VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link …

Ako ovo nije dovoljno za kredit onda ne znam što je, što više čekaju?

Kad je to objavljeno na stranicama Varteksa?

Po mom mišljenju, samo stvar vremena.

Vaš link …

Kad je to objavljeno na stranicama Varteksa?
[/quote]
Ma mislim da je već duže vrijeme, valjda je još aktivno

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Vaš link …

Ispada da ne planiraju baš neku buduću proizvodnju … mislim ako prodaju sve te navedene vlastite trgovine gdje će onda prodavti svoje buduće odjevne predmete …?

@ZiZi, ima jedna revolucionarna stvar, zove se najam… Ima jedna još revolucionarnija, a ta se zove sale&lease back…

Koliko ja čujem, a možda krivo čujem, kredit je odobren, a kada će i formalno biti odobren, to je već hrvatsko pitanje, tako da me ne bi čudilo da se ovo sve odugovuče još mjesec dana, ili da se ugovor potpiše sutra. Prije će bit da je prva opcija, ali to nije toliko bitno.

Uostalom, svaki investitor će primijetiti kako je Erste odjednom, ničim izazvan, prestao prodavati dionice. Netko zlonamjeran bi zaključio da su imali informaciju da ZaBa ne želi odobriti kredit, a kasnije da je ZaBa promijenila odluku.

I još onako politički da velim – da je realizacija tog kredita upitna, mislite li da ne bi bilo javnog pritiska, bilo od radnika, predsjednika Uprave ili župana Štromara? Dokle god se šuti, znači da sve više-manje ide po planu.

U Varteksovim ladicama plan je star pet godina, a taj je da se proizvodnja izmjesti u Novi Marof, a onaj kompleks u Varaždinu od, kako tvrdi blogger, 180 tisuća kvadrata, sruši, i na njemu se napravi neki trgovačko-stambeni centar gdje će Varteks dati zemljište, a investitori novac.

Ako je Berkshire krenuo s osiguranjem, zašto Varteks ne bi s građevinom. [emo_smijeh]

Sve su ovo informacije koje nudim po istoj cijeni po kojoj sam ih kupio. [emo_smijeh]

Lebowski
Apsolutno se slazem!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

@lebowski
a po kojoj revolucionarnoj cijeni prodaješ svoje proizvode u tuđoj, a ne više vlastitoj trgovini? po maloprodajnoj ili veleprodajnoj cijeni … ? ako nisu profitabilno uspjeli prodavati svoje proizvode u vlastitim tzv. eksluzivnim trgovinama … kako će to sada u tuđima… ?

@ZZtop

Umjesto 2500 kvadrata vlastitih, rentaš 200 kvadrata. Umjesto 15 uposlenika imaš 2 uposlenika i prodaješ svoje u privremeno svojem. Tamo gdje je dućan manji,a na prodaji je očigledno ga se ne isplati niti imati, vrlo jednostavno. Iz prakse znam za dosta takvih primjera, iako te firme nikada nisu imale vlastiti prostor nego su rentali

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

@lebowski
jedini razlog da uđu u varteks za košćece i igreca je njihova osnovna djelatnost,
građevina.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

@lebowski

jedini razlog da uđu u varteks za košćece i igreca je njihova osnovna djelatnost,
građevina.

Eto, vidiš. [emo_namigusa]

@ZZtop

Umjesto 2500 kvadrata vlastitih, rentaš 200 kvadrata. Umjesto 15 uposlenika imaš 2 uposlenika i prodaješ svoje u privremeno svojem. Tamo gdje je dućan manji,a na prodaji je očigledno ga se ne isplati niti imati, vrlo jednostavno. Iz prakse znam za dosta takvih primjera, iako te firme nikada nisu imale vlastiti prostor nego su rentali

Aha sada sam skopčao… sada plaćaš najamninu za tuđi prostor, jer više nemaš vlastiti za kojeg prije nisi plaćao najam… potom umjesto da imaš dobru proizvodnju tj. prodaješ svoju robu na čim više kvadrata sa čim više uposlenika i čim većim prihodm, jer ti prodaj dobro ide… sada smajuješ prodajnu kvadraturu te prodavaće jer ti proizvodnja radi loše prodaje ne ide te gubiš prihode …. kako kreditori/banke ili sl. na planiranu stagnaciju tvoje prodaje tj. prihoda, a radi servisiranje njihovih kredita gledaju… ? oduševljeno ili…?

Aha sada sam skopčao… sada plaćaš najamninu za tuđi prostor, jer više nemaš vlastiti za kojeg prije nisi plaćao najam… potom umjesto da imaš dobru proizvodnju tj. prodaješ svoju robu na čim više kvadrata sa čim više uposlenika i čim većim prihodm, jer ti prodaj dobro ide… sada smajuješ prodajnu kvadraturu te prodavaće jer ti proizvodnja radi loše prodaje ne ide te gubiš prihode …. kako kreditori/banke ili sl. na planiranu stagnaciju tvoje prodaje tj. prihoda, a radi servisiranje njihovih kredita gledaju… ? oduševljeno ili…?

Da, banke ne vole kad poslodavci smanjuju troškove i otpuštaju radnike da preduzeće efikasnije posluje.

Glavni interes banaka, štoviše, je što više radnika, da svi oni mogu dignit potrošačke kredite… To sam čuo u razgovoru s predsjednikom Uprave ZaBe, Vilimom Ribićem…

New Report

Close