@marcipan – ova informacija s legalisa je izvrsna. Ajde da od tebe dobijemo nešto korisno. [emo_palacg]
270 po 270…
da si ti kupovao po 8kn i da imaš porfelj od 20000kom ne bih ti govorio vidimo se na 16kn.[emo_smijeh] baljezganje ili trkeljanje dva naziva za tebe i marcipana.
i rizo je djelio ovo ljeto dionice HRVI pa ne vidim da je pao nego čak narastao. usporedi financijske izvještaje riza i varteksa,a cijena više nego dvostruko veća.
kažeš jedan je čak u petak prodan. počeo si brojit pakete prodane. da te zaposlimo u CERP-u. HRVI su dobili prve dionice varteksa na samom kraju listopada mjeseca.
kroz mjesec studeni je prošlo na trgovanju cca 70000kom dionica. cijena je ostala ista plus ili minus jednu kunu.
a iračani će doći kolega. direktor tvrtke koja je ugovorila zajedno sa varteksom nema razloga da u medijima laže. on spominje varteks i inkop usputno. cijeli tekst se bazira na njegovu firmu šestan-busch. i sam kaže da sa nestrpljenjem očekuje, jer će to biti najveći ugovoreni posao u povjesti njegove tvrtke. a i varteksu će.
kupnjom vis pro i traženjem na burzi rada radnike varteks se i te kako priprema za taj posao. kolega pitanje dana je. evo ti još jednom da pročitaš izjavu:
– Hrvatska grupacija vojne industrije pred potpisivanjem je ugovora s Irakom za 120 milijuna dolara. Osim nas, tu su i varaždinski Varteks, Inkop iz Poznanovca te još neke tvrtke. Naš dio koji se odnosi na kacige vrijedi oko 25 milijuna dolara. Potpišemo li taj ugovor, a to je pitanje dana, u roku od godine i pol isporučit ćemo Iraku 160.000 kaciga za policiju, a time nam se otvaraju i vrata za vojsku – kaže Šestan. citiram ” a time nam se otvaraju i vrata za vojsku”. ovo što su do sada ugovorili je samo za policiju.
a gle ovo:
Nastup hrvatskih proizvođača vojne i policijske opreme na sajmu MILIPOL u Parizu bio je vrlo plodonosan. Tvrtka Šestan- Busch, ne samo da je novim narudžbama osigurala punu zaposlenost u predstojećem razdoblju, nego će morati i povećati proizvodnju.
Bez nastupa na specijaliziranim svjetskim sajmovima svijet ne bi znao za naše vrhunske proizvode. Naime, i ove godine smo dobili potvrdu da je naša kaciga jedna od najboljih na svijetu. To nam osigurava plasman naših proizvoda na globalno svjetsko tržište – istaknuo je Alojz Šestan, direktor Šestan- Buscha.
Štand na MILIPOL-u našim je proizvođačima organizirala Hrvatska gospodarska komora. Na sajmu su, osim tvrtke Šestan-Buscha, izlagali i Agencija Alan, HS Produkt, Varteks-PRO, Odjeća, Inkop obuća, Hemco, Kapko, Galeb i Foto Soft.
Ovogodišnji MILIPOL je dosad najveći i po broju izlagača i posjetitelja.[/
čekaj ti na 16kn.[emo_plazi]
@ diokidina
da ne zagađujem temu na jadroplovu…
ajde, odgovori tko to prodaje silne 196-tice kad nisu branitelji?
veliš, prodaje se po bidu već 3 mjeseca…pa naravno kad su onda dobili dionice…
CERP je imao 303k komada u startu…sad je na 138k….
evo ti link gdi se branitelji raspituju kako prodati dionice koje su dobili…između ostaloga spominju i Varteksove…
http://www.legalis.hr/forum/archive/index.php/t-19182-p-3.html
sjajan si mi…evo i par postova unatrag tvrdiš kako i branitelji posustaju s prodajom istih, da bi onda na temi jadroplova izvalio da ne prodaju branitelji…ali ti znaš tko prodaje…i zašto….
a kad će više taj ugovor?
eto ti postovi od kraja 9. mjeseca gdi imaš istu spiku…objavili u novinma, sad će samo što nije…prošla 2 mjeseca od onda….pa se ništa nije dogodilo…osim što su branitelji dobili i još uvijek dobijaju dionice…obratiti pažnju na post od lebowskog u kojem ukazuje na to da će branitelji dobiti dionice…od onda traje prodaja po bidu….
http://www.poslovni.hr/forum/tema/vart-varteks-dd-576?page=396
Pročitao malo komentare na legalisu , i vidjeh drukanje i nagovaranje ljudi na prodaju , kao ne valja to , ko zna di će cijena , propada sve …Ne bi me začudili da se dosta drukera i dušebrižnika odavde prebacilo tamo, sramota!
