Fala Šokre.
Hvala ajkula, pogledao sam na Hiti, to imaju pod smart nalozima, sad je jasnije, ali to može izazvat velike nevolje ako netko npr pogriješi pri definiranju max ili min. cijene, zaboravi jednu brojku i eto lavine.
Prije par godina sam uživo na NYSE pratio kako se u roku od pola sata Dow Jones srozao za desetak posto, da bi se u sljedećim satima oporavio za pola pa su bila objašnjenja da se netko zeznuo s robotiziranim nalozima što je izazvalo lavinu- Kolko se sjećam zabranili su tu vrstu naloga.
To kako ga nazivate liparenje treba pod hitno zabraniti.. ja sam pitao na zse i rekli su mi da oni tu ne vide nikakve nepravilnosti.. polako se pojavljuje na svim dionicama… neznam kako bi to izgledalo da svi mogu postavljati takve naloge.. postave se na prodaju sa vecom kolicinom i ne mozete ih preskociti.. automatski ste prisiljeni Uzet sa kupnje
Ima i druga opcija.Tkzv. prodavatelj samo sa 1 dionicom može tog koji postavlja naloge na lipu više,spustiti skroz do prve kupnje,kao što je bilo na zadnjoj transakciji?
Ima i druga opcija.Tkzv. prodavatelj samo sa 1 dionicom može tog koji postavlja naloge na lipu više,spustiti skroz do prve kupnje,kao što je bilo na zadnjoj transakciji?
ja sam probao na jednoj drugoj dionici to napraviti ali na sve su mislili.. probao sam staviti lipu veću cijenu od kupnje ali to je komp prepozno i nije me pratio.. ali da si možeš spustit kupnju za neki određen iznos možeš… eto na ulpl recimo možeš prodaju spustit dole i 5-6kn i taj nalog te uvijek prati..
ZSE kaže da to nije nepravilnost????????
U trenutku zaprimanja Vašega upita, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti glede trgovanja predmetnom dionicom, u dijelu koji obuhvaća nadzor Burze.
Pa to je čista manipulacija s cijenom bilo koje dionice od strane onih koji imaju bilo kakav info koji se tiče kredita,PSN…….SRAMOTA!!!!
Se isplati ZABI Varteksu odobrit kredit kako bi istog spasio ili se ZABI možda uopće ne isplati odobrit kredit…?
Pa nebi prihvatili predstječajnu …
Pa nisu banke prihvatile PSN, već samo dobavljači i država… Shodno tome…?
Varteksu i dalje prijeti stečaj, za nastavak proizvodnje treba 10 miliona eura
petak, Jul 12 2013
“Tvrtkin plan restrukturiranja prihvatili dobavljači i država, ali još uvijek ne i banke koje bi joj trebale izdati kredit potreban za pokretanje proizvodnje…”
http://www.businessnavigator.ba/ekonomija/item/858-varteksu-i-dalje-prijeti-ste%C4%8Daj,-za-nastavak-proizvodnje-treba-10-miliona-eura.html
Pa nebi prihvatili predstječajnu …
To nema veze, koliko se sjećam, solidan dio potraživanja kroz PSN su riješili preuzimanjem nekretnina, a sad bi trebali ubaciti svježi keš u firmu upitne budućnosti i to u situaciji gdje im prijete veliki gubici zbog izgubljenog spora s udrugom franak + što je danas vlada najavila limitiranje kamata što će im opet odnijeti velike iznose.
Tko će u takvoj situaciji kreditirati tekstilnu firmu na izdisaju, pogotovo kad znaš da velik dio tog kredita u startu treba ići za plaće i otpremnine radnicima? [emo_zacudjen]