Da li ti znaš da je Varteks prošao predstečajnu nagodbu i da ima šansu za novi početak? Ima šansu!
Znam…a šta mu to točno vrijedi?
Ima šansu…imam i ja šansu dobit na lotu…ako ga uplatim…al koje su mi usitinu šanse da dobijem?
Predstečajna nagodba koja ne uključuje nagodbu s bankama…kakva je to nagodba? a banke im trebaju za daljnji opstanak?!
Tko će im dat lovu? Država više ne da…nema od kud…nek Štromar da ako ima…tko će im osigurati lovu neophodnu za nastavak proizvodnje?!
Da li ti znaš da je Varteks prošao predstečajnu nagodbu i da ima šansu za novi početak? Ima šansu!
Ima šansu…imam i ja šansu dobit na lotu…ako ga uplatim…al koje su mi usitinu šanse da dobijem?
Predstečajna nagodba koja ne uključuje nagodbu s bankama…kakva je to nagodba? a banke im trebaju za daljnji opstanak?!
Tko će im dat lovu? Država više ne da…nema od kud…nek Štromar da ako ima…tko će im osigurati lovu neophodnu za nastavak proizvodnje?!
[/quote]naivci kojima su uvaljivali takve price(i dionice) su otisli odavno sa tk. ovo sitno okorjelih sto je ostalo jedni drugima uvaljuju sa par % [emo_namigusa]
[/quote]
Pa čekaj malo. Jel rečeno da će bez kredita Varteks u stečaj? Jest. Pa jel Varteks u stečaju? Nije još! Jel odobren kredit? Nije još! Svako nek procjeni za sebe jesu li šanse za kredit kao dobitak na lotu i kako mu paše trenutna cijena. Ja sam svoje odabrao. Vi ste svoje odabrali. Sve je rečeno. Ajmo sad vidit što će biti. Ja mogu izgubiti ili dobiti. Vi nećete niti izgubiti niti dobiti. Jednostavno.
jel vi smatrate da ja nekog navlačim?
samo iznosim činjenice…
Odlično! Sve poznate činjenice. Sve poznato, čeka se ili kredit ili posao (koji bez kredita ništa ne znači) ili stečaj. Čekamo. Neki U neki VANI.
Nemojte biti ko lacoste10 koji svakodnevno ponavlja za kredit. Sve poznato.
marcipan
Dividenda je oko 10% samo što u jednoj godini dionica padne za više od visine dionice pa si ustvari u minusu i nisi ništa dobio nego si izgubio. Prije 3 god. cijena je bila 314kn, a danas je 167kn pa vidi koliki je to minus čak i s dividendama. Izračunaj pa onda dođi pametovati za tuđe dionice.
marcipan
Dividenda je oko 10% samo što u jednoj godini dionica padne za više od visine dionice pa si ustvari u minusu i nisi ništa dobio nego si izgubio. Prije 3 god. cijena je bila 314kn, a danas je 167kn pa vidi koliki je to minus čak i s dividendama. Izračunaj pa onda dođi pametovati za tuđe dionice.
Onaj tko je kupio na IPO, mogao je prodati dionice kad su bile i na 340 kn…kad su prometi bili po 20 milijuna kuna samo na HT-u…dakle, mogli ste prodati i uzeti zaradu od cca 80 kn/dionci…pristojno, zar ne?
Oni koji se na to nisu odlučili, već su se odlučili na dokup dionice na razinama od 300-340 kn, oni su godinama još ubirali dividendu…uz dionice koje su kupili na IPO, dobili su još i dodatnih 6 dionica na jedan paket, ako nisu registrirali kod brokera…
a dividende su bile redom…
2008. g. = 29.56 kn
2009. g. = 30.00 kn
2010. g. = 34.05 kn
2011. g. = 22.76 kn
2012. g. = 22.14 kn
2013. g. = 20.51 kn
sad si to sve sumirajte i dođete do iznosa da ste za osnovni paket od 69 dionica (ako ne računamo dodatne dionice) dobili kroz dividendu 10 972 kn…69 dionica ste platili 69 *265 = 18 285 kn, danas tih 69 dionica vrijedi 69*167 = 11 523 kn…dakle, na vrijednosti dionica izgubilo se cca 7000 kn…ali još uvijek ste u zaradi od cca 4000 kn koje ste dobili kroz dividendu + dodatne dionice…
ako ste kupovali po cca 320 kn dionice nakon IPO, npr 100 komada ste platili 32 000 kn…kroz dividendu do sada bi dobili 15 902 kn…cijena dionice je trenutno 167 kn * 100 = 16 700 kn…na dionicama ste izgubili 15 300 kn…još se pokrivate s dividendom koja vam je isplaćena…imate 700 kuna za potrošit…i dionice firme koja generira keš…
a da vidimo gdi je Varteks u cijeloj priči…kad je ht bio u euforiji IPO-a, cijena Varteksa na burzi bila je oko 230 kuna…danas je na 13 kn…
kolko je vaša zarada na Varteksu?
Molim lijepo…
@marcipan
Odi na temu HT- ovo je tema varteks.
marcipan
Imao sam kratko dionice Varteksa i na njemu sam zaradio neku siću jer mi se nije dalo dugo čekati pozitivne vijesti. Također sam imao 3 paketa ht-a kupljenih na Ipo-u koje sam prodao kada je cijena pala na 280kn.
Za 6 godina zarada po paketu 4000kn što daje zaradu od 666kn/godišnje. Pa to je jad i bijeda. Tih 4000kn dignem u sat vremena kad izađe neka dobra vijest na burzi.
@ lacoste…
napiši koliko si zaradio na varteksu…možeš zbrojiti i zaradu od diokija…ja sam iznio konkretne dokaze da je ht isplativija investicija u posljednjih 5 godina od varteksa…potkrijepio sam brojkama…molim lijepo…
@ nikolson
da, da…zaradite vi 4000 kn kad izađe dobra vijest…samo, htio bi znati na kojoj to dionici na zse vam to uspijeva…
prije bi rekao da izgibite tih 4000 kn kad trepnete okom…
Lacoste čeka objavu vijesti na varteksu…pa nikako da objave…
Ne priznajem ove danas jesi-sutra nisi investitore…instant investitori…koji čuče u stečajušama…i prodaju sci-fi priče o zaradama i lansiranjima na 20-30 kn (eura)…bilo bi vam bolje da pišete bajke za djecu…imate talenta…
Ulaganje u dionice je dugoročna investicija, kao i u fondove…a ne za burek investitore…
Ja nakon 5 godina što čučim u HT-u mogu reći da sam na nuli…nakon cijele krize i recesije…a što mogu dioničari Varteksa?
A gdi će biti za 5 godina? ne znaju ni da li će dočekati Božić s bevrednim papirićima u rukama…
sretno ekipa…igrajte se i dalje investitora…i velikih mešetara…
… Tih 4000kn dignem u sat vremena kad izađe neka dobra vijest na burzi.
Sreca tvoja da na ZSE izlaze samo dobre vijesti i to jedno 10 puta dnevno,a to je laganih 40 tisuca kuna po danu.Aj neka to neko ode zaradit postenim radom.Ne bi nikad.