Varteks postigao dogovor s razlučnim vjerovnicima, uskoro kredit od 10 milijuna eura Evo ipak će sve završiti kako i treba!
Normalno da, trebalo je samo strpljenja a ne spamanja, svima puno uspijeha .
Ipak nije bez razloga Košćecova izjava bila prenesena na ZSE, napokon stigao kredit
Bude li?
Nekako mi vuče na to da je 20 kuna ipak previsoka cijena za dionicu bez obzira na kredit. Naprosto zato što će veći dio kredita biti potrošen na neproizvodnu djelatnost (namira radnicima zaostalih obaveza). Čini se da se ovdje neće dogoditi Dioki.
Bude li?
Nekako mi vuče na to da je 20 kuna ipak previsoka cijena za dionicu bez obzira na kredit. Naprosto zato što će veći dio kredita biti potrošen na neproizvodnu djelatnost (namira radnicima zaostalih obaveza). Čini se da se ovdje neće dogoditi Dioki.
Iako s tobom nema smisla raspravljati, radi drugih ljudi, rečenica iz članka:
“Varteks je konačno dobio kredit od 10 milijuna eura, od Zagrebačke banke i HBOR-a kojim će riješiti ne samo svoja dugovanja nego i ostvariti preduvjete za normalizaciju poslovanja i ostvarivanja razvojnih programa.”
@ kressojeM
Ali nigdje ne piše koliki dio kredita u postocima će se potrošiti na što.
Nekako mi se čini lavovski dio na radnike, nešto na prispjele dugove od drugih vjerovnika, a onda nešto mrvicu i za proizvodnju (tek toliko). Ovo izgleda kao očajno spašavanje radnih mjesta, a ne kao uvođenje firme u neku naglo lepršavu i ružičastu budućnost.
Čemera će se tu biti jako teško riješiti.
Reakcija na burzi na ovu vijest to i pokazuje.
Gdje su novi veliki poslovi, ugovori ili barem najave nekih većih poslova, makar i domaćih kad izvoznih nema.
Sve se svelo na to da se dobije kredit. I što dalje … zakrpati rupe … i onda?
Natječaj je u završnoj fazi, na njega se prijavilo nekoliko desetaka zainteresiranih tvrtki, a u završnom krugu ostale su dvije zajednice ponuditelja. Procjenjuje se da će ugovor za nabavu borbenih odora biti vrijedan oko 80 milijuna kuna. Nastavak je to posla ugovorenog u ožujku prošle godine kada je MORH potpisao nabavu odjeće i obuće s 21 tvrtkom za oko 32 milijuna kuna
Vaš link …
Vaš link …
Bude li?
Ja se iskreno nadam da se ovdje neće dogoditi DIOK. [emo_smijeh]
VART je bio preko 20 i prije potpisivanja nagodbe, dakle mnogo prije nego što je ishođen kredit. U kojega, btw, nije vjerovalo preko polovice forumaša.
Naravno da ovdje i dalje postoji rizik, ali zar taj rizik nije uračunat na P/B = 0,15? Gdje bi bila granica rizika, na P/B od negdje 0,05?
Što mislite, ako bi P/B bio 0,30, jel bi to značilo da tržište misli da će VART poslovati pozitivno?
Trebat će tržištu vremena da prepozna značaj ovog kredita, ne ide to preko noći.