@ zm1
ova vaša insinuacija da se netko prebacio s ovog foruma na legalis je sramotna…
na legalisovom forumu se branitelji raspituju o tome kako prodati dionice, međusobno komuniciraju i razmjenjuju iskustva…pogledajte datume od kada se raspituju…nije tema od jučer…
koliko ih je ova država već pokrala, prevarila, iznevjerila i razočarala, nije ni čudo da više u ništa ne vjeruju, pogotovo kada im država dijeli dionice tvrtki koje grcaju u dugovima ili su u stečajnim ili predstečajnim postupcima…
isto kao što je sramota da diokidina želi iskrcavanje branitelja prikazati kao nešto drugo i druka ovdje na forumu kako samo što nije potpisan ugovor i kako je pitanje dana kada će ova stečajuša na više razine…a istu retoriku zagovara već više mjeseci….
pa jel Varteks prodaje kacige ili Šestan-Busch? kad Varteks potpiše ugovor, onda možemo dalje razgovarati…ovo ulaganje na rekla kazala…bit će kroz koji dan potpisivanje ugovora za kacige…ne znam kako to pomaže Varteksu i njegovim dioničarima?
Ne osuđujem branitelje što prodaju ove bezvrijedne papiriće….šta im država nije podijelila INA-ine dionice? nego im uvaljuje Vjesnik i Varteks…
recite zm1, hoćete li Vi ili diokidina platit sutra braniteljima 30 kn/dionici, a cijena na burzi bude manja do trenutnih 24 kn?
@ diokidina
potpisivanje famoznog ugovora (ako do njega dođe) ti je ukalkulirano već u ovu cijenu…na prve članke o tome ugovoru koji su izašli kroz medije, dionica je skočila i odradila svoj rast…potegnula je do 30 kn…i sad se lagano hladi prodajom dionica branitelja…
pa kolko ti puta treba narast na temelju jednog te istog? izgleda da si gadno zaglibio unutra kada još ne prodaješ…bit će da si kupovao na 200+ kn…a ne na 13….
tko onda na kraju prodaje? branitelji ili tko? nisi još odgovorio…u jednom trenutku tvrdiš da prodaju branitelji, u drugom da ne prodaju oni, ali ti znaš tko prodaje…pa opet prodaju branitelji…ja sam više zbunjen…tko prodaje na kraju?
@ amerikanec
preporučam kupovinu dionica DIOK-ija putem plavog oglasnika…kada Ameri zaključe posao oko terminala…i kada krene ponovna trgovina papirićima na burzi…bit će stampedo…otvaraju sa cijenom od 30 eurića minimalno…a možda i izlistaju nešto u Londonu…
evo…kroz koji dan će biti to…samo što nije…čeka se potpisivanje ugovora…
naslušali se ovi tih priča na temi DIOKI-ija…i koliko vidim još ima ekipe koja tamo piše i zagovorava istu retoriku…
gdi vam je nestao lacoste? pod kojim nickom on piše ovdje?
