VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

drhtavi prstići su došli do izražaja.[emo_smijesak] nek se istresu pa možemo dalje.
jučer je bio nalog na bidu 2000 kom na 21,00kn (sat vremena). kupac mami.
bolje danas po 19kn nego jučer po 21kn.

ne bih se kladio u drhtave ručice, mislim da ovaj krug namjerno širi paniku netko drugi, ali ne isključujem mogućnost da mu se u tome priključi i pripomogne i nešto d.r.[emo_smijesak]

@diokidina
samo se ti tješi i zavaravaj, kad opet iskažu gubitak u sljedećem FI, misliš li da će cijena ostati na visokih 18-19 kn??

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

@Moller
može biti da se ponovno aktivrao br.5. za sada možemo samo nagađati.

@elitte
ovo je izjava prije neki dan najvećeg dioničara Varteksa g.Bakića:
http://trzistakapitala.wordpress.com/2013/11/26/varteks/#comment-49198
http://trzistakapitala.wordpress.com/2013/11/26/varteks/#comment-49195

@diokidina
odaje ga “rukopis”[emo_smijesak]
logično je da se natrpa koliko više može, ako očekuje 3Q pozitivno poslovanje

cijena dionice -9%
izgleda da su neki ovdje konačno shvatili da ovih -22 milijuna kuna u FI nije smanjenje gubitka nego novi gubitak varteksa!?!? [emo_vrtimise]

oni koji su to tako shvatili i pravedno je da to plate svojim dionicama, nekada se tako pisalo da Varteks neće dobiti kredit od banaka, ali tada je bio 12 kn,
osim poslovanja koje se poboljšava, bilo bi dobro shvatiti da Varteks brani Varaždin, kao što je nekada drug Valter branio Sarajevo [emo_namigusa]

drhtavi prstići su došli do izražaja.[emo_smijesak] nek se istresu pa možemo dalje.
jučer je bio nalog na bidu 2000 kom na 21,00kn (sat vremena). kupac mami.
bolje danas po 19kn nego jučer po 21kn.

ne bih se kladio da se i danas neće ponuditi, oko koliko sati otprilike izlazi ?
danas bi ih mogao dosta pokupiti[emo_palacg]

Ah…vratih se s godišnjeg danas…fino sam se odmorio, ne gledajući gledalicu i čitajući forum…za razliku od nekih koji su prikovani uz monitor i gledalicu…jer strahuju za svoje investicije…a šta ću im ja kad rizično ulažu…mogu u bilo kojem trenu bez gaća ostat…
vidim da me se prozivalo i zazivalo…reći će zlobnici opet će cijena dionice gore…
vidim…odradili ste dobro poznatu dionicu od 16 kn do 20 kn….koja je očito psihološka granica na ovoj stečajuši…
Izašlo i izvješće vidim…novih 21 mil kuna gubitka nakon cijelog cirkusa…dakle nije pomogla ni predstečajna, ni prodaja nekretnina ni optisivanje dugova ni dodatnih 10.5 mil eura od ZABA-e i HBOR-a…još se gomilaju gubici…
Kad smo već kod tog kredita od HBOR-a i ZABA-e…podsjetio bi da se ne zna po kojim uvjetima je to Košćec isposlovao…nije se želio o tome očitovati…vidjet ćemo kad to počne dolaziti na naplatu…
Neki kolege kažu da će biti finih odijela…ima ih varteks već…ona koja su periva pod tušem…da su domišljati, trebali su poslati svim dioničarima…
Ima ekipe koja pumpa…nje nikad ne nedostaje ovdje…i po kojekakvim blogovima…pišu isključivo pozitivno…a i kako će kad su nakracani ko brod…a i ima i onih kojima je takvo piskaranje melem za uši i dušu…pa valjda mirnije spavaju…
Nego…ima i onih koji misle da EPS Varteksa pozitivan…preoručam neku od knjiga o fundamentalnoj analizi…ima i ona verzija…Fundamental Analysis For Dummies…
Ne može ovo na zelenu granu s takvim izvješćem i poslovnim rezultatima…a tome pridonose i buregdžije koje uskaču na 16 kn…busaju se o prsa kako ovo vrijedi najmanje 30 kn…a onda prvom prilikom iskaču na 18-20 kn…eh…i to ti je vjera…pa onda naglo zašute ovdje…i čekaju opet na 16 kn…neki bi ih nazvali investitorima…meni su buregdžije…

@marcipan
interesantno da ti je godisnji upravo bio kad je dionica varteksa porasla. sto se tice gledalice i foruma vise si ti proveo vremena nego mi koji posjedujemo dionice.
“ako” nemas u svom porfelju varteksa neznam zasto se uzbudujes i trosis svoje dragocjeno vrijeme na forumu. ja sam obzdanio na forumu koji mi je ulaz i koliki mi je udio,te sto ocekujem od poslovanja varteksa. III kvartal pozitivno i tako dalje. svoj udio ne mislim prodavat ispod 50kn. moja ocekivanja u I kvartalu 2015.

@diokidina

Da ne bi slučajno trebalo skenirat listić s naplatnih kućica ili trajektnu kartu koju platih danas da ti to dokažem….
Dovoljno je odlistat par stranica unatrag i prebrojat samo tvoje postove i vrlo lako se može zaključit tko je visio uz gledalicu i na forumu…ukazivali su vam se i nalozi na kupnji…dakle, mora da ste pomno pratili…
Već sam nekoliko puta napomenuo i naglasio da forum nije samo za one koji imaju određene dionice, pa da samo oni mogu piskarati na određenoj temi…to bi bilo diskriminirajuće da samo imaoci varteksovih dionica imaju pravo pisati i iznositi mišljenje na ovoj temi…
Dosadašnje iskustvo i uzorak govori u prilog tome da ovo ide natrag na 16 kn…ako do sada to niste shvatili, onda nikada nećete na ovoj dionici zaraditi…izgleda da se ovdje dadne zaraditi jedino za burek…ako se na vrijeme ukrcate i iskrcate…ali za to je potrebno biti stalno uz gledalicu…
samo čekajte pozitivna izvješća…ako ga nije bilo sada, nakon svih silnih radnji, onda ga neće ni biti…
CERP stoji kao prvi vlasnik sa 13.66 %…kako je krenulo, mogla bi se oglasit i država da prodaje svoj udio u ovoj stečajuši…budući sve ide na bubanj…a mislim da bi se ove stečajuše i spalionice novca itekako rado rješili…dok ne nagomila nove dugove…
Država bi bila sretna da ovo proda i po 10 kn…samo da netko preuzme daljnje obaveze, zadrži radnike i bolesno dokapitalizira…

Država bi bila sretna da ovo proda i po 10 kn…samo da netko preuzme daljnje obaveze, zadrži radnike i bolesno dokapitalizira…

O boze!! Toliko baljezganja je cak i za ovaj forum previse.

@ irational

Napišite vi koju konstruktivnu ili destruktivnu…sve je bolje od ovog komentara kojeg ste dali…
u zlatno doba privatizacije, država se naprodavala ovakvih i za po 1 kn…
A ako imate firmu probajte vi državi ne platit porez ili ne uplatit radnicima mirovinsko ili zdravstveno ili im ne isplatit plaće…pa će vas ta ista država koja ovakvim stečajušama otpisuje dugove nabit na listu srama i u roku kad kažete keks ugasiti…

New Report

Close