VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Iskazani rezultati su prije poreza i kamata. Kad bismo uračunali i kamate onda bi minusi bili još veći.
Kad bi se odlučili na prodaju nekretnina i tako došli do casha, s obzirom na zaključenu predstečajnu nagodbu postoje li kakva ograničenja isplate tog novca dioničarima?

Ne znam postoje li zakonska ograničenja, možda su autori zakona toliko tulavi da ih čak nisu ni ugradili, no zamislite sljedeći naslov:

SKANDAL Ima li kraja pohlepi dioničara?
Država im oprostila 200 milijuna kuna dugovanja, a oni si isplaćuju dividendu

Mislim da bi bilo pomalo glupo prodavati nekretnine da bi se dioničarima djelila dividenda.

S obzirom na povijest prikazali su da su sposobni ‘spržit’ kapital dioničara, tako da prodaja nekretnina radi isplate dividende dioničarima bi možda bila i najbolja opcija. Ne znam kakvi rezultati u budućnosti čekaju Varteks ali kroz povijest se nisu iskazali.

Ne znam postoje li zakonska ograničenja, možda su autori zakona toliko tulavi da ih čak nisu ni ugradili, no zamislite sljedeći naslov:

Da, na to sam mislio

Izneseni tekstovi nisu nagovor na prodaju ili kupnju dionica

Iskazani rezultati su prije poreza i kamata. Kad bismo uračunali i kamate onda bi minusi bili još veći.
Kad bi se odlučili na prodaju nekretnina i tako došli do casha, s obzirom na zaključenu predstečajnu nagodbu postoje li kakva ograničenja isplate tog novca dioničarima?

[/quote]
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CDcQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.vecernji.hr%2Fnakon-obamina-ukora-sef-aig-a-trazi-menadzere-da-vrate-bonuse-865519&ei=DlxQU7GJMsfOtQaRv4B4&usg=AFQjCNEACCENth0B0k02-V0KtoJmvhCf6w&bvm=bv.65058239,d.Yms&cad=rja

Već poznato u praksi

U nedostatku bitnijih informacija pada interes za trgovanje na Varteksu. Tko mora ili tko ima crve u stražnjici prodaje a interesenata sa ozbiljnijim nalogom na kupnji nema. Biti će zanimljivo izvješće.

ima li netko info, može li se tvrtka dva ili više puta prijaviti za predstečajnu nagodbu, ako ne može, možda bi trebalo slaveku došapnuti

u europskoj uniji firma koja je prošla PSN bilo je slučajeva da je kroz slijedeću godinu,dvije ili pet ponovno išla u PSN,te istu prošla.vjerovatno može i kod nas.
kod varteksa se dešavaju pozitivne stvari,tako da sam mišljenja da neće morati ponovno u PSN. Kroz predstečajnu nagodbu su uspjeli riješiti kompletan dug od 600 milijuna kuna i četiri mjeseca nakon toga riješili i dug prema bankama.a još imaju par nekretnina za prodat,te je sve u njihovim rukama da uspješno posluju (sa ovom upravom imaju velikih izgleda).

o kojim to starim razinama pričate (26-27 kn)?!
prije bi rekao da se vraća na stare razine od 16-17 kn…
26-27 kn ste dotaknuli na malom prometu dan-dva….i to je bilo to…
adios…

Pa naravno da vrijesdi u stečaju puno više od TK jer je TK 40 milja kuna, što je puno manja vrijednost od prodajnog prostora u Rijeci kojeg prodaju
http://www.varteks.com/adminmax/images/upload/nekretnine/Rijeka_.pdf
a oni očišćeni od dubioza.

Krenuli su kvartalni, ajd da vidimo kakav će izbaciti VART

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) raspisalo je 137,5 milijuna kuna vrijedan natječaj za nabavu policijskih odora, pristigle ponude otvorene su 17. srpnja, a natječaj još traje.Navode da je Varteks pro, čiji je prokurist Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa, u nekim kategorijama istaknuo cijenu i po 20 posto nižu od procijenjene. “Uz takav damping nema šanse da netko drugi dobije posao.
O tome koliko je Varteks pro, tvrtka koja se tek prije tri godine ozbiljnije pojavila na tržištu, postao važan u javnoj nabavi, govori i podatak da ne rade samo za MUP nego i za HEP, ali i za Ministarstvo financija. S HEP-om su ove godine potpisali ugovor o centraliziranoj nabavi radne zaštitne odjeće. Slučaj je zanimljiv jer tom prilikom Varteks pro, kao jedini ponuđač, nije išao s cijenom ispod, nego za 1,4 milijuna kuna iznad one procijenjene na 30,4 milijuna kuna. Dobili su posao. Lani su radili i za Ministarstvo financija.

OVO BI SE MORALO VIDJETI U KVARTALNOM IZVJEŠĆU.

http://www.varteks.com/adminmax/images/upload/prezentacija/Varteks-dd-korporativna-prezentacija-22_8_2013.pps

Obratiti pažnju na partnere

Svaka čast na web stranicama, samo da napokon profunkcionira suradnja s tim partnerima i da se Varteks skine sa državne sise. Nadam se da im je svima u tvrtki jasno da im je ovo nakon predstečajne zadnji voz i da im je država umjetno stvorila sjajnu poziciju za novi start. Da ne govorim o blagonaklonosti kod dobijanja poslova.

New Report

Close