@marcipan
mali sam dioničar.moj porfelj ima cca 10 000kom varteksa (ulaz mi je poprilično niži od ovih razina). dokupljujem još prije mjesec dana kada je cijena bila 20kn pa sve do danas ,te ću se aktivnije angažirat ako bude cijena još niža.pozdrav
Mogli bi u top 10! Casha imate za dokup, pa kad dionice presele u čvrste ruke, ide odma na 30 kunića!
– Krajem kolovoza ista takva odijela idu u prodaju. Ne znam kolika će im biti točna cijena, ali mogla bi se kretati oko 1900 kn kao za većinu odijela Di Caprio – kaže Evelin Zaplatić. Tim smo potezom ukorak i s Englezima čiji tim već šestu godinu zaredom, pa tako i u Brazil, nosi odijela modne marke Marks & Spencer. Ona su u Britaniji već u prodaji u 99 trgovina i cijena im je također oko 1900 kn.
“Oko 60 odijela i isto toliko košulja šivalo se dva i pol mjeseca i samo na odijela potrošeno je oko 210 m materijala. ”
Dva i pol mjeseca? Pa, za tolko vremena i ja bih sašio 60 odijela. I to svemirskih.
"Oko 60 odijela i isto toliko košulja šivalo se dva i pol mjeseca i samo na odijela potrošeno je oko 210 m materijala. "
Dva i pol mjeseca? Pa, za tolko vremena i ja bih sašio 60 odijela. I to svemirskih.
kad ovo pročitam pitam se je li Varteks tvornica ili krojačka radnja ?!? [emo_smijeh]
"Oko 60 odijela i isto toliko košulja šivalo se dva i pol mjeseca i samo na odijela potrošeno je oko 210 m materijala. "
Zato ti nemaš svoju robnu marku i u tvoja odjela na svu sreću neće blejiti 3 milijarde ljudi uoči tekme s Brazilom
Kao da su prizvodili tenkove a ne šili odjela [emo_smijeh]
Nije nsvedeno kolko je novozaposlenih za taj krojačko-poslovni pothvat.
@nimimada
Čekaj da modna konkurencija skuži kako su napravljeni bit će angažmana za poslove,a uposlenih sasvim dovoljno budući da preuzimaju Čateks sa tkaninama[emo_plazi]
Oko 60 odijela i isto toliko košulja šivalo se dva i pol mjeseca.
što je nejasno??? ja sam lajik za tekstilnu industrija isto kao vi.
šivali su 60 odjela i košulja po “mjerama” i normalno da im je trebalo vremena. preračunavši u radne dane ispada 50 radnih dana ili ti ga dva i pol mjeseca.to su prva odjela iz nove kolekcije. a drugo kad krene proizvodnja takvih odjela i košulja odnosno kad se budu plasirala na tržište(po konfekcijskim brojevima) biti će dosta kraći rok.
čovjek se nemože načitati toliko gluposti.
i još jedna informacija koja je izašla iz varteksa prije otprilike dva mjeseca o prodaji nepotrebnih nekretnina,ostala je samo jedna[emo_smijesak](možete vidjeti na stranicama varteksa),i to:
Prodaja nekretnina u vlasništvu Varteksa d.d. – informacije:
Zagreb , Horvaćanska 21
ja sam lajik za tekstilnu industrija isto kao vi.
Ja sam laik, ali sam si jednom šivao odijelo po mjeri. Bilo je gotovo sljedećeg dana. I to ne u industriji tipa Varteksa, već kod obrtnika.
Koliko vremena treba za 60 odijela? Ako ih radi 60 ljudi, onda je potreban jedan dan.
A ako ih u Varteksu šiva samo jedan čovjek, šta onda radi ostalih pet iljada radnika, koliko ih već zapošljavaju?
Ja sam laik u odijelu, a vi ste laik u trenirci.