VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kaže feodr adio…i iskipa još 140 komada po 17.70…
[emo_plazi]

Ma sjećam se, pa je bio ljut kada je skočila za par dana 50%, opet škraba o stečaju[emo_smijeh],ne shvatiti ozbiljno dotičnog. Ako prodavač stane s prodajom ili ako neki primjerice Čeh pokupi paket u cijelosti ide opet 50%, iskreno nisam očekivao opet ovakvu priliku

Mislim da se može staviti soli na rep uvjetima natječaja i kvalitetom,čini mi se da uviđam Varteksov plan i mislim da preuzimanje Čateksa nije jedino preuzimanje

razmisli zašto je varteks kupio 50% udjela u VIS PROI? navest ću ti jednu bitnu činjenicu,uz ostalo da je varteksu bitan čateksu radi objedinjavanja proizvodnje tkanina i šivanje uniforma u jednu cijelinu. i najbitnije čateks je u pretežnom vlasništvu malih dioničara (većinom postoječih radnika) koji ne žele da im gosp.Patafta vlasnik VIS PROI bude vlasnik,jer su kad je bila prodaja 33% čateksa od paketa u vlasništvu MTČ u stečaju negodovali.tada su priželjkivali da taj paket kupi varteks.a sada kada je varteks ušao u VIS PROI lakše će do preuzimanja čateksa.mislim da dotični gosp.Patafta kad je prodao udjel varteksu imao to na umu.

pitam ja tebe kolika je cijena dionice na burzi i kolka je bila prije psn?!

Trenutno je zadnja 17,70, a prije PSN je bila 15.61 (10.srpnja 2013, dan prije ročišta). Al kao da je to tebi važno koliko je cijena…… Uostalom, o puno faktora ovisi cijena dionice, tako da ne znam koja ti je poanta priče….

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ma sjećam se, pa je bio ljut kada je skočila za par dana 50%, opet škraba o stečaju [emo_smijeh],ne shvatiti ozbiljno dotičnog. Ako prodavač stane s prodajom ili ako neki primjerice Čeh pokupi paket u cijelosti ide opet 50%, iskreno nisam očekivao opet ovakvu priliku

A da. Čudno je da se ovako ruši cijena…. Al eto, cijelo tržište je trenutno takvo i teško je prepoznati što su prave prilike i nerealni padovi, a što padajući noževi koji režu ruke koje ih opokušavaju uhvatiti….. Mi mislimo da je za Varteks pad nerealan. A neki se s padom naslađuju. Al nije problem što se naslađuju (jer su vjerojatno negdje drugdje izgubili velike novce, pa jednostavno ne bi mogli izdržati da Varteks bude lijepa priča), nego šo bacaju fraze i floskule bezveze, a bez da bi rekli zašto i po čemu to bi cijena trebala pasti i Varteks ne vrijedi. Sad im je preuzimanje Čateksa uteg Varteksu, a da ga nije uspio kupiti, onda bi bilo da eto, nemaju snage i da su jadni su…. Ah… Što reći… Da li gubiti vrijeme na takv stvari?

P.S. Imam dionice VART-R-1 i moje pisanje nije nagovor na kupnju ili prodaju istih već iznošenje vlastith razmišljaja, pogleda i frustracija.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

kresso…koje poslovanje?
šivanje uniforma za iračane možda?
sve vaše priče su pune “ako”…ako dobiju posao da šivaju uniforme…ako dođu iračani pa naruče odore…ako se netko prestane iskrcavati…ako dođu Česi…itd.
a nemate baš puno onih “ako” ne bude posla…šta će onda biti i kako će vratit novi kredit…a nekretnina sve manje na koje se cijelo vrijeme oslanjate…
varteks je spalionica love…kolko god da ubrizgaš u njega, u stanju su to spržiti…i trebalo ga je ugasiti…ovako će spržiti još malo love….
i da nije bilo ovog kriminalnog zakona o predstečajnim nagodbama, ne bi više imali sa čime trgovati danas…
kolka vam je bila cijena prije nego li je prošla predsečajna?
čak i viša nego je danas…mislili ste da će preko noći na 50…bilo je i izračuna u eurima ako dobro pamtim…

kresso…koje poslovanje?
šivanje uniforma za iračane možda?
sve vaše priče su pune "ako"…ako dobiju posao da šivaju uniforme…ako dođu iračani pa naruče odore…ako se netko prestane iskrcavati…ako dođu Česi…itd.
a nemate baš puno onih "ako" ne bude posla…šta će onda biti i kako će vratit novi kredit…a nekretnina sve manje na koje se cijelo vrijeme oslanjate…
varteks je spalionica love…kolko god da ubrizgaš u njega, u stanju su to spržiti…i trebalo ga je ugasiti…ovako će spržiti još malo love….
i da nije bilo ovog kriminalnog zakona o predstečajnim nagodbama, ne bi više imali sa čime trgovati danas…
kolka vam je bila cijena prije nego li je prošla predsečajna?
čak i viša nego je danas…mislili ste da će preko noći na 50…bilo je i izračuna u eurima ako dobro pamtim…

Naravno da je puno AKO. Cijeli život je pun AKO. Jer AKO ne budem živ sutra, džabe meni i ako VART ode na 1000kn. Al lagano se AKO-ji ostvaruju:
-AKO prođe PSN
-AKO dobije kredit

I tako….. A tvoje se SIGURNE tvrdnje bez AKO, nisu ostvarile, još je VART tu, još živi, čak i preuzima druge, što nam nije čak bilo ni u AKO planu…..

