VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stardust
Koliko će indeksni morati kupovati? 1, 10, 100, 1000, 10000 dionica jer to nije baš isto???

S obzirom da je imovina indeksnog cca 117 milijuna kuna, sigurno neće kupit samo 10 komada, jel se slažeš?

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Ne slažem se jer ako ne bude ništa od tog posla teško da će kupovati velike količine firme koja radi gubitke. Sjetite se Belja prije ulaska u Crobex. Napucali su ga na 90kn prije ulaska, a kad je ušlo onda je cijena padala.

Koc, u krivu si. Indeksni fondovi imaju strukturu portfelja identičnu proporcijama kakve su određene u indeksu koji prate (u ovom slučaju CROBEX-u). Njih ne zanima da li firma koja je u sastavu indeksa radi dobit ili ne. Od indeksnih fondova se u startu ne očekuju da nadmaše sam indeks nego da ga vjerno prate. Prema tome, ovo što si napisao ne drži vodu. Jednostavno se pojavio kupac kojeg prije nije bilo. Od tog kupca možemo očekivati da kupuje određenu količinu sve dok je Varteks unutar CROBEX-a. Da li će to biti dovoljno da cijena ide gore ili dole, to tek tržište treba odraditi a pri tome imovina društva i njegovi rezultati u narednim kvartalima imaju glavnu ulogu. Drugim riječima, usporedba s Beljem je bezveze.

Čestitam! Od danas imate novi Br.1:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=VART-R-1

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

@Mannu
[emo_smijeh]

Lojtra,sad pada.Izletio sam brže nego što sam uletio

imao si veliku sreću što si izašao jučer.[emo_naivan]

@diokidina – Ne ide me VART u ovom krugu, priznajem. Ali, bit će još krugova, ipak je to VART. [emo_smijeh]

Dugoročni investitor uvijek pobjeđuje špekulanta.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@diokidina
– Ne ide me VART u ovom krugu, priznajem. Ali, bit će još krugova, ipak je to VART. [emo_smijeh]

varteks je uspješna kupovina samo dugorčno. samo kad cijena poprilično skoči već će biti kasno. ja sam uvjeren da trenutna cijena je još dobra kupovina. puno puta sam napisao da će varteks velike pomake u poslovanju napravit od II kvartala 2015g. pa nadalje.

VART je svakako dobra kupnja dok je izvan fokusa, a ne dok je pod svjetlima reflektora. Kad se ovaj šaržer isprazni, onda je dobro kupovati VART. Čisto špekulantski govorim, jer za sada ne vidim neke pretjerane pomake, a niti najave u poslovanju, ako izuzmemo ove Iračane, za koje se još uvijek ne zna jesu li ugovorili posao ili ne.

Slomljen je otpor na 27. Otpor postaje potpora.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Je li se danas potpisuje ili je vec potpisan ugovor sa Iracanima?

New Report

Close