VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/a5yA422hKCKivA8vpyM89A==.pdf

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Može pisati svatko što želi, slagati se ili ne slagati s PSN ali činjenica je da kod Varteksa više nema straha od stečaja i da su dobili novi pokušaj uspjeti u onome čime se bave. Cijena na ZSE je još uvijek gotovo pa rekao bih stečajna što nema nekog osobitog smisla te će se po mom mišljenju to vrlo brzo iskorigirati. Vrlo dobar najnoviji primjer koliko bi dionica Varteksa mogla vrijediti je objava ponude za otkup dionica Čateksa pa preporučam svim imateljima dionica Varteksa da je malo prouče. Očito opet postoji interes za ovu branšu što znači da postoji i veliki potencijal.

http://www.mojedionice.com/dionica/VART-R-1

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

fundamenti izgledaju primamljivo, mora se priznati. ova branša pretjerano je podcijenjena. kamo god dođeš u bilo koji grad, u centru je 80% trgovina odjevnim predmetima. to je snaga tekstila.
mi ih nemamo puno na ZSE, svega sada podcijenjeni varteks i brutalno podcijenjene Jadran tvornicu čarapa. Pounja više nema, MTČ je propao, SLMK također a Galeb omiš koji odlično radi ne trguje se na burzi. Dakle, ima potencijala u tekstilu i to više no u građevini. VART I JDTC – jedine naše uzdanice – izvoznice.

...povijest se ponavlja...

Kolika je po vama (koji kupujete VART) fer vrijednost kompanije?
Jel racunate s obzirom na vrijednost imovine, koliko vrednujete biznis?
Pretpostavljam da ste izracunali vrijednost, s obzirom da ulazete, pa ako moze odgovor.

Izneseni tekstovi nisu nagovor na prodaju ili kupnju dionica

Kolika je po vama (koji kupujete VART) fer vrijednost kompanije?
Jel racunate s obzirom na vrijednost imovine, koliko vrednujete biznis?
Pretpostavljam da ste izracunali vrijednost, s obzirom da ulazete, pa ako moze odgovor.

Prema planu je situacija otprilike ovakva. Restrukturiranje 600 mil. kn duga, od čega
– otpis 221
– monetizacija nekretnina 202
– dokapitalizacija 15
– dugoročni reprogram ostatak, uz poček, većinom uz kamatu 6%

Ako dobro vidim, kapital bi na nakon ovoga treba biti skoro 350 mil. uz dug od 120-150?

Prema planu restrukturiranja, za koji uprava kaže da je i dalje aktualan, izvještajni EBITDA (‘prljava i brza aproksimacija za operativni tok novca’) bi u 2015. bio oko 17 mil. kn.

ako je ovaj gore odokativni izračun OK, govorili bismo o P/B = 0,1 (prije dokapitalizacije, nakon nje valjda oko 0,11 ili tako nekako), uz očekivani P/EBITDA u 2015. od oko svega 2.

imate danas u jutarnji.hr, tekst o imovini varteksa.

4.2.2014 ….njihov broj u Bakićevom vlasništvu popeo se na 289.125 komada, stoji u Bakićevoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

20.04.2012 ….pao ispod praga od 15 posto glasačkih prava u Varteksu, što s obzirom na ukupni broj od 298.573 dionice sada predstavlja udjel u vlasništvu od 13,44 posto.

Ne znam jeste li primjetili da je N.B. u dva tjedna dokupio oko 9300 kom dionica Varteksa.Ne bih se čudio da je na današnji dan već prešao 300.000 kom.

Može neki link?

Može neki link?
[/quote]

Pokušavam naći na webu ,ali bez uspijeha, mislim da je na 7-8 stranici jutarnjeg.

http://trzistakapitala.wordpress.com/category/trzista-kapitala/trzista-kapitala-hrvatska/vart/

Čini mi se da N.B.zna šta radi i čini se da da je intenzivno počeo dokup Varteksa
vjerujem da ćemo vrlo skoro opet imati obavijest da je prešao 15% ispod kojih je pao zbog dokapa.od strane države sa 300.000 kom.

Bakić postao najveći dioničar Varteksa

Bakić pao ispod 15 posto udjela u Varteksu

Zanima me kako drugi ovdje vrednuju Varteks, jer ja vrijednost teško nalazim, pa rekoh možda ne vidim dobro.

Evo po godinama(izvor:mojedionice):
2012.
EBITDA -36,41M
EBIT -90,35M
2011.
EBITDA -9,96M
EBIT -33,35M
2010.
EBITDA -45,38M
EBIT -69,37M
2009.
EBITDA -25,75M
EBIT -62,99M
2008.
EBITDA -2,10M
EBIT -20,18M
2007.
EBITDA 28,35M
EBIT 11,56M
2006.
EBITDA 23,30M
EBIT -0,27M
2005.
EBITDA -5,77M
EBIT -31,775M
2004.
EBITDA -3,118M
EBIT -53,900M

Ovdje vidimo da su uspjeli imati pozitivnu EBITDA samo 2006. i 2007., kad su i ‘purani letjeli’. Na temelju čega to Uprava predviđa pozitivnu EBITDA u budućnosti, što se to temeljno izmijenilo u ovoj kompaniji da se može očekivati pozitivan rezultat. Pazite, ovdje nisam ni uzeo u obzir financijske rashode, već EBITDA koju ne smatram bitnom. Dakle, firma je kroz svoju povijest samo pržila novce i kapital svojih dioničara, a ne bih se čudio da je Uprava predvidjela pozitivnu EBITDA jer u protivnom predstečajna ne bi prošla (zamislite da predviđaju negativnu EBITDA).
S druge strane imamo visok iznos kapitala naspram tržišne vrijednosti kompanije ali od njega će dioničari imati koristi jedino ako uprava rasproda svu non-core imovinu i isplati taj višak u obliku dividende. Mislim, taj P/B mi ima smisla jedino ako znam da će kompanija u stečaj pa očekujem da ću kroz stečaj više zaraditi. Trenutne multiple su totalno nebitne jer su sve jednokratna posljedica predstečajne nagodbe.

Izneseni tekstovi nisu nagovor na prodaju ili kupnju dionica

New Report

Close