VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@oficir

Zato jer je forum i svatko može pisati što ga je volja, posjedovanje dionica nije uvjet.

Mene, iako imam dionice, više zivcira pisanje lacosta koji druka i obmanjuje nego nekoga ko se nasladuje točnim informacijama da je cijena pala. Jer to je istina. Nebitno je to što ta info nema smisla bez navođenja prometa. Al bar je istinita.

To što je cijena pala na malom prometu nešto govori…da nema kupnje…to nije moje naslađivanje, ali sam upozoravao kad je trajala euforija oko dobivanja kredita i kad je cijena dionice bila u uzletu i kad je ekipa drukala, da će ponovno doći tamo odakle je i krenula…

@oficir

Zato jer je forum i svatko može pisati što ga je volja, posjedovanje dionica nije uvjet.

Mene, iako imam dionice, više zivcira pisanje lacosta koji druka i obmanjuje nego nekoga ko se nasladuje točnim informacijama da je cijena pala. Jer to je istina. Nebitno je to što ta info nema smisla bez navođenja prometa. Al bar je istinita.

To što je cijena pala na malom prometu nešto govori…da nema kupnje…to nije moje naslađivanje, ali sam upozoravao kad je trajala euforija oko dobivanja kredita i kad je cijena dionice bila u uzletu i kad je ekipa drukala, da će ponovno doći tamo odakle je i krenula…
[/quote]

Ma sve 5. Samo ti piši, ko ti smeta? Ako administrator dopušta, samo ti ozezi! 😉 Ili ćes biti u pravu ili će ti cijena sama reći što te ide. No, čekali smo od prije ljeta pa ćemo i sada. Cijena nepromijenjena. Cilj nepromijenjen.

P.S. Jednako tako nema ni prodaje.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Inače, interesanto mi je to ulaganje na temelju špekulacija…a mislim da se svi ovdje možemo složiti da je ulaganje u dionice Varteksa jedna velika špekulacija i jedan golemi rizik…za mene to nije ulaganje već čista kocka, iako će se naći hrpa vas koji ste unutra i reći ćete kako vjerujete u pozitivan rasplet priče (odnosno vjerujete političarima koji su nešto obećali, što ne mogu ispuniti izgleda bez banke)i da ste na osnovu toga uložili novce…meni je to ravno kocki…
evo, uzet ću primjer toliko nam obožavanog HT-a…kojem u zadnje vrijeme ne cvatu ruže…pad prihoda, pad dobiti, otimaju mu drugi korisnike, naravno pad dividende…
Međutim, s druge strane brdo novaca na računu, mogućnost preuzimanja Slovenskog telekoma i dilanje struje…to su stvari koje ipak obećaju…i temelj su zdravog ulaganja…jer na osnovu tih stvari može se u budućnosti očekivati povećanje prihoda, dobiti, korisnika…a time i svjetlija budućnost firme…i to mi ima nekakve logike za uložiti novce ovdje…ali kada pogledamo što se dešava na tk, onda vidimo da i unatoč tim svim činjenicama i svjetlom budućnosšću, cijena dionice pada…
Ali…po nekima očito HT nije dobro ulaganje, ali VART…koji grca u dugovima, čeka nekakav kredit da bi preživio a nema pojima kako će ga vratiti…e, to bi trebalo nagraditi…i lansirati cijenu dionice ma barem na 30 kn…ili po nekima i više…ne znam…vi recite i zaključite za sebe koliko to ima smisla…

Kupuje se budućnost. Za početak možeš pogledati ako te zanima b/p varteksa i plan predstecajne nagodbe koja je PROŠLA. Ako te zanima.

A HT je druga priča i druga tema…. Pa…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

sorry…a što se tiče direktora banaka oni zadnjih godina najrađe ne bi ništa potpisali nikome osim ako “nema i njih” u tom poslu kako bi se reklo [emo_namigusa]

[Nisi shvatio, mislio sam na direktora banke….jer direktor Varteksa bi objeručke potpisao ugovor o kreditu, samo da ga neka banka konačno odobri
[/quote]

Kupuje se budućnost. Za početak možeš pogledati ako te zanima b/p varteksa i plan predstecajne nagodbe koja je PROŠLA. Ako te zanima.

A HT je druga priča i druga tema…. Pa…

o tome i govorim da se kupuje budućnost…HT ju ima, ima novaca i ne treba mu nikakav kredit da si osigura svjetlu budućnost…ima projekte i ima viziju a i novaca da to realizira i popravi “krvnu sliku” što se tiče prihoda i dobiti…
A Varteks? Na čemu se njegova budućnost temelji? Nema novaca, ima nešto nekretnina koje će im već sadašnje dugovanje popapati…Budućnost na osnovu novog kredita kojeg ne znaju kako će namiriti u budućnosti? Budućnost na osnovu nečijih obećanja?
Papir trpi svašta, predstečajna je prošla jer tko zna šta se Linić dogovorio s bankama..to nitko ne zna…što situaciju čini još nepovoljnijom…
pretpostavljam da ste mislil na p/b value Varteksa…rekao bi da im je od slabe koristi, a i vama kao dioničaru…ako vas zanima, pogledajte p/b od FNVC, pogledajte mu cijenu i kako se trži…ali slaba utjeha za dioničare rekao bi…

@marcipan
super! Tvoj način razmišljanja daje rješenje TEBI ulagati u HT, ne ulagati u VARTEKS! Super! Jasna strategija! Čestitam i sretno!

