VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako možebitna buduća odječa možda bude sa etiketom made in China ili sl. … onda bude možda ok, no ako ostane made in Croatia, a troškova radi… sumnjam…

Zbog čega ova prodaja jutros? Još samo 266 kom iznad 16 Kn? Netko nešto prije drugih saznao… ili?

Realno, što se ovdje može očekivati kad im odobre novi kredit (ne znam koji već po redu?), ali vrlo izvjesno – zadnji?!
VART se ne može takmičiti s EU firmama koje masovno proizvode u Kini za simbolične cijene, a prodaju na EU tržištu. EU tekstilci jednostavno će pregaziti varteks koji nema niti će imati financijsko i političko zaleđe kakvo imaju oni.
Svima je jasno da je ovaj kredit politički da se nahrane gladna usta i da je nakon toga gotovo s pomoći države i s pomoći banaka, a to u konačnici donosi gašenje ovog nekad uspješnog tekstilca. Na žalost…

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Zbog čega ova prodaja jutros? Još samo 266 kom iznad 16 Kn? Netko nešto prije drugih saznao… ili?

Realno, što se ovdje može očekivati kad im odobre novi kredit (ne znam koji već po redu?), ali vrlo izvjesno – zadnji?!
VART se ne može takmičiti s EU firmama koje masovno proizvode u Kini za simbolične cijene, a prodaju na EU tržištu. EU tekstilci jednostavno će pregaziti varteks koji nema niti će imati financijsko i političko zaleđe kakvo imaju oni.
Svima je jasno da je ovaj kredit politički da se nahrane gladna usta i da je nakon toga gotovo s pomoći države i s pomoći banaka, a to u konačnici donosi gašenje ovog nekad uspješnog tekstilca. Na žalost…
[/quote]

Pitanje je dali će se ZABA uopće upustit u novu rizičnu avanturu … jedno su želje i namjere, a drugo što će se doista u konačnici dogoditi …

Pod pritiskom politik moguće da ZABA realizira! Međutim, trenutni odnos banaka i vladajućih nije dobar a banke su toliko izgubilena ti stečajušama kroz otpise….blabla bla…DIOKI, OPTMA, .DLKV…IGH, …INGRA..tako da će sad tražit vrlo čvrsto jamstvo.
Obzirom da su većina od gore navedenih dionica ostala gotovo bez svoje imovine (zalog, hipoteka…) pitanje je na koji način će to dogovoriti!
Definitivno kupovanje socjalnog mira…
Dugoročno moje mišljenje o ovoj industriji je loše!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Pitanje je dali će se ZABA uopće upustit u novu rizičnu avanturu … jedno su želje i namjere, a drugo što će se doista u konačnici dogoditi …

Upustit će se ako se 100% osiguraju, tj. ili da im jamči država za cijeli kredit ili da se kredit pokrije hipotekama bar 2-3 puta vrednijima od kredita…samo ne znam ima li varteks uopće toliko imovine koja već nije opterećena hipotekama?? [emo_zacudjen]

[emo_vrtimise][emo_bijesan]BURZA JE BAŠ DOSADNA POSTALA.

cash je cash,a sve ostalo je sex!

[emo_palacg][emo_namigusa][emo_plazi][emo_zacudjen]Frende, Varteks ima imovinu vriejdnu preko 100mil € a mi ovdje prićamo o kreditiću od 10mil €…hmmm,lol

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Sve ok, pitanje koliko je te imovine čisto, da nije pod hipotekom! Iskreno, neznam niti me zanima!

Pogledaj kompleks u Splitu Marijan, HIPO davo Krumu 1 kn, da mu ga prepusti sa dugovima a ima hipoteku 32 milje EU, a vrijednost hotela u ovoj fazi 45 miljona EU.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Sto nam kaze maestro na izvjesce?- lagani dokap [emo_smijeh]

Dok nestrpljivo iščekujemo hoće li VART u stečaj ili će preživjeti, evo malo materijala kojega ovdje stavljam samo zato što je netko bio napisao da ona velebna Varteksova zgrada na Trgu bana Jelačića nije Varteksova…

Potom jedan link:

Müller kupuje Varteksovu zgradu i očekuje rast od 30%

Dakako, novcem od prodaje te nekretnine Varteks će zatvoriti dugove prema ZaBi.

Inače, u izvješću ovlaštenog revizora piše koje to Varteks ima nekretnine, a u Planu financijskog restrukturiranja bez kojih će ostati.

Još ništa od kredita kojeg ste najavljivali za jučer???
Izgleda da se banke svim silama bore protiv toga da ubace još novca u ovu rupu bez dna jer znaju da mogu taj novac prekrižiti??? [emo_ooooo]

Polako, znaš kako to ide kod nas. Malo JANJETINE-R-A pa podati kćer pa uposlit sina… polako.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

New Report

Close