje opet neće biti pozitivno…
Biografija ovih koji izlaze iz NO kaže da je ovo fantastična vijest za Varteks
vrlo brzo će se vidjeti tko je bio u pravu. već idući tjedan [emo_namigusa]
momci, ja pratim i gledam da se nešto pozitivno mrdne, tjedan ide kraju, a ovo sve više i više klizi prema 20 kn….
jel ima ili nema ugovora?
@marcipan
I jadroplov prema 90kn. 🙂