Kolega Marcipan, ako vam je gušt, možemo se sresti opet za mjesec-tri-sest-godinu (ili pri izlasku iz pozicije) pa vidit kako se od današnjeg dana promijenila cijena u našoj investiciji, a kako u vašoj. Jer ipak, zarada je jedino relevantno kod dionica, zar ne? Pa, ako ste za, možemo usporediti!

@Kesso

Doza cinizma prisutna je u tvom postu, ali zahvalit ću ti na željama!
A i uzvratiti sa istima…tebi i svim onima zaglavljenim u Varteksu…
Moje pisanje na ovoj temi nije u interesu da netko izgubi novce sa padom cijene dionice…ali je protuteža nekih postovima na ovoj temi koji niču kao gljive poslije kiše bez osnova…želio sam samo potaknuti te iste da napišu koji konstruktivan post…i navesti ih da razmisle u što su to uložili novce…kad već nisu razmišljali kad su kupovali dionice…a ne samo da se ponavljaju kao papagaji kako će kredit samo što nije…a na direktno postavljena pitanja nikad nisu dali odgovora…već bi onda prozivali da sam druker i da je moje pisanje na ovoj temi sa svrhom jeftinog dokupa…

Kolega Marcipan, ako vam je gušt, možemo se sresti opet za mjesec-tri-sest-godinu (ili pri izlasku iz pozicije) pa vidit kako se od današnjeg dana promijenila cijena u našoj investiciji, a kako u vašoj. Jer ipak, zarada je jedino relevantno kod dionica, zar ne? Pa, ako ste za, možemo usporediti!

Uvijek sam za analizu i argumentirani razgovor!

Sve se svodi na cijenu dionice, npr. isto situaciju vidim ovako.

Ali…po nekima očito HT nije dobro ulaganje, ali VART…koji grca u dugovima, čeka nekakav kredit da bi preživio a nema pojima kako će ga vratiti…e, to bi trebalo nagraditi…i lansirati cijenu dionice ma barem na 30 kn…ili po nekima i više…ne znam…vi recite i zaključite za sebe koliko to ima smisla…

HT je trenutno puno rizičnija investicija nego što se na prvu čini, daleko od supersigurnog blue chipa. EU liberalizira tržište i regulator je novim pravilnicima drastično smanjio cijene usluga u budućnosti. Posljedica je da se može očekivati daljnji pad prihoda, manja dobit, manja dividenda itd sljedeće tri četiri godine… Ako se ne dogodi neko preuzimanje ili potez sa vrha firme, ne vidim što može spriječiti lagani pad/stagnaciju dionice. U ovom trenutku me ne zanima taj dividendni prinos, jer vjerujem da će druge dionice imati veći kapitalni povrat.

VART je firma koja “koji grca u dugovima, čeka nekakav kredit da bi preživio a nema pojima kako će ga vratiti”. Svi su ga već otpisali osim radnika i uprave, te pokojeg zalutalog špekulanta. Svaka, ma kako mala dobra vijest će pozitivno utjecati na cijenu, jer ću u startu biti iznad očekivanja. Perspektiva industrije kao ni HT-u nije bajna već duže vrijeme. Dovoljno je da varteks pokaže da kao firma nije još gotov s poslovanjem i da će preživit bar još godinu dvije. Jer špekulacije ne moraju biti višegodišnje, vjerujem da bi ionako većina pokupila 10%tak posto, neovisno o stvarnoj vrijednosti. Nažalost, tek kad budemo znali stanje sa kreditom i poslovima će se moći procjeniti prava vrijednost. Ali tada će to i tržište odražavati.

Kad bi svi razmišljali isto, na burzi nitko ne bi zarađivao [emo_novac]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Kolega, Marcipan,
ja vam nikad nisam reko da ste druker i zbilja vam od srca želim sreću u ulaganju! Zbilja, nema cinizma! Time što bi vi dobili ja ne bih ništa izgubio, a ako ja izgubim u kojem svojem ulaganju, vi sigurno niste krivi za to! U Varteksu nisam “zaglavio” jer mi je prosjek i dalje ispod trenutne cijene.

Na ovoj temi baš i nema puno postova jer je situacija takva kakva je i čeka se taj kredit koji je nasusno potreban i ako ga se ne dobije Varteks ide u stečaj. To se sve zna, a uz to postoje naznake nekih poslova što je jako dobro…. Sve ostalo je rečeno.

New Report

Close