VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da, dobro si to sročio Vergilije…pitanje je rezona…po meni ima rezona uložiti u HT iz navedenih razloga…imaju mogućnosti (novaca) i mogu kako sam rekao promijeniti svoju krvnu sliku neovisno o nekome drugome (a sad im se otvara ta opcija sa Slovenskim telkomom i strujom)…što se tiče regulatora i sveg onog negativnog…rekao bi da je već daleko uračunato u sadašnju cijenu koja klizi samo prema dolje, unatoč još uvijek solidnom dividendnom prinosu…
Kod Varteksa (a i ostalih gubitaša na kojima je u tijeku kockanje) je pak situacija obrnuta…tu se čeka odobrenje nekakvog kredita kojeg je obećala politička struktura…a kredit bi trebala dati banka, koja je već ionako dovoljno kreditirala Varteks i daleko je od toga da povrati na neki način sredstva koja je odobrila…jasan je stvar da politika vrši pritisak na banke, kako ne bi firma propala i radnici ostali bez posla…jer u tom slučaju opet imamo otpuštene radnike na ulicama koji traže svoja prava…a sve skupa može eskalirati, pa da im se pridruže i ostali bivši radnici koji su tako prošli…i sve zajedno može dovesti do prijevremenih izobra..a to politici nije u interesu…zato oni obećaju…
Daklem, Varteks bez toga kredita nema budućnost….znači ko kupuje sada, kupuje mačka u vreći…a ako dobije kredit, onda tek treba vidjeti kakva mu je budućnost…o tome se radi…vjerojatno će tržište ako dođe do odobrenja kredita reagirati u pozitivnom smislu i cijena dionice će ići gore…koliko? ostaje da vidimo…i koliko će se dugo zadržati na višim razinama…
Ali, ponavljam još jednom…takvo ulaganje mi se nimalo ne sviđa…jer jednom vam može proć i da zaraditi nešto…a drugi put možete ostati bez ičega…zato kažem da ovakvo ulaganje nema rezona…i jednako je kocki…
Kad idete u kockarnicu stavite na crno, ili ćete poduplati novce ili ćete ostati bez ičega…isto i ovdje…ali to po meni nije ulaganje…već kockanje…ulaganje u dionice je sasvim nešto drugo…a toga više nema izgleda na našem TK (ako je uopće ikad i postojalo)….

Koje je osvježenje čitat argumentirane postove [emo_smijeh]

Ali, ponavljam još jednom…takvo ulaganje mi se nimalo ne sviđa…jer jednom vam može proć i da zaraditi nešto…a drugi put možete ostati bez ičega…zato kažem da ovakvo ulaganje nema rezona…i jednako je kocki…
Kad idete u kockarnicu stavite na crno, ili ćete poduplati novce ili ćete ostati bez ičega…isto i ovdje…ali to po meni nije ulaganje…već kockanje…ulaganje u dionice je sasvim nešto drugo…a toga više nema izgleda na našem TK (ako je uopće ikad i postojalo)….

Nigdje nisam ni rekao da je riječ o ulaganju, na našoj burzi dominira špekulativni kapital već godinama. Usporedba sa kockanjem dijelom stoji, ide se na veliki rizik i na veliku dobit. U kockanju uvijek kuća dobiva, ovdje bi kuća mogli biti brokeri hehehe. Po meni je razlika u tome što kockari nisu svjesni rizika ili ih nije briga, ulože pa kud puklo. Špekulanti će paziti na sve detalje, uračunati sve informacije i svjesno prihvatiti/odbaciti rizik. Dakle brzo ući, ali isto brzo izaći prema nekom svom planu. Što uz ovu likvidnost postoje teža zadaća…

Pravi ulagači sad promatraju jesu li u brodarskom sektoru promjene trajne ili samo jesenske, da li su trendovi konačno postali pozitivni, izvoz ruda u australiji i kretanje tečaja, da li će zlato/srebro/commodities uhvatiti svoje trendove, koliki će biti yield na američke obveznice poslije ove frke u kongresu, koliki su izgledi da će doći do nove dužničke krize… I koje će dionice/derivati odraziti te promjene… Na našoj burzi takvi su rijetki, a nažalost je većina isčezla sa foruma.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

… Na našoj burzi takvi su rijetki, a nažalost je većina isčezla sa foruma.

Vecina je nazalost pogubila novce i nemaju vise ni razloga biti na forumu.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ja bih samo rekao da u Hrvatskoj nije nimalo lako pokrenuti stečaj. Uzmimo, primjerice, Varteks. Prvo pitanje bi glasilo: Tko će taj Varteks stjerati u stečaj? Da vidimo tog dripca koji će poslati 2.000 ljudi na cestu. Nadalje, taj hrabri netko, čak i da uputi prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, mora imati argumente za pokretanje stečajnog postupka. Je li žr račun Varteksa u blokadi? Ja mislim da nije. Koliko uopće mora biti u blokadi da bi se počelo razmišljati o stečaju?

