Evo slike zatvorene robne kuće Varteksa u Vukovaru.Pogledajte malo na zataknutu poštu na vratima. Odgovorna uprava pazi na svoju imovinu, kao i mi dioničari pazimo na istu. Ne znam tko je neodgovorniji mi dioničari ili uprava. Zašto zjapi zatvorena? Ako nije isplativa što se ne daje u najam ilio prodaju? Koliko ova slika daje poruku potršačima?
@basina
moja saznanju da se prodavala(robna kuća) ili je već našla novog vlasnika. reci iskreno tko bi u njoj pozitivno radio, zato je i uprava dala u prodaju.
u Splitu u strogom centru grada je novootvoreni dućan Varteksa, koji je otvorio ovo ljeto i prostire se na 300-400m2. bio sam u njemu pred kraj ljeta,te dotična prodavačica mi je rekla da ima još jedan u city centru u Spltu koji radi dobro,ali ovaj u centru je nadmašio sva očekivanja.pozdrav
Vaš link …
Izgleda da je svačije i ničije.
@basina
neznam što želiš reći?! U Vukovaru ljudi nemaju za kruh,a kupovat će robu.
dotična robna kuća će se prodat ili iznajmit ili će netko kupit i koristiti u druge svrhe. ili ako je u ovrsi ići će banci.nitko od dioničara nije ni računao pošto je pod ovrhom.
Varteksu je jako bitan izvoz koji se penje iz kvartla u kvartal. otiđi ispred tvornice pa vidi koliko šlepera izlazi dnevno za izvoz.
evo ti pogled na zadnji kvartal:
http://www.poslovni.hr/media/forum-user-upload/files/c5/c5f664a865a8ef68447a2a884636e1a0.jpg
slabo taj izvoz pomaže dionici…
da je tako, onda cijena ne bi bila tu gdi je…priznajte da ste očekivali bolji kvartal i pozitivno poslovanje…a ne još jedan negativan kvartal…
Uz sve mjere i oproste…i dalje ste negativni…
a to da se gubitak “prepolovio” možete samo zahvaliti Liniću i predstečajnoj nagodbi…i ZABA-i koja je tvrtku dodatno zadužila za 10 milijuna eurića…(5 HBOR-ovih i 5 ZABA-inih)….
i to je to…
trebali su iskazat pozitivan kvartal…onda bi mogli pričat…ovako…trend se nastavlja…kako s poslovanjem…tako i s trendom kretanja cijene dionice na tk….
Di si, marcipan!
Dobro nam došo! Ajde, sad će možda opet rast kad si se ti javio! Reci, koliko je narasla od zadnjeg tvojeg mudrovanja? Na koliko si rekao da će ići, a koliko je sada? A kako tvoja, ulaganja? Koliko si izgubio na JDPL?
To što kažeš za Vukovar, to nema veze za ne brigu imovine. “NAŠE” tj. nas dioniočara.( što volim ovo Naše)Ja da sam komnalni redar svaki dan bi napisao kaznu za ne pometenu ulicu ispred radnje i za nered koji vlada ispred iste. A ta silna roba koja ide šleperima profit ide nekom drugom a nama samo mrvice tako je u svakom long poslu.Mene kao Vukovarca smeta prazna trgovina, akao dioničara ne briga za imovinu. Jer iz Vinkovaca do Vukovara ima od trgovine do trgovine ravno 20km i sad mi reci da uz malo volje se ne može pokupiti pošta jedanput tjedno ili zamoliti susjeda da istu uzme ili nedaj bože montirat poštanski sandučić.
I ne lupetaj za Vukovar i da ljudi nemaju za kruh ima ih isto toliko kao u cijeloj RH samo što naši dušobrižnici svaki put to potenciraju. Možda sa pravom jer smo u do rata bili među tri općine u RH po BDP-u. lijep pozdrav, nemam nikakvih skrivenih interesa samo ukazujem za ne brigu i da se to poboljša. Jer kad se ovako nonšalantno ponašemo prema imaovini koliko onda ima propusta u vođenju tvrtke, prizvodnji, odnosu prema invetitorima, radnicima, dioničarima….
treba biti fer i reci da sam bar ja osobno ocekivao bolji 3 kvartal,ono sto me najvise brine osim iskazanog minusa je ono sto je lebowski gore naveo, mala razlika izmedu kratkorajne financijske imovine i obaveza.
također, nimalo mi se ne svida sto je cerp u zadnja dva tjedna otpustio cca 35 000 komada.
sukladno gore navedenom, ovu svoju sicu od 2000 komada sam prodao danas po bidu.
na drugu stranu, ohrabruje rast prihoda.
sretno svima koji ste unutra.
treba biti fer i reci da sam bar ja osobno ocekivao bolji 3 kvartal,ono sto me najvise brine osim iskazanog minusa je ono sto je lebowski gore naveo, mala razlika izmedu kratkorajne financijske imovine i obaveza.
također, nimalo mi se ne svida sto je cerp u zadnja dva tjedna otpustio cca 35 000 komada.
sukladno gore navedenom, ovu svoju sicu od 2000 komada sam prodao danas po bidu.
Hvala!
Sve što nevalja treba reći i istaknuti i uzeti u obzir!
Sretno u novim investicijama! [emo_palacg]
žao mi je da nisi bio još strpljiv, jer u 2015g. očekujemo rast. i sam si vidio da se gubitak smanjuje. ali što KressoM kaže sretno u novim investicijama.
Di si, marcipan!
Dobro nam došo! Ajde, sad će možda opet rast kad si se ti javio! Reci, koliko je narasla od zadnjeg tvojeg mudrovanja? Na koliko si rekao da će ići, a koliko je sada? A kako tvoja, ulaganja? Koliko si izgubio na JDPL?
Ma Kresso, evo me…
Ne mislim se spuštat na taj nivo komunikacije…pitao sam samo kako pomaže dionici rast izvoza kojeg diokidina potencira?
I kako joj pomaže ovaj novi gubitak kojeg je tvrtka iskazala kroz treći kvartal?
Jasno da branite svoju poziciju…i to nastojite prikazati kao “dobru” stvar što je gubitak prepolovljen….ali on nije ustvari prepolovljen…već je napravljeno novih 32 milijuna gubitka…unatoč svim mjerama…
Kao što kaže Wiseguy…budite fer…pa napišite da se očekivao pozitivan kvartal…kao što je bio najavljivan ovdje…i od vašeg gurua na blogu…jel komentira šta izvješće? ili je zaokupljen turizmom?
A to koliko sam ja zaradio ili nisam na JDPl…to je moja briga…tu smo da komentiramo stanje…
Osim toga…nisam ništa izgubio dok ne prodam…kao ni vi koji ste u Varteksu od 9 kn…niste ništa zaradili dok ne prodate i kapitalizirate dobit….
pozdrav