Marcipan…evo meni na primjer nije uopće važno tko prodaje već me interesira tko je kupio 70tis.dionica u 11.mjesecu a cijena je ostala stabilna oko 24-25kn?Kad uzmeš u obzir sve javno dostupne informacije imaš…1. u medijima izađe da će VART sklopiti ugovor sa Iračanima i cijena poraste na preko 30kn i do sad ništa službeno nije objavljeno za ugovor i cijena krenula u korekciju od cc.20% ali imamo info što se dalo iskopati da traže nove šivačice zatim izjavu g.Šestana o potpisivanju njihovog ugovora sa Iračanima te je tom prigodom spomenuo i VART i očekujem u 4.kvartalu pozitivan predznak. U međuvremenu na burzi akumulacija većeg broja dionica(70-80tis)na spomenutim razinama. Da li je to akumulacija ili distribucija te da li bi cijena bila viša ili niža da nema CERPove likvidnosti?[emo_cool]
Kresso i ekipa…pisali ste o prolasku psn, o dobivanju kredita, o ugovorima ovakvima, onakvima…o pozitivnim kvartalima, preseljenju postrojenja…i ne znam čemu sve ne…
To što je prošla predstečajna nagodba tako kako je prošla, to je kriminalno djelo za koje će još možda netko odgovarati…
Dobivanje kredita bila je nužnost…kredit se ulupao u zaostale plaće i nabavku sirovina…da danas 1800 radnika ima što za raditi i da isporuče one narudžbe za koje su već dobili nešto i plaćeno i da ispoštuju ugovore…10 milijuna eurića će doći na naplatu…a od pozitivnih rezultata još ništa…kao ni od ugovora s Iračanima…
svaka ova stavka koju sam naveo prezentirana je na ovom forumu od tebe i ekipe na način da kad dobe kredit, da kad prođe psn…da cijena leti u nebesa….kao i što je sada s tim ugovorom…
dobivanje kredita je visilo…i isto se tako mjesecima razvlačilo hoće li ga dobiti ili ne…da ga nisu dobili, vi ne bi imali danas čime trgovati…takva vam je situacija u Varteksu…
a sada još i branitelji prodaju svoje dionice koje im država daruje…zašto im daruje baš ove dionice a ne neke druge? pa zato što država ovo ne može nikome uvaljat…pa onda dijeli jadnim našim braniteljima, a ovi prodaju za onoliko koliko mogu dobiti trenutno na tržištu….
a vi se busajte u prsa kako je prošla psn i kako ste dobili kredit…da država fukcionira kako treba, ovo je već davno trebala biti završena priča…ovako će trajati samo malo duže…do naplate novog kredita…
a cijena vam je i dalje tu gdi je…a trebala već odavno po vašim pisanjima biti na 50+ kn…a bila bi i puno niže da nemate blogera….
Budući da je tebi već sve rečeno, ne treba ti pisati ništa nova. Budući da ponavljaš uvijek isto i nemaš pojma o značenju CIJENE dionice (ti ne znaš što predstavlja cijena VART od 24 kune i isto bi govorio da je i na 1 i na 100 kuna) onda je dovoljno da citiram sebe od pred mjesec dana. Jedino novo što se dogodilo u vezi Varteksa je zapošljavanje novih ljudi. A sad ti procijeni je li to zato jer ti ljudi trebaju nešto raditi ili eto, da brže firma propadne…. Preporučio bi ti da za početak naučiš značenje cijene dionice pa da se onda vratiš. A mogo bi za početak nešto i pogoditi u vezi Varteksa, sve je bilo suprotno od onog što si tvrdio ili kako ti kolega diokidina kaže, trkeljao ili baljezgao.
Bit će da je. Kao i predstečajna nagodba i dobivanje kredita. Jel da? Što si o tome govorio u ono vrijeme? Sve što si na ovoj dionici rekao ispalo je suprotno! SVE! Zbilja tužno i demotivirajuće za tebe vjerojatno…. A ni na drugim dionicama ti baš ne ide, tako da ne znam odakle ti više "hrabrost" za pisati ovako…. Umjesto da naučiš nešto od drugih, pokušaš malo drukčije sagledati stvari. Ne, valjda neki ljudi vole više glavom kroz zid. Ili se ipak radi o zavisti izazvanu jer nešto napreduje i popravlja se, a ti ostaješ isti, neuspješan? Ne znam, u čemu je stvar? Iskreno, meni si smješan.
Još od prije predstečajne on sipa samo doslovno "ofucane fore". Bez iti jedne jedine činjenice!
Evo ti par negativnih ČINJENICA za marcipana, da mu bude lakše:
-nema potrde ugovora s Iračanima
-minus u kvartalu i godini
-najava "podjele dionica" braniteljima
Svi mi koji imamo dionice VART, znamo to, ali naravno, stavili smo to u kontekst CIJENE dionice. On nažalost govori isto već od 13 ili koliko već kuna. A govorio bi isto da je cijena i 100 kn i isto tako da je i 1kn. Zavist, frustracije i NEZNANJE…
ne Kresso…ne govoriš o cijeni Varteksa jer ti za nju nemaš pokriće…ne možeš napisati da vrijedi 30 kn, 50 ili 100 kn…jer nemaš na temelju čega to tvrditi…
na osnovu duga? na osnovu nepostojećeg ugovora s Iračanima?
