Kod Varteksa je najbolje to što MOGU! Nakon PSN mogu puno toga, mi koji imamo dionice nadamo se i vjerujemo da i HOĆE!
Shower clean odijela – novost su u ponudi Varteksovih mjesta prodaje.
Kao što održavamo svoje tijelo tako sada možemo i svoje odijelo – tuširanjem ! Dovoljno je na jednu vješalicu objesiti sako a na drugu hlače, istuširati vodom temperature između 35 i 40 stupnjeva C, ostavite sušiti na vješalicama 3 do 4 sata i odijelo je ponovno spremno za nošenje. Nije potrebno glačanje jer na hlačama ostaje trajni bug.
Odijela izrađena iz tkanina ovakve obrade izuzetno su pogodna za putovanja jer se lako održavaju, pogužvani djelovi se brzo opuštaju a tkanina ne upija vodu ni masnoće.
Shower clean odijela stigla su na gotovo sva prodajna mjesta Varteksa i u Di Caprio shopove diljem Hrvatske.
Varteks je vodeća hrvatska modna kompanija, prisutna na domaćem i stranom tržištu već gotovo cijelo stoljeće. Simbol je tradicionalnih vrijednosti kojima ostaje vjeran tijekom više od devedeset godina svoga postojanja dok paralelno s time uvijek teži i prema novim, dodanim vrijednostima.
Uslijed ubrzanih i kontinuiranih promjena u svakom segmentu naših života, mijenja se i stil te način odijevanja, pa Varteks u skladu s time prilagođava ponudu asortimana kupcima. Upravo te mnogobrojne promjene vode k poboljšanju kvalitete života i repozicioniraju vrijednosti i ponašanja.
Današnji kupac traži više.i bolje. Svakodnevno je u potrazi za proizvodima koji su mu prihvatljivi, uspoređuje njihove vrijednosti i traži prednosti koje mogu njegov život učiniti kvalitetnijim, zdravijim, dugovječnijim. Stoga i Varteks vodi brigu o kvaliteti ponude pa uvodi na tržište proizvode specifičnih karakteristika, važnih za očuvanje našeg zdravlja.
Nogometna repka i “najlon” odjela su dovoljni za pokoji naslov u medijima kao dokaz da su živi, i dalje čekamo objavu kakvog ozbiljnog posla da uprava pokaže zna li i dali može opstati na svjetskom tržištu bez majčice države jer i uz najbolju volju navedenoj rapidno ponestaje snage za trpanje u favorizirane ostatke socijalističkih mastodonata. Kao što sam ranije rekao svim srcem navijam da uspiju, zato i pratim što rade. Repka i ridikulozna odjela nisu rješenje i zato uprite jače ekipo iz Varteksa.
Da vidimo, hoćemo li plasirati štogod
Košćec, koji je u Varteks došao 2005. godine tvrdi da je firma tada bila u stanju u kakvom je ulazila u predstečaj. Pokušao je rasteretiti dio imovine prije predstečaja, no do zajedničkog rješenja sa bankama se nije dolazilo ni nakon godina pregovora. U međuvremenu firma je ipak uspjela ostvarivati operativnu dobit sve do dolaska svjetske financijske krize, sredinom 2009. godine kada su se također vodili pregovori s vjerovnicima.
Dug prema državi tada nije bio značajan, glavni vjerovnici bile su banke. Plan restrukturiranja u tom času pohvalile su neke banke, no opet se nije došlo do konsenzusa na razini svih banaka, a dug prema državi je sve više rastao. ‘Kroz predstečajnu nagodbu smo uspjeli riješiti kompletan dug od 600 milijuna kuna i četiri mjeseca nakon toga riješili i dug prema bankama. S HBOR-om smo dogovorili svjež novac koji koristimo za programe restrukturiranja’, rekao je Košćec.
http://www.tportal.hr/vijesti/biznis/326278/Podmirit-cemo-sve-do-zadnje-kune.html
Moller
O čemu vi? Vidjet ćemo što će donijeti FI, ja mislim da će biti više nego korektan
što vi mene prozivate, vidite da ništa nisam napisao [emo_smijeh]
Već sam ove podatke iznio, na str 370.
Evo po godinama(izvor:mojedionice):
2012.
EBITDA -36,41M
EBIT -90,35M
2011.
EBITDA -9,96M
EBIT -33,35M
2010.
EBITDA -45,38M
EBIT -69,37M
2009.
EBITDA -25,75M
EBIT -62,99M
2008.
EBITDA -2,10M
EBIT -20,18M
2007.
EBITDA 28,35M
EBIT 11,56M
2006.
EBITDA 23,30M
EBIT -0,27M
2005.
EBITDA -5,77M
EBIT -31,775M
2004.
EBITDA -3,118M
EBIT -53,900M
2006. i 2007. su jedva došli do nekakvih rezultata, ostale godine su u minusu.
Sada je bitno drugačije jer nema opterečenja silnim kreditima,a prostora za poboljšanje likvidnosti ko u priči, evo samo dio:
http://www.varteks.com/hr/korporativno/nekretnine
Iskazani rezultati su prije poreza i kamata. Kad bismo uračunali i kamate onda bi minusi bili još veći.
Kad bi se odlučili na prodaju nekretnina i tako došli do casha, s obzirom na zaključenu predstečajnu nagodbu postoje li kakva ograničenja isplate tog novca dioničarima?
Iskazani rezultati su prije poreza i kamata. Kad bismo uračunali i kamate onda bi minusi bili još veći.
Kad bi se odlučili na prodaju nekretnina i tako došli do casha, s obzirom na zaključenu predstečajnu nagodbu postoje li kakva ograničenja isplate tog novca dioničarima?
Pa trenutno im cash ne treba,ali ne vidim kakva bi trebali imati ograničenja ako je PSN zaključena i to je prošla priča. E sad koliko košta recimo ovaj prodajni prostor u Rijeci, sigurno nije mala cifra,a tek izmještanje proizvodnje iz Varaždina i oslobađanje tog prostora? Ne kažem da im trenitno treba,ali znatne rezerve u nekretninama i dalje imaju.Mislim da bi bilo pomalo glupo prodavati nekretnine da bi se dioničarima djelila dividenda.