Stvarno, MISANJ?!?
To je zanimljiva info, ako je točna!
Išo vidit na HZZ, našo:
http://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=66758464
Tocno je sto sam napisao jer prolazim kraj tvornice i cuo sam na radio varazdinu. Pitanje je dana kada ce objaviti vijest za dobivanje posla s Iracanima. Donicari znaju da ce se to uskoro dogoditi pa je to vec mozda i ukalkulirano u trenutnu cijenu dionice. Tko bi ga znao?
Hvala na informacijama iz prve ruke! Da, ko će ga znat…
pa ne znam baš…nešto se to dosta brzo mijenja na kupnji….sad do 27 ima 1715 komada…
bit će opet neka navlakuša…gdi je objava?
jel ovaj rast utemeljen ili se netko zaigrao malo sa 100 k kn?
Šta mu je trebala značiti ta izjava?
Svatko imalo ozbiljan bio bi u toj situaciji konkretan…pa bi rekao jel to 10 milijuna dolara, 20 ili 100 milijuna….
Dakle, ova njegova izjava ide u prilog samo potvrdi da oni još nemaju nikakav dogovor ni saznanja da će doći do sklapnja posla…a isto tako ni koliko će posao biti “težak” ukoliko bude sklopljen…
ah, teško je reći tko je tu naivan…
mišljenja sam da je ovaj rast potencirao jedan malo veći ulagač, koji je postavljnjem malo većih naloga na bid i skidanjem s aska 3000 komada razbuktao maštu…
budući da takvog ulagača na varteksu imate….nije teško za pogoditi tko bi to mogao biti…ali s obzirom da još nigdi nije objavljeno da je nešto potpisano, rekao bi da ovaj rast nije utemeljen…
ovo je viđeno već nekoliko puta na varteksu…neko potegne 80 -100 k po asku….napuca rast od 10% i onda tu priča stane…pa se narednih dana hladi…
ne bi me čudilo da se danas dionicom više ne trguje…ili nešto sitno…nema ulagača, nema novaca…prije je ovo funkcioniralo, netko bi potegao i uključio bi ostale u skidanje s aska…ovako, ostaje usamljen u tom pothvatu….
Marcipan, ti si jedan jako tužan tip….
bit će opet neka navlakuša…gdi je objava?
Bit će da je. Kao i predstečajna nagodba i dobivanje kredita. Jel da? Što si o tome govorio u ono vrijeme? Sve što si na ovoj dionici rekao ispalo je suprotno! SVE! Zbilja tužno i demotivirajuće za tebe vjerojatno…. A ni na drugim dionicama ti baš ne ide, tako da ne znam odakle ti više “hrabrost” za pisati ovako…. Umjesto da naučiš nešto od drugih, pokušaš malo drukčije sagledati stvari. Ne, valjda neki ljudi vole više glavom kroz zid. Ili se ipak radi o zavisti izazvanu jer nešto napreduje i popravlja se, a ti ostaješ isti, neuspješan? Ne znam, u čemu je stvar? Iskreno, meni si smješan.
Marcipane, zašto fino ne prodaš ako ne vjeruješ u ovo ,a ako nemaš za prodat, znači nemaš dionicu, e onda ne razumijem zašto pišeš ovdje!Možda iz dušebrižništva?[emo_zacudjen]
dečki otrcane su vam te fore o dušebrižništvu…
dajte napišite na čemu se temelji današnji rast….
jesi kupovao danas Kreso ili prodavao…a ti diokidina?
jel itko kupio s ovog foruma danas?
ovo je stečajuša i to će i ostati…spasilo vas je jedino to što su progurali predstečajnu za vrijeme Linića…što je čista pljačka svih građana koji uredno plaćaju svoje obveze i pune državni proračun…a tu se praštaju dugovi nečijeg nesposobnog vođenja i upravljanaj tvrtkom…
što vam je u konačnici doprinjela predstečajna nagodba? dodatno zaduženje….koje nije uspjelo izvuć firmu iz dugova…i dalje generira gubitke…dakle, samo je odgodila ono što se trebalo dogoditi već ranije…ovako je kupljeno samo još malo vremena…i radnici su dobili plaće koje im je Varteks dugovao…
od posolova ništa…sve samo priče i puste želje Košćeca i vas dioničara…
što se ostvarilo od onoga što vi najavljujete? jesu ugovoreni poslovi? jel izašlo pozitivno izvješće?
nije…nego se sad čeka 2015….onda sigurno izlazi….a tako je bilo i za ovaj treći kvartal…
dečki, malo se uozbiljite…nemojte stvar spuštrati na osobnu razinu…pogledajte izvješće…
Bravo, marcipan, sad da to još znaš povezati sa cijenom dionice sve bi bilo super. Ti bi isto pričao i na 100 i na 20 i na 1 kn.
Vjerujem da si frustriran jer ti nije jeasno kako nešto napreduje, a trebalo je propasti! Vjerojatno bi onda bio zadovoljniji, iz samo tebi znanih razloga. Međutim, Varteks ne propada, a frustracije se tebi nakupljaju. Ovo što sada govoriš jel predstečajna pljačka ili nije, to je tema za sebe. Ovdje je tema Varteks i njena trenutna cijena u odnosu na njenu vrijednost. Ti to očito ne razumješ. Da razumješ onda ne bi bio jalan. Ne kažem da bi onda kupovao dionicu, možda i ne bi, al jalan ne bi bio. A ovako si itekako jalan i frustriran jer jednostavno “to ne može tako biti”, jel da?
Što te smeta “osobna razina”? Treba se imati pokriče za ono što se govori. Ti si do sada SVE, apsolutno SVE krivo govorio i izgubio si kredibilitet. No, to i dalje ne znači da ne možeš iznositi ČINJENICE! Dapače! To je i poželjno i ne slažem se s kolegama koji govore da onaj ko nema dionice nema što pisati na dionici. Baš suprotno! Ali, nažalost, ti ne daješ apsolutno nikakve činjenice, samo sipaš svoje frustracije! Šteta da to vrijeme ne uložiš malo da naučiš nešto o dionicama i da ti bude jasno što znači Varteks na 1 kn, što na 20, a što na 100 kuna. Biti ćeš sretniji, uspiješniji i zadovoljniji! A čak će i ljudi koji budu čitali ono što budeš pisao imati neke koristi od tvoga pisanja!