VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hrvatska banka za obnovu i razvoj dala je odobrenje za 50% iznosa kredita od 10 milijuna eura. Ostatak treba dati poslovna banka, koja je u pregovorima s upravom tvrtke i kredit će se realizirati čim se dogovore oko bankarskih uvjeta, rekao je zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.
Vaš link …

50% je rješeno, a sad su natezanja oko 5 milja eura, međutim sumnjam da Varteks može izvisiti jer:
Upravo zato Varteks hitno treba kredit kako bi se vratili u normalu, a država o tome pregovara sa Zagrebačkom bankom. Vlada namjerava izdati jamstvo za pet milijuna eura, a uz adekvatan kolateral koji Varteks ima vjeruju da će taj kredit i dobiti. Važno je spomenuti kako bi banka koja daje kredit državi za Varteks trebala osigurati obrtna sredstva i troškove za restrukturiranje poduzeća.

Prema ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku, ova bi odluka treba biti donesena vrlo brzo
Vaš link …

Nema što, brzi su

Varteksu je još prije više od 2 godine trebao hitan krediti…
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/128478/cehok-od-premijerke-trazi-spas-za-Varteks.html

@zztop

Trebao je i meni prije 20 godina. Ovo je od prije 2 mjeseca i to su izjave i potezi ljudi Vlade RH, nevjerojatno je da baš ništa ne može biti na vrijeme, kod nekog privatnika bi dobili otkaz nakon 5 dana

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Poznato je kako dužnosnici i službenici RH ne idu grlom u jagode. Treba tu ispitati i provjeriti masu mogućnosti kako izvući kakvu osobnu korist a ne srljati pa sutra ostati na goloj plaći i mirovini.
Nebi Varteks bio prvi kojeg bi pregazili rokovi.
Takvi su spremni licitirati do kraja, ne igraju sa svojim ulogom.

Novosti ovaj tjedan? [emo_naivan]

Moje pisanje na forumu je samo iznošenje mojeg mišljenja i nije nagovor na nikakvo djelovanje na tržištu kapitala! .I.

Novosti ovaj tjedan? [emo_naivan]

Ma hajde, kud žuriš? Bit će novosti za jedno dva-tri mjeseca, ne gori voda, ovo je Hrvatska… [emo_smijeh]

E tada možda jave da su prošli tjedan dobili kredit.

Evo Varteks najsigurnija tvrtka u Hrvatskoj ipak…predstečajna je prihvaćena,nema bojazni od koje kakvih sudaca…samo se čeka kreditić![emo_smijeh][emo_plazi]

cash je cash,a sve ostalo je sex!

@ajkulazg
ako Ustavni sud sruši zakon o PSN, onda i potpisane nagodbe dolaze u pitanje tj. vjerojatno padaju, pogotovo ako nisu usvojene jednoglasno, a ovdje mi se čini da banke nisu glasale za plan…

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

@gismund

neide to baš tako…ništa ne dolazi u pitanje..šta je prihvaćeno je prihvaćeno.

@ajkulazg
griješiš, ako je neki akt proglašen protuustavnim i poništen u cijelosti ili djelomično, svatko tko smatra da mu je tim aktom bilo povrijeđeno neko pravo može u određenom tražiti da se revidiraju i posljedice koje je zbog tog akta pretrpio

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Neće doći do toga da ustavni sud ruši zakon o psn,onda se jednostavno svi možemo iseliti iz ove zemlje ako dodje do toga..[emo_smijesak][emo_namigusa]

@gismund
Ok,tu si u pravu što se tiče tog dijela da ako je neki akt proglašen protuustavnim i poništen u cijelosti ili djelomično, svatko tko smatra da mu je tim aktom bilo povrijeđeno neko pravo može u određenom tražiti da se revidiraju i posljedice koje je zbog tog akta pretrpio,to stoji,ali čisto sumnjam da će dolaziti do takvih razmjera (nećemo pretjerivat) to su po meni već katastrofićni scenariji,jer kažem onda se možemo svi spakirat i otići iz ove zemlje!

New Report

Close