ono što Varteks ima jest dugovanje prema bankama…ima na grbači 1800 radnika za koje svaki mjesec mora namaknuti koliko ono kuna za plaće?
ako je netto plaća radnika 3000 kn…brutto je oko 4000-4500 kn…to je mjesečno oko 8-9 milijuna kuna…samo za plaće radnicima…
a gdi su sirovine? i ostali troškovi proizvodnje?
po kojoj to cijeni oni moraju nešto sašiti i proizvesti i po koliko prodati da bi nešto zaradili?
hoće se sad javiti neki pametnjaković i ići pričat o varteksovim nekretninama? koliko one vrijede? pa idemo računat vrijednost dionice na osnovu vrijednosti nekretnina? bavi li se Varteks prodajom nekretnina u svojem vlasništvu ili tekstilom?
tko će kupiti te nekretnine i po koliko? ili će ići opet u zamjenu za kredite?
ne znam po čemu zaključujete da sam ja isfrustriran? nemam razloga to biti…možda oni koji imaju ove dionice i čekaju dionicu na ne znam kojoj razini (a vidim da ni vi sami ne znate koja je ta razina)…a nikako da se ugovori potpišu…nikako da dođe do te razine….
zašto ne bi mogao pisati na temi…iako nemam dionice?
zašto se ne bi moglo iznositi mišljenje koje je suprotno vašem?
ja sam iznio zašto ne mislim ovo kupovati…i kakva je budućnost varteksa…vi imate neku svoju viziju…i to je u redu…ne znam zašto spuštate stvar uvijek na osobni nivo kad ste stjerani u kut i nemate argumenata….
ako ne možete voditi argumentiranu raspravu, onda bolje da se ne upuštate u raspravu…nego da spuštate na osobni nivo….
isto je i s diokidinom…koji se pogubio…u jednom trenutku piše da prodaju branitelji…u drugo da prodaje netko drugi…pa opet da prodaju branitelji…pa svako malo stvalja linkove na novinske natpise…bilo stare bilo nove…busa se u prsa da on to ne misli još tako skoro prodavat…a kad vas se upita za target i mišljenje koliko to po vama vrijedi…ne znate odgovoriti…
Ajme meni. Zbilja nema smisla raspravljati i s tobom. Ja kažem da smatram da bilo ko može pisati NEOVISNO o tome ima li dionice, a ti napišeš “zašto ne bi mogao pisati na temi…iako nemam dionice?”. I ponovo ponavljaš istu priču. I opet se vidi najveći problem i glavni uzrok zašto je nemoguće voditi ikakvu raspravu s tobom, a ponajmanje argumentiranu, a to je da ne znaš što predstavlja CIJENA dionice i ne razumješ što bi značio Varteks na 24 kune, što na 100 kuna, što na jednoj kuni. Kad to naučiš možda će biti moguća rasprava. Do tada je trkeljanje. Uživaj u frustracijama, a ja ću ti svako malo, bez brige, napisati koliko trenutna cijena odudara od tvojih procijena. To su argumenti koji su dovoljni za “raspravu” s tobom. Kao što je bilo sa sklapanjem PSN, pa sa kreditom……
ima na grbači 1800 radnika za koje svaki mjesec mora namaknuti koliko ono kuna za plaće?
ako je netto plaća radnika 3000 kn…brutto je oko 4000-4500 kn…to je mjesečno oko 8-9 milijuna kuna…samo za plaće radnicima…
a gdi su sirovine? i ostali troškovi proizvodnje?
Tu si i sam sebi odgovorio što je s Varteksom koji zapošljava nove ljude (ne direktore i probivjetre, nego radnike u proizvodnji). Hm, jel to zato jer mu trebaju za nešto ili čisto zato da brže propadnu? Zašto firma koja nema posla zapošljava nove ljude? Hm. Hm. Pitam se. Pa jel direktori čitaju ovo što ti pišeš? Pa oni ne znaju da ti radnici koštaju. A gdi su još i sirovine…. I ostali trokovi…. Najbolje bi bilo da zatvore tvornicu. Zašto ju ne zatvaraju? Ako odem na iduću skupštinu reći ću im da te kontaktiraju za zaposlenje, da im budeš manager. Za proizvodnju.