Nadalje, je li ZaBa jedina banka na svijetu koja može VART-u dati kredit ili ima još banaka.

Pride, s obzirom na broj saborskih zastupnika iz, ako se ne varam, IV izborne jedinice, procijenite koliko VART vrijedi HNS-u.

Koliko, nadalje, vrijedi VART Liniću, jer ako VART i ode u stečaj, zapitat će se netko koliko je funkcionalan njegov Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

I tako dalje.

I na kraju o samoj cijeni – Da, VART bi bio veoma rizičan da je danas na 50 kuna, ili sutra nakon odobrenja kredita na sto kuna.

Ja bih samo rekao da u Hrvatskoj nije nimalo lako pokrenuti stečaj. Uzmimo, primjerice, Varteks. Prvo pitanje bi glasilo: Tko će taj Varteks stjerati u stečaj? Da vidimo tog dripca koji će poslati 2.000 ljudi na cestu.

Bond market.

Linic se vise nemoze zaduzivati vani. Uskoro se nece moci zaduzivati ni na domacem trzistu. A onda ce doci MMF i prekuniti sa PSN-ama.

Stecaj ne znaci da ce radnici izgubiti posao. Kroz stecaj se mjenja poslovni model i brisu dugovi. S time se povecava sansa da vise radnika zadrzi posao.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ja bih samo rekao da u Hrvatskoj nije nimalo lako pokrenuti stečaj. Uzmimo, primjerice, Varteks. Prvo pitanje bi glasilo: Tko će taj Varteks stjerati u stečaj? Da vidimo tog dripca koji će poslati 2.000 ljudi na cestu.

Bond market.

Linic se vise nemoze zaduzivati vani. Uskoro se nece moci zaduzivati ni na domacem trzistu. A onda ce doci MMF i prekuniti sa PSN-ama.

Stecaj ne znaci da ce radnici izgubiti posao. Kroz stecaj se mjenja poslovni model i brisu dugovi. S time se povecava sansa da vise radnika zadrzi posao.
[/quote]

Možda u nekoj drugoj državi, ali u Hrvatskoj je ukinuta mogućnost stečaja s preustrojem, a koja je značila nastavak proizvodnje. To je učinjeno upravo zbog toga da bi se tvrtke prisililo da pokrenu predstečajne nagodbe.

Ako, dakle, VART nakon postignute predstečajne nagodbe koja je btw parafirana i na Trgovačkom sudu u Varaždinu, završi u stečaju, SVI radnici dobivaju otkaz, pa bi se potom u firmu vratili samo oni neophodni za provođenje stečajnog poslova – dio administracije i radnika nužan za dovršetak ugovorenih poslova. I to na određeno vrijeme. Samo oni i nitko drugi. A imovina ide na bubanj za namirenje vjerovnika.

Dakle, Darko Šket NE BI mogao napraviti stečaj Peveca s postojećim zakonom o stečaju.

Govoriti o stečaju nakon uspješne provedbe PSN ,je nerealno razmišljanje u ovom trenutku, strimo se do objave informacija o kreditu HBOR-ZABA -20 milijuna eura.

Kolega lacoste10,

jel ovo tvoja tranakcija? Velikih +13,00%! [emo_smijeh]

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@KressoM
Neznam zašto mene stavljaš u kontekst,ja sam kupovao prije Dva mjeseca.

@KressoM

Neznam zašto mene stavljaš u kontekst,ja sam kupovao prije Dva mjeseca.

Jer se malo šalim! Znamo da si ti nagao na zaključcima o kreditu pa zato…. A reko si da ti je i forum za zafrkanciju. Pa moramo se onda malo šaliti dok cekamo prave vijesti! [emo_namigusa]

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Danas je 09.10.2013.godina.

Ja bih samo rekao da u Hrvatskoj nije nimalo lako pokrenuti stečaj. Uzmimo, primjerice, Varteks. Prvo pitanje bi glasilo: Tko će taj Varteks stjerati u stečaj? Da vidimo tog dripca koji će poslati 2.000 ljudi na cestu. Nadalje, taj hrabri netko, čak i da uputi prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, mora imati argumente za pokretanje stečajnog postupka. Je li žr račun Varteksa u blokadi? Ja mislim da nije. Koliko uopće mora biti u blokadi da bi se počelo razmišljati o stečaju?

Nadalje, je li ZaBa jedina banka na svijetu koja može VART-u dati kredit ili ima još banaka.

Pride, s obzirom na broj saborskih zastupnika iz, ako se ne varam, IV izborne jedinice, procijenite koliko VART vrijedi HNS-u.

Koliko, nadalje, vrijedi VART Liniću, jer ako VART i ode u stečaj, zapitat će se netko koliko je funkcionalan njegov Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

I tako dalje.

I na kraju o samoj cijeni – Da, VART bi bio veoma rizičan da je danas na 50 kuna, ili sutra nakon odobrenja kredita na sto kuna.

zaboravljate da su to privatne banke, i da domaći političari nemaju ujecaj na njihove uprave u Italiji i Austriji.

New Report

Close