citat:
Da, bot to radi za prodavača. Nije to samo ovdje slučaj. Ponekad ga je dobro s jednom dionicom srušiti na razinu koja “kupcu” odgovara pa “pojesti
Nisam znao da je na ZSE tako nešto noguće, pa to znači da postoji neka ekstra računalna povezanost, što obični korisnici aplikacija za trejdanje nemaju.
Usporedba Top10 od 12.7. sa MojeDionice i trenutno na Skdd:
4. VARTEKS ESOP D.O.O. 157.589 (8,20%) +64 kom
8. BAKIĆ NENAD 58.252 (3,03%) +1.309 kom
Hoće li mi neki upućen trejder odgovoriti vezano za tzv “liparenje” kada prodavatelj odmah “uskače” sa za lipu manjim nalogom od prvog naloga na prodaji recimo, što je po svemu sudeći automatizirano – robot.
Kako je to tehnički omogućeno, je li to dopušteno na ZSE, znam da su Ameri zabranili takvu praksu.
Hvala ajkula, pogledao sam na Hiti, to imaju pod smart nalozima, sad je jasnije, ali to može izazvat velike nevolje ako netko npr pogriješi pri definiranju max ili min. cijene, zaboravi jednu brojku i eto lavine.
Prije par godina sam uživo na NYSE pratio kako se u roku od pola sata Dow Jones srozao za desetak posto, da bi se u sljedećim satima oporavio za pola pa su bila objašnjenja da se netko zeznuo s robotiziranim nalozima što je izazvalo lavinu- Kolko se sjećam zabranili su tu vrstu naloga.
3. put Jel može netko staviti TOP 10.
Erste plavi ispao iz top 10 prije cca dva tjedna, prije toga agresivno prodavao desetak dana ( -15 ak tisuća), Neki nešto malo dokupili i to je to.
Do petka nadam se pozitivnom rješenju.
Pozitivno riješenje tj. dogovor sa bankama je trebalo navodno biti 12.07. još prošli petak, a novac isplaćen početkom ovog tjedna…
“Nakon toga župan je za petak najavio zajednički sastanak predstavnika Ministarstva financija, HBOR-a, članova Uprave Varteksa i Zagrebačke banke, gdje bi se konačno trebala dogovoriti dinamika realizacije kredita. Štromar je mišljenja da će nakon petka novci od kredita stići na račun tvrtke u roku nekoliko dana…”
A na stranicama HBOR nema niti ikakve najave, a kamoli vijest o bilo kakovom sastanku, dogovoru, a kamoli ugovoru i sl.
http://www.hbor.hr/hrvatski
Odluka u svezi kredita ZABE Varteksu je navodno trebala biti donešena 12.07. zar ne…?
A gle ove vijesti od 12.07.
“U razmjeni informacija, pitanja i argumenata, kako se može saznati, najviše se uzrujao ministar Linić jer je nastup banaka shvatio kao ucjenu. One ocjenjuju da neće biti u stanju financirati sve potrebe države.”http://www.jutarnji.hr/banke–necemo-moci-financirati-sve-potrebe-drzave-linic–ne-morate-me-financirati–zaduzit-cu-se-vani-/1113944/
a Varteks je potreba države ili ne …?
3. put Jel može netko staviti TOP 10.
Evo, imaš tu: http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=VART-R-1
A promjene od tada do danas sam ti napisao jucer kao odgovor na tvoj 1. put kad si reko da nemoš na SKDD. Drugo se ništa nije mjenjalo.
Aj, evo ti i popis:
1. VARTEKS D.D. (1/1) 183.653 9,56%
2. KARLOVAČKA BANKA D.D. KARLOVAC 176.566 9,19%
3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 171.987 8,95%
4. VARTEKS ESOP D.O.O. 157.525 8,20%
5. IGREC STJEPAN 134.944 7,03%
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 110.000 5,73%
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 85.894 4,47%
8. BAKIĆ NENAD 56.943 2,96%
9. KOŠĆEC ZORAN 48.897 2,55%
10. KOŠČEC DRAŽEN 39.467 2,05%
UKUPNO 1.165.876 60,70%