Pričaš g.l.u.p.o.s.t.i i s tobom nema smisla rspravljati jer netko ko isto piše neovisno da li je cijena 5, 15, 50, 500 ili 5000 kn, taj priča besmislice. Varteks sigurno nije Gucci i zato je cijena tu di jest. Ali vi to ili ne želite shvatiti ili dobro kužite, ali ne znam koji su vam onda drugi motivi. Da li vama išta znači cijena dionice i tržišna kapitalizacija? Ja sam uvjeren da bi isto pisali i da je VART na 1 kn i da je na 100. Zato mislim da nema smisla s vama raspravljati….

@KressoM
mene trenutna cijena dionice varteksa ništa ne znači. i mislim da nije bitna. gledam dugoročno (najmanje godinu). što se tiče rušenja cijene ništa čudno,jer se ruši na malim prometima. kad osjeti prodavač da je došao kupac odnosno kad dođe do otpora tada će doći do obrata. već smo i prije konstatirali da br.5 ulazio na cijenama od 30kn,te vjerovatno neće skinuti gaće do kraja.ispitivanje snaga je na razinama 18-19kn. nemogu reći da nisam siguran da rušenje cijne ne potencira i sam kupac.[emo_smijesak]

Ma ne znači ni meni trenutna cijena. Ja sam varteks prvi put kupio 8.1.2013. na oko 8kn i od tad sam prosle godine nadokupljivao (zadnji put kupio 17.9.2013.), a nisam prodao niti jednu jedinu dionicu (čak ni na 27kn). Prosjek između 13-14 kn.

Naravno da eventualni kupac potencira pad. Odnosno ne spriječava ga. Da vi u ovakvom tržištu hoćete kupiti veću količinu zar bi sada udarali po ASK-u kad znate da jedan veliki prodaje? Naravno da ne bi. Nego bi čekali i ispipavali dokle je taj veliki spreman ići, naravno da je svakome u interesu kupiti što jeftinije. Još bi možda opalio i koji put po BID-u da cijena padne.

Ako je Patafta uletio u Čateks, Varteks u Pataftin Vis, mogao bi ovdje isto tako uletiti Patafta, TK je trenutno smiješan,a dotični se nešto zaintertesirao za tekstil

pred sam kraj trgovanja kupac sam sebi prodaje (100kom).[emo_smijesak]

kresso…vi pričate g.l.u.p.o.s.t.i kad kažete da vas cijena dionice na burzi ne zanima…a ovdje vodite monologe i dijaloge s fedorom i diokidinom…i pumpate…
kad se pojavi netko tko nema isto mišljenje i viđenje razvoja događaja, odma ga etiketirate kao drukera i nekoga tko ima ne znam ni ja kakve motive i kakve konstrukcije urote i zavjere ovdje režirate…
čemu služi forum? da vas troje ovdje piskara kako će varteks razvaliti sad kad uđu u vlasničku strukturu čateksa?
do jučer su vodili pregovore s banakama i državom kako će sanirati dugove, nisu imali sirovine za proizvodnju, nisu imali za plaće…sad uletavaju u čateks…koji se ne nalazi u ništa boljoj situaciji nego što je to bio varteks…
da je u čateksu tako dobro, ne bi im trebao nitko…radili bi sami za sebe…
a to sa zatvaranjem kruga i objedinjavanjem proizvodnje…to okačite mačku o rep…nema u Hrvatskoj profitabilne proizvodnje tekstila…morali bi pogone i proizvodnju teleportirat u Kinu…i onda dobit sve one silne poslove o kojima maštate da zarade nešto i da budu konkurentni…pogotovo sad kad smo ušli u EU….
ova priča s varteksom i čateksom osuđena je na propast…Linić je samo malo produžio tu agoniju…
osim toga, kako tumačite činjenicu da je Košćec i dalje na čelu tvrtke, nakon što ju je doveo na prosjački štap…ako se već išlo na predstečajnu nagobdu i otpis dugova, odnosno zamjenu dijela duga za nekretnine…trebalo je postaviti nove ljude…
i svi samo gledate na to kako sad varteks više nije opterećen…kako su otpisani dugovi…kao da je netko uzeo gumicu i pobrisao…a nije baš tako…što će se vidjeti i u nadolazećim izvještajima…ali naravno…vi ćete onda biti u kešu….
samo da mi je znati pod kojim vam nickom ovdje piše lacoste….
ali nema straha za vou dionicu dok je ova ekipa ovdje…ista ona koja je ispratila DIOKI sa ZSE….

